Είσαι εδώ
Home > ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > Η ξεχωριστή ανάμνηση του Hyypia!

Η ξεχωριστή ανάμνηση του Hyypia!

O Sami Hyypia, ο οποίος σήμερα γιορτάζει τα 43α γενέθλια του, μίλησε στο liverpoolfc.com στα πλαίσια της τελετής βράβευσης του Steven Gerrard με το βραβείο του «Legend of Football», νωρίτερα αυτή τη βδομάδα. Ο Φινλανδός αμυντικός μίλησε για τον αρχηγό του στα χρόνια του στο Anfield και για τη σημασία που είχε για την ομάδα η παρουσία του Gerrard στην κεφαλή της.

«Δεν υπάρχουν λέξεις να περιγράψει κανείς τον Steven Gerrard ως άνθρωπο και ποδοσφαιριστή. Είναι τιμή να βρίσκομαι σε ένα τέτοιο γεγονός» είπε ο Hyypia. «Ηταν συμπαίκτης μου πολλά χρόνια και τον ξέρω καλά. Έχουμε τόσες πολλές αναμνήσεις. Σκόραρε σημαντικά γκολ για εμάς αλλά το πιο σημαντικό ήταν το ότι έγινε αρχηγός της ομάδας. Θα θυμάμαι αυτό το πρωινό για όλη μου τη ζωή. Το ότι πήρε το περιβραχιόνιο τον πήγε σε άλλη διάσταση πνευματικά και έκανε ένα τεράστιο βήμα μπροστά. Έγινε αυτός που είναι σήμερα.»

Ο Hyypia ήταν ο πρώτος αρχηγός στην ομάδα για τη σεζόν 2002-03 και αυτόν διαδέχθηκε ο Steven Gerrard, γεγονός που μόνο δεν τον στεναχώρησε.

«Νομίζω ότι του είπα ότι το άξιζε» θυμήθηκε για τη στιγμή της μεταβίβασης. «Δεν ένιωθα τίποτα αρνητικό σχετικά με την απόφαση να δώσω το περιβραχιόνιο αλλού. Συμβαίνει κάποιες φορές και δεν είναι κακό το να το δώσεις σε έναν παίκτη όπως ο Steven Gerrard.»

Τέλος, ο Hyypia αναφέρθηκε, ως προπονητής και ο ίδιος, την απόφαση του Gerrard να καθίσει στους πάγκους, αρχικά αναλαμβάνοντας την U18 των Reds:

«Αυτές τις ημέρες δεν είναι σίγουρο ποιος ταιριάζει και ποιος όχι με αυτόν τον ρόλο. Δεν έχει σημασία ποιος είσαι, αν δεν κερδίσεις τους αγώνες τότε είσαι ύπο πίεση και δεν μπορείς να κατέχεις άλλο αυτή τη θέση. Με όσα έζησα, απλά θαυμάζω το κουράγιο του Stevie να αναλάβει αυτόν τον ρόλο και μακάρι να είναι επιτυχημένος» κατέληξε.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com