Είσαι εδώ
Home > ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ > Μία ευκαιρία ανάκτησης Ευρωπαϊκού status quo

Μία ευκαιρία ανάκτησης Ευρωπαϊκού status quo

champions league

Η Liverpool επέστρεψε στο Champions League και η κληρωτίδα της έκλεισε το μάτι. Προσωπικά δεν είχα ιδιαίτερες προτιμήσεις καθώς είμαι σίγουρος πως καμία ομάδα δεν θα διάλεγε τη Liverpool από το τρίτο γκρουπ δυναμικότητας και εξάλλου στο Champions League αργά ή γρήγορα σπουδαίες ομάδες θα προκύψουν στο διάβα σου. Είμαι σχεδόν βέβαιος πως όταν βγήκε το μπαλάκι με το Liverpool FC και υπήρχαν ως κατευθύνσεις το Real/Borussia και το Spartak/Sevilla οι περισσότεροι φίλοι της ομάδας όπως και εγώ σκεφτήκαμε αμέσως το πρώτο λόγω μυστηριώδους κλίσης των Reds στα δυσκολα. Αμ δε! Τουλάχιστον σήμερα.

Στη Liverpool έλαχε, λοιπόν, η πρωταθλήτρια Ρωσίας Spartak Moscow, η Sevilla και η πρωταθλήτρια Σλοβενίας, Maribor. Ένας όμιλος εξ’όψεως εύκολος και με τις Sevilla και Liverpool στα χαρτιά ακλόνητα φαβορί για να καταλάβουν τις δύο πρώτες θέσεις. Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια σε αυτό το επίπεδο. Ωστόσο ο όμιλος αυτός είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξαναχτίσει δειλά δειλά η ομάδα το Ευρωπαϊκό της πρόσωπο. Ο Klopp από τους πρώτους του μήνες και το Europa League έδειξε πως επιθυμεί να αναβιώσει την άρρηκτα συνδεδεμένη σχέση της ομάδας του Anfield με τα ευρωπαϊκά κύπελλα. 

Έχει μπροστά του τώρα την ευκαιρία για την κατάληψη της πρώτης θέσης σε έναν όμιλο όπου η καλή παρουσία της Liverpool θα την καταστήσει αφεντικό. Αν η υπόλοιπη Ευρώπη πρόκειται να φοβηθεί ξανά τη Liverpool όπως διακήρυξε ο προπονητής της, θα πρέπει και εκείνη να αρπάξει την ευκαιρία της επιστροφής της από το…λαιμό άμα τη ενάρξει του Liverpool-Sevilla στις 13/9. Διότι οι κληρώσεις κρίνονται γρήγορα και άμεσα στα χαρτιά αλλά επικυρώνονται στα γήπεδα και η Liverpool οφείλει να αποδείξει πως επιστρέφει για τα καλά σε όσους την περιμένουμε ανταγωνιστική στα ευρωπαϊκά γήπεδα τη φετινή σεζόν. Μη ξεχνάμε πως μιλάμε για την αγγλική ομάδα με τις περισσότερες νίκες, τα περισσότερα τρόπαια και την πιο βαριά φανέλα στην Ευρώπη. Δεν χωρούν επομένως εκπτώσεις στην υποχρέωση για ευρωπαϊκή επιστροφή.

Υ.Γ: Το αίσθημα της εκδίκησης ενυπάρχει στον αθλητισμό αλλά θεωρώ εσφαλμένο να αντιμετωπιστεί το ζευγάρωμα Liverpool-Sevilla ως η εκδίκηση. Έξι πόντοι δεν αφαιρούν ένα Ευρωπαϊκό Κύπελλο χώρια του ότι και οι δύο ομάδες είναι πολύ διαφορετικές σε σχέση με το Μάιο του 2016.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com