Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Νέο σύστημα από φέτος για τα πέναλτι στο League Cup

Νέο σύστημα από φέτος για τα πέναλτι στο League Cup

Νέα ήθη και έθιμα αναμένεται να δούμε πλέον στο Carabao Cup ή αν θέλετε το συνηθισμένο σε όλους μας League Cup. Carabao θα λέγεται λόγω του νέου βασικού χορηγού. Τα νέα ήθη και έθιμα αφορούν στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι.

Βάσει στατιστικών ερευνών, είναι πολύ μεγαλύτερη η πίεση του να εκτελείς δεύτερος πέναλτι. Ακόμη και να μην σας παραθέταμε το τεκμήριο των στατιστικών ερευνών εύκολα μπορείτε να το αντιληφθείτε και μόνοι σας. Έτσι πλέον θα εφαρμόζεται το σύστημα «ΑΒΒΑ», το οποίο υιοθετήθηκε και στο ευρωπαικό πρωτάθλημα γυναικών τώρα στην Ολλανδία.

Πάμε όμως να δούμε πως λειτουργεί. Ας πούμε ότι η πρώτη ομάδα είναι η Α και η δεύτερη η Β. Η πρώτη ομάδα εκτελεί πρώτη πέναλτι (Α) και η δεύτερη στη συνέχεια εκτελεί δύο διαδοχικά αντί για 1 που ξέρουμε (ΒΒ). Στη συνέχεια, η πρώτη εκτελεί και αυτή 2 και πάει λέγοντας μέχρι και οι δύο να έχουν εκτελέσει 5 πέναλτι.

Επίσης, ο διαιτητής θα ρίχνει νόμισμα δύο φορές για να καθοριστεί σε ποια εστία θα εκτελεσθούν τα πέναλτι αλλά και ποιος θα βαρέσει πρώτος και έπειτα πάλι τέταρτος. Πρώτη εφαρμογή θα γίνει στα ζευγάρια του League Cup στις 8 και 9 Αυγούστου. Ένας κανονισμός που έχει στόχο να μετριάσει την ψυχολογική πίεση εκείνου που εκτελεί δεύτερος και να την ισοσταθμίσει κατάτι.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com