Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > To καλύτερο παιχνίδι των Reds στην Premier League! (vid)

To καλύτερο παιχνίδι των Reds στην Premier League! (vid)

Ο κόσμος μίλησε. Σύμφωνα με την ψηφοφορία του Sky Sports, η αξέχαστη ανατροπή επί της Manchester United τον Μάρτιο του 2009, ψηφίστηκε ως το καλύτερο παιχνίδι της ιστορίας των Reds, επί εποχής Premier League!

Ένα παιχνίδι στο οποίο η Liverpool πήγαινε για να κρατήσει ζωντανές τις όποιες ελπίδες τίτλου της είχαν απομείνει και το οποίο, στιγμές μόλις πριν από τη σέντρα, έμοιαζε ως άθλος. Ο Xabi Alonso, κολόνα της Liverpool στη μεσαία γραμμή αλλά και ο Alvaro Arbeloa, τραυματίστηκαν λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης και έτσι έπρεπε να αναλάβουν δράση δύο βετεράνοι: Ο Jamie Carragher και ο Sami Hyypia.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η United ξεκίνησε πρώτη τον χορό των γκολ, όταν ο Cristiano Ronaldo νίκησε από την άσπρη βούλα τον Pepe Reina, ο οποίος είχε ανατρέψει λίγες στιγμές νωρίτερα τον Ji-Sung Park.

Και μετά η απόλυτη αλλαγή σκηνικού.

Μόλις πέντε λεπτά μετά το 1-0, ο Fernando Torres εκμεταλλεύτηκε την κακή εκτίμηση του Nemanja Vidic σε ένα διώξιμο του Martin Skrtel, έκλεψε την μπάλα, και νίκησε τον Edwin Van Der Sar γράφοντας το 1-1. Και ο «El Nino» δεν είχε τελειώσει. Λίγες στιγμές πριν το ημίχρονο, βρήκε τον Steven Gerrard, ο οποίος ανατράπηκε από τον Patrice Evra και με πέναλτι έγραψε το 1-2, πανηγυρίζοντας με το αξέχαστο σε όλους φιλί στην κάμερα την ανάκτηση του προβαδίσματος!

«Μετά από όλη την καζούρα που είχα από τους φαν της United τα τελευταία 10 χρόνια, ένιωσα καλά που τους το έτριβα λιγάκι στην μούρη» δήλωσε ο Gerrard για εκείνη τη στιγμή.

Το ημίχρονο βρήκε τους Reds μπροστά, όμως δεν είχαν τελειώσει. Ο Ferguson αποφάσισε να επιτεθεί, όμως στιγμές μετά το πέρασμα των Berbatov, Giggs και Scholes στο παιχνίδι, η United μένει με 10 μετά από αποβολή του Vidic για φάουλ έξω απ’την περιοχή στον Gerrard! O Captain Fantastic στήνει την μπάλα, την οποία όμως εκτελεί αξιοθαύμαστα ο Βραζιλιάνος Fabio Aurelio, αφήνοντας άγαλμα τον Van Der Sar και γράφοντας το 1-3!

Και όμως δεν είχαν τελειώσει. Έλειπε το γλυκό. Και αυτό το πρόσφερε ένας άλλος μπακ. Ο Andrea Dossena, που είχε περάσει στο παιχνίδι ως αλλαγή, είδε τον Van der Sar εκτός θέσης και με μία αριστοτεχνική λόμπα μετά από ελεύθερο (!) του Pepe Reina ολοκλήρωσε τον θρίαμβο, στο «θέατρο των ονείρων»,  που είχε μετατραπεί στη σκηνή ενός εφιαλτικού απογεύματος για την ομάδα του Sir Alex Ferguson.

H Liverpool μπορεί να μην μπόρεσε να κερδίσει τελικά το πρωτάθλημα, όμως αυτό το παιχνίδι παραμένει και σήμερα ένα απ’τα πιο αξιομνημόνευτα παιχνίδια των Reds στην εποχή της Premier League, ενώ ήταν και η πιο βαριά ήττα της United μετά από το 1992 και το 1-4 από την QPR.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com