Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Αν δεν πωλείται ο Keita γιατί να πωλείται ο Coutinho;

Αν δεν πωλείται ο Keita γιατί να πωλείται ο Coutinho;

Μέσα σε μία εβδομάδα κινήθηκαν πολλά νήματα στο μετεγγραφικό παζλ της Liverpool. Υπέγραψε ο Robertson, συνεχίστηκε η προσπάθεια για τον Keita, απορρίφθηκε η πρόταση της Barcelona και αποχώρησε ο Kevin Stewart. Τα πλέον εμπορικά βέβαια ζητήματα είναι αυτά του Keita και του Coutinho. Και θα κάνουμε έναν συσχετισμό να δούμε πως η μία περίπτωση αντανακλά την άλλη.

Η περίπτωση του Keita έχει παγώσει αρκετά τις τελευταίες ώρες. Η Λειψία παραμένει απόλυτη στη στάση της πως ο παίκτης δεν πρόκειται να παραχωρηθεί το φετινό καλοκαίρι. Δύο προτάσεις έχουν απορριφθεί κατά κάποιες πηγές, τρεις κατά κάποιες άλλες. Το νόημα είναι το ίδιο. Η Λειψία δεν έχει καμία ανάγκη να πουλήσει. Μα θα πει κάποιος το ίδιο είναι 80 εκατομμύρια με τα 55 που είναι η ρήτρα του το επόμενο καλοκαίρι; Ασφαλώς όχι. Αλλά 25 και 30 εκατομμύρια για τον κολοσσό της Red Bull είναι μία χωριάτικη σαλάτα. Μεγαλύτερη σημασία έχει η προσπάθεια τους να ενισχυθεί η ομάδα τους και να διατηρήσει τον κορμό της για να συνεχίσει τις υψηλές πτήσεις όχι μόνο στο Champions League αλλά και στη Bundesliga. Ο σαματάς που έκανε σήμερα ο Αφρικανός στην προπόνηση των «Ταύρων» δεν χρειάζεται να «βαφτιστεί» ως αίτημα μετεγγραφής. Και νομίζω δόθηκε υπερβολική σημασία σε όλο το γεγονός. Ωστόσο, σε μία υπόθεση που η Liverpool μοιάζει να χάνει, ο πνιγμένος από τα μαλλιά του ψάχνει να σωθεί όπως λέει σοφά ο λαός.

Προς θεού δεν αποκλείουμε να υπάρξει ανατροπή στην υπόθεση. Ωστόσο δεν φαντάζει το πλέον πιθανό επόμενο επεισόδιο στο σίριαλ του φετινού καλοκαιριού για τους Reds. Εκτός και αν κινήσει ο παίκτης γη και ουρανό. Για να δούμε,θα το πράξει; Πως όμως συνδέεται η περίπτωση αυτή με την περίπτωση του Philippe Coutinho; Ας καταγράψουμε ομοιότητες. 1) Και οι δύο παίκτες προέρχονται από πολύ καλή σεζόν με τις ομάδες τους. 2) Και οι δύο αποτελούν κεντρικότατες μονάδες στη σκέψη των προπονητών τους αλλά και στο παιχνίδι των ομάδων τους. 3) Και των δύο παικτών, οι ομάδες εξασφάλισαν εισιτήριο για το UEFA Champions League. 4) Καμία από τις δύο ομάδες δεν βρίσκεται υπό καθεστώς πίεσης οικονομικής ώστε να πουλήσει.

Σε όλα αυτά πρέπει να συνυπολογίσουμε πως η Liverpool ΔΕΝ είναι πλέον ομάδα που πουλά παίκτες (σ.σ ευρέως χρησιμοποιούμενη έννοια ο όρος selling club). Αντιθέτως, με σταδιακά βήματα εξελίσσεται αγωνιστικά με πρώτο στοιχείο την ομοιογένεια. Και για να διατηρηθεί αυτή η ομοιογένεια, δεν επιτρέπεται να αποχωρήσει κανένας παίκτης του βασικού σου κορμού. «Όταν έφυγε ο Torres, δεν ήμουν εδώ. Όταν έφυγε ο Sterling, ήμουν ο τελευταίος που το έμαθα. Τώρα είμαι εδώ και ακόμη και αν με ρωτήσετε 200 φορές, ο Coutinho δεν πωλείται. Και όταν λέω δεν πωλείται, δεν πωλείται» είπε ο Klopp πριν λίγες μέρες για να μας επιβεβαιώσει στο γεγονός πως πλέον έχει την απόλυτη υποστήριξη των Αμερικάνων της FSG αναφορικά με το ποιο μπορούν να παραχωρηθούν. Εμείς θα συμπληρώσουμε πως και ο τελευταίος βασικός της Liverpool που χάθηκε ήταν ο Suarez, ο οποίος είχε ρήτρα στο συμβόλαιό του.

Η μόνη περίπτωση να σκεφτεί η Liverpool να μπει σε διαπραγμάτευση είναι εάν το ποσό είναι τριψήφιο αλλά πολύ μεγαλύτερο από 100.000.000 ευρώ. Επαναλαμβάνουμε όμως, όχι για να παραχωρήσει τον Βραζιλιάνο. Αλλά για να σκεφτεί να συζητήσει. Διότι έχει σύμμαχο και τον πρωτοφανή πληθωρισμό αξιών του φετινού καλοκαιριού. Και έτερος της σύμμαχος η στάση της Λειψίας. Διότι πλέον οι «Κόκκινοι» θα μπορούν ευκολότερα να κουνήσουν αρνητικά το δάχτυλο στους Καταλανούς. Η μετεγγραφική αγορά είναι μία κατάσταση με ενεργητική και παθητική διάσταση ωστόσο πολλές φορές κάποια πράγματα λειτουργούν σαν ντόμινο. Αν αρνείται πεισματικά να πουλήσει η Λειψία, το ίδιο θα κάνει και η Liverpool. Όποιος και αν είναι ο τρίτος που αναμένεται να πληχθεί.

 

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com