Είσαι εδώ
Home > ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > 10+1 επιλογές για την θέση του αριστερού μπακ

10+1 επιλογές για την θέση του αριστερού μπακ

Η θέση του αριστερού μπακ είναι από τα πιο καυτά μεταγραφικά θέματα της Liverpool το φετινό καλοκαίρι, με τον κίνδυνο να μετατραπεί σε… καυτή πατάτα στα χέρια του συλλόγου να ελλοχεύει. Το This Is Anfield μάζεψε και συγκέντρωσε 10 ονόματα διαθέσιμων αριστερών μπακ αυτό το καλοκαίρι κι εμείς σας τα παρουσιάζουμε – και προσθέτουμε με τόλμη άλλο ένα όνομα.

Κατ’ αρχάς, να αναφέρουμε τους «καμένους». Ο Ryan Sessegnon, που ήταν ο κύριος στόχος της ομάδας μας, απέρριψε την ιδέα της μετακόμισης στο Liverpool από το Λονδίνο και πρόσφατα υπέγραψε όπως ήταν αναμενόμενο το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τη Fulham μέχρι το 2020. Από άλλα ονόματα που γράφτηκαν για την ομάδα, ο Theo Hernandez, παίκτης που έκανε τρομερή σεζόν ως δανεικός στην Alaves από την Atletico de Madrid, αναμένεται να μετακομίσει λίγο πιο πέρα από το Calderon, στο Bernabeu, για λογαριασμό της Real Madrid, ενώ ο Ricardo Rodriguez της Wolfsburg υπέγραψε στην Milan και ο Sead Kolasinac της Schalke υπέγραψε στην Arsenal με ελεύθερη μεταγραφή. Όμως τι γίνεται με αυτούς που παραμένουν διαθέσιμοι;

Ας ξεκινήσουμε με την «ελίτ». Εκεί υπάρχει το όνομα του Mendy της Monaco, ο οποίος είχε ακουστεί για την Liverpool, μόλις φάνηκε να παγώνει η μεταγραφή του στην City. Όμως, η εκτίμησή μας είναι πως, εν τέλει, θα υπογράψει στους Citizens. Τι γίνεται μετά; Έχουμε την περίπτωση του Lucas Digne της Barcelona ως εναλλακτική. Ο παίκτης δεν ήταν καθόλου κακός την φετινή σεζόν, όμως ο Jordi Alba ήταν πάντα η πρώτη επιλογή για την θέση. Αν ο νέος προπονητής της Barcelona, Ernesto Valverde, συνεχίσει να έχει ως πρώτη επιλογή τον Καταλανό, τότε το μέλλον του Γάλλου θα μπορούσε να τεθεί υπό αμφισβήτηση. Αν μη τι άλλο, το Παγκόσμιο Κύπελλο πλησιάζει, και ο παίκτης δεν θα ήθελε να χάσει αυτή την διοργάνωση, εξαιτίας ενός ενδεχόμενου παραγκωνισμού του στον πάγκο την επόμενη χρονιά. Και η Liverpool έχει αρκετά ατού για να προσεγγίσει τον Γάλλο.

Αυτές είναι οι «ελίτ» επιλογές για την θέση. Υπάρχει όμως ένα μεγάλο «αλλά», που λέει πως ο Klopp ίσως να μην θελήσει να πάρει έναν έτοιμο παίκτη. Και κάπως έτσι καταλήγουμε στους «50-50», δηλαδή στους παίκτες που θα έρθουν, αλλά δεν θα είναι εξ αρχής πρώτες επιλογές και θα πρέπει να παλέψουν για την θέση τους στην ενδεκάδα. Στην λίστα φιγουράρει το όνομα του Andrew Robertson της Hull City, ενός παίκτη που ακούγεται συχνά για την ομάδα. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο, καθώς μιλάμε για έναν μπακ δυνατό και στα δύο μισά του γηπέδου, με εξαιρετική αντοχή, ευέλικτο στις εναλλαγές επιπέδου (το απέδειξε με την Hull) και περιθώρια βελτίωσης. Τα υπόλοιπα ονόματα έρχονται από την Ιβηρική Χερσόνησο. Ένας από αυτούς είναι ο José Gaya της Valencia, ενός παίκτη που μοιάζει αρκετά στον… Moreno, όμως δεν μπορείς να κρίνεις, καθώς αγωνιζόταν στην χειρότερη Valencia των τελευταίων ετών. Η επόμενη περίπτωση είναι του Alex Grimaldo, που έκανε εξαιρετική χρονιά στην Benfica, αν και ήδη έχει αντιμετωπίσει δύσκολα προβλήματα τραυματισμών, παρά τα 21 χρόνια του. Όμως φαίνεται να τα έχει ξεπεράσει και είναι έτοιμος να επανέλθει στο επιθυμητό επίπεδο. Η τελευταία εναλλακτική είναι θεωρητικά η πιο ασφαλής για την ομάδα, ενώ έχουμε αντιμετωπίσει πρόσφατα τον παίκτη. Ο λόγος για τον Jaume Costa της Villareal, ο οποίος παρά τα 29 του χρόνια, θα μπορούσε να είναι μια σοβαρή επιλογή για την ομάδα, καθώς έχει εμπειρία και είναι σε θέση να βοηθήσει, ιδίως αμυντικά. Όμως δεν θα ήταν μία μεταγραφή για το μέλλον, και αυτό θα είναι μείον.

Η Liverpool σίγουρα θα θελήσει να πάρει έναν παίκτη που θα μπορεί να βοηθήσει και στο μέλλον, και η τελευταία κατηγορία, περιλαμβάνει τέσσερις νεαρούς με χρόνια μπροστά τους – όπως και περιθώρια εξέλιξης. Ξεκινάμε με τους δύο Βρετανούς της κατηγορίας, τους Josh Tymon της Hull City και Kieran Tierney της Celtic. Και οι δύο έχουν ακουστεί για την ομάδα, έχουν πολύ καλά στοιχεία και ακόμα περισσότερα περιθώρια εξέλιξης, όμως δεν πιστεύουμε πως θα αγωνιστούν στην ομάδα μας από αυτό το καλοκαίρι, καθώς ο πρώτος αποτελεί back up του Robertson στην Hull, οπότε φαντάζει πιθανότερο ανάμεσα σε αυτούς τους δύο να προτιμηθεί ο Robertson που θεωρητικά είναι πιο «ψημένος» – κρατάμε μικτό καλάθι, γιατί πρώτη επιλογή μας ήταν ο 17χρονος Ryan Sessegnon – ενώ ο δεύτερος θεωρείται σχεδόν δεδομένο πως θα παραμείνει στην Celtic την επόμενη χρονιά. Οι δύο τελευταίες εναλλακτικές έρχονται από Ισπανία και… ΗΠΑ μεριά. Ο Aaron Martin της Espanyol είναι ένας 20χρονος εκρηκτικός μπακ, με τρομερή συνέπεια στην άμυνα, παρά το νεαρό της ηλικίας του, ενώ ο Marco Farfan μπορεί να ξεκίνησε πρόσφατα να αγωνίζεται στους Portlant Timbers του MLS, να πηγαίνει ακόμα Λύκειο, όμως έχει αρχίσει ήδη να δείχνει τα πρώτα σημάδια ευφυΐας στον τρόπο παιχνιδιού του, με εξαιρετικές τρίπλες και ταχύτητα.

Ανάμεσα σε αυτά τα ονόματα και σε όλους εσάς που φτάσατε έως εδώ, θα προσθέσουμε άλλο ένα όνομα το οποίο θα μπορούσε να μας απασχολήσει φέτος από το πουθενά. Ο λόγος για τον Aaron Cresswell της West Ham. Είναι ένα παιδί που έχει γεννηθεί στο Liverpool, είναι δηλωμένος οπαδός της ομάδας, κάτι που θα μπορούσε να παίξει ρόλο στην επιθυμία του παίκτη, έχει αγωνιστεί με την Εθνική Αγγλίας, και σε ώριμη ηλικία (27), ενώ είναι αρκετά ικανός επιθετικά, και βελτιώνεται συνέχεια στην άμυνα. Έχοντας την διαίσθηση – αν μου επιτρέπετε – πως μία κίνηση – έκπληξη για την θέση θα ήταν πιθανή, είναι το μόνο όνομα που μπορώ να σκεφτώ, έχοντας επίσης στο μυαλό μου πως μία κίνηση από την Βρετανία φαντάζει ως η πιθανότερη λύση. Όλα αυτά είναι εκτιμήσεις που θα επαληθευτούν ή θα απορριφθούν λίαν συντόμως. 

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com