Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Klopp: «Το πιο σημαντικό η προετοιμασία»

Klopp: «Το πιο σημαντικό η προετοιμασία»

Για την σημασία της καλοκαιρινής προετοιμασίας στην πορεία μιας ομάδας, μίλησε ο Jurgen Klopp, ενόψει της προετοιμασίας των «Reds», η οποία ξεκινάει την ερχόμενη Τετάρτη. Ο Γερμανός θα ξεκινήσει έτσι την 2η προετοιμασία του στα 3 περίπου χρόνια του στη Liverpool (μίας και ήρθε στους Reds τον Οκτώβριο του 2016), προσπαθώντας να εμφυσήσει στην ομάδα την δικιά του φιλοσοφία και τρόπο παιχνιδιού, ώστε να επιτευχθούν οι νέοι στόχοι.

«Πέρα από τους αγώνες, το πιο σημαντικό είναι η προετοιμασία. Αυτό το παιχνίδι είναι των παικτών, δηλαδή αυτό σημαίνει ότι οι παίκτες πρέπει να ξέρουν τι σκέφτεται ο άλλος» είπε ο Klopp «Όλα αυτά τα μαθαίνεις στην προετοιμασία. Προφανώς και μπορείς να μάθεις και μέσα στη σεζόν πράγματα, αλλά εκεί κάνεις διορθωτικές κινήσεις. Όσο καλύτερες βάσεις αποκτήσεις το καλοκαίρι, τόσο καλύτερη θα είναι η σεζόν, 100%»

«Λατρεύω τις προπονήσεις το καλοκαίρι. Θα πρέπει να υπάρχει 100% διαφορά μεταξύ της πρώτης και της τελευταίας ημέρας της προετοιμασίας. Θέλουμε να δούμε τεράστια πρόοδο

«Έτσι όπως είναι τα πράγματα στην προετοιμασία, έχεις λίγες ανησυχίες για τραυματισμούς, αν είσαι τυχερός και έτσι κι αλλιώς πρέπει να είσαι δημιουργικός με τις ενδεκάδες. Μετά έρχονται και όλοι οι παίκτες απ’τις διακοπές τους και πρέπει να διαχειριστείς διαφορετικά επίπεδα φυσικής κατάστασης. Πέρσι για παράδειγμα είχαμε και ένα μεγάλο τουρνουά που μόλις είχε τελειώσει. Αυτή είναι μία άλλη πρόκληση,όμως είναι η δουλειά μου και μου αρέσει πολύ αυτό.»

Πέρα όμως από τη δουλειά στο προπονητικό κέντρο, το καλοκαίρι περιλαμβάνει ταξίδια για περαιτέρω προετοιμασία, διεθνή τουρνουά και φιλικά, κάτι που εκτιμά πολύ ο Γερμανός.

«Είναι πολύ σημαντικό το να βρίσκονται 24 ώρες την ημέρα μαζί οι παίκτες και γι’αυτό πας στα καμπ προετοιμασίας. Πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό μαζί, ελεύθερος χρόνος μαζί, όλα αυτά ενισχύουν το ομαδικό πνεύμα» τόνισε ο Klopp. «Είναι πολύ σημαντικό. Ρωτάς κάθε καινούργιο παίκτη που ήρθε την περασμένη σεζόν πως ένιωσε την πρώτη του ημέρα στην ομάδα και την πρώτη μέρα του καμπ ή την πρώτη μέρα μετά την προετοιμασία, αυτή είναι μία πολύ σημαντική περίοδος για όλους.»

«Όσο πιο κοντά έρθεις με τους άλλους σε εκείνη την περίοδο, τόσο πιο καλό είναι αυτό» κατέληξε ο Klopp.

 

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com