Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Mignolet: «Δεν παλεύω με τους συμπαίκτες μου,αλλά με τον Neuer, τον Hart και εμένα!»

Mignolet: «Δεν παλεύω με τους συμπαίκτες μου,αλλά με τον Neuer, τον Hart και εμένα!»

Σε μία συνέντευξη για όλη αυτή τη σεζόν που μόλις τελείωσε προχώρησε ο Simon Mignolet. Οι τελευταίοι 12 μήνες ήταν τουλάχιστον επεισοδιακοί για τον Βέλγο τερματοφύλακα, ο οποίος βίωσε την αμφισβήτηση ξανά, έχασε τη θέση του από τον Loris Karius, την ξανακέρδισε και τελικά αποθεώνεται πια ως ένας από τους MVP της φετινής σεζόν. Όμως για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο έπρεπε ο «Migs» να περάσει από χίλια κύματα και να ζήσει έντονα συναισθήματα που δεν είχε ξαναζήσει ως τώρα στην ποδοσφαιρική καριέρα του.

«Μέσα μου ήμουν θυμωμένος» δηλώνει ο Βέλγος σχετικά με την περίοδο που χάνει απ’τον Karius τη θέση του βασικού. Ο Γερμανός τερματοφύλακας είχε σπάσει το χέρι του στην προετοιμασία και με το που ο τραυματισμός επουλώθηκε, επανήλθε εκεί που προοριζόταν, στη βασική ενδεκάδα της Liverpool. «Δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη που δεν νευριάζει ποτέ! Αλλά δεν γίνεται να το δείξω στους άλλους. Όταν μου το ανακοίνωσε ήρθε μία έξαρση απογοήτευσης μέσα μου. Δεν μπορούσα να το καταλάβω. Ήταν το χειρότερο σημείο της καριέρας μου, ακόμα πιο άσχημο κι απ’ όταν ο Brendan Rodgers με άφησε στον πάγκο για να παίξει ο Brad Jones. Αυτή τη φορά δεν υπήρχε κάτι για να κατηγορήσω τον εαυτό μου, όπως τότε με τον Brendan, που δέχεσαι ότι χάθηκαν πόντοι γιατί δεν έκανες το ένα ή το άλλο καλύτερα. Τώρα όμως, όταν βγήκα απ’την ενδεκάδα, απλά ρωτούσα συνέχεια τον εαυτό μου ‘Γιατί;’ Η μόνη λύση όμως ήταν να βάλω το κεφάλι κάτω και να δουλέψω.»

«Ήμουν αποφασισμένος να το αντιμετωπίσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι τελευταίοι μήνες μου έδωσαν πολύ περισσότερη ηρεμία. Μπορώ να καταλάβω πράγματα και να τα αντιμετωπίσω.»

Ο Karius όμως τελικά λύγισε απ’την πίεση της μεγάλης σκηνής που λέγεται «Liverpool» και ο Simon Mignolet το Δεκέμβριο – αφού στο ενδιάμεσο είχε κάνει δύο εξαιρετικές εμφανίσεις στο League Cup εναντίον της Tottenham και της Leeds – επέστρεψε στη βασική ενδεκάδα. Και όχι μόνο επέστρεψε, αλλά ήταν και ένας εκ των πρωταγωνιστών. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα επαναπαυθεί και θα θεωρήσει τη θέση του ως βασικός δεδομένη.

«Σκέφτεσαι πως φαίνονται όλα αυτά απ’τον έξω κόσμο» συνεχίζει. «Το βλέπετε σαν ανταγωνισμό, με τον Loris να ξαναπαίρνει ευκαιρία και τον Danny Ward να επιστρέφει. Το καταλαβαίνω. Όλοι βλέπουν τα νούμερα και σκέφτονται ότι παλεύω με τον έναν ή με τον άλλον. Άλλα δεν είναι έτσι. Παλεύω απέναντι στον Neuer, τον Ter-Stegn, τον Hart , τον Casillas. Ξέρω ότι όλα αυτά τα ονόματα θα βρίσκονται εδώ γύρω, ξέρω ότι αυτό που έκανα αυτή τη σεζόν θα ξεχαστεί σύντομα.»

«Δεν παλεύω με τα παιδιά στα αποδυτήρια. Παλεύω με τον εαυτό μου. Δεν υπάρχει νόημα στο να ανησυχώ για το τι συμβαίνει γύρω μου. Δεν θα τους κοιτάξω ποτέ σαν να συμβαίνει κάτι ανησυχητικό δίπλα μου. Έχω δείξει ότι μπορώ να ανταπεξέλθω σε αυτό και θα επιστρέψω για να το ξαναδείξω

Ποιες είναι όμως οι σχέσεις του με τους άλλους τερματοφύλακες των «Reds»;

«Είναι μια χαρά. Ποτέ δεν είχα θέμα με τους τερματοφύλακες που δούλεψα. Ελπίζω ότι είναι ακόμα το ίδιο! Ο Alex (Manninger) και ο John (Achtenberg) έχουν υπάρξει εδώ πέρα πάντα και βοηθάνε. Κοιτάξτε να δείτε, δεν είχα ποτέ μίσος για κάποιον που μου πήρε τη θέση. Δεν μπορείς να αφήσει το μίσος να μπει μέσα σου αν παλεύεις για κάτι.»

«Σαν τερματοφύλακας παλεύεις μόνος σου και ακόμα και τώρα, μετά από μία εξαιρετική σεζόν, οι φήμες άρχισαν ξανά, με τον Casillas αυτή τη φορά. Είμαι 29. Ξέρω τι συμβαίνει με τον τερματοφύλακα της Liverpool. Ανεξάρτητα απ’το αν κάνεις καλή ή σ***α σεζόν, η αντιξοότητα θα υπάρχει πάντα εδώ. Πάντα.»

Ο Jurgen Klopp ήταν αυτός που έφερε έναν «άνεμο αλλαγής» στη Liverpool, όμως παράλληλα ήταν κι αυτός που τον άφησε εκτός ομάδας για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα τη φετινή σεζόν.

«Πάντα ένιωθα καλά με αυτόν» υποστηρίζει ο Mignolet. «Ξέρω ότι η σεζόν μου ήταν καλή, αλλά το παράξενο ήταν ότι στην μέση της έκατσα για 10 εβδομάδες στον πάγκο. Αυτό ήταν παράξενο, αλλά απάντησα και επέστρεψα καλύτερος. Δεν ήταν η πρώτη φορά που το αντιμετώπισα. Το έπαθα στο Βέλγιο αλλά και στη Sunderland. Έπρεπε να αντιδράσω και με έκανε καλύτερο. Τώρα το ξεπέρασα.»

«Πρέπει να το αποδεχτείς. Οι αμφιβολίες έχουν φύγει το τελευταίο διάστημα γιατί άλλαξα την κατάσταση μόνος μου. Πρέπει να είσαι έτοιμος πάντα,γιατί οι ομάδες που μας αντιμετωπίζουν στηρίζονται στις αντεπιθέσεις και τα στημένα, επομένως σε αυτά τα παιχνίδια, ακόμα και αν είσαι σε καλή περίοδο, πρέπει να προσέξεις πάρα πολύ. Δεν έχεις να κάνεις κάτι και μπορεί να υπάρξει ένα κόρνερ ή ένα φάουλ και να χρειαστεί να είσαι εκεί.»

«Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, αλλά αυτό είναι ένα από τα πράγματα που μου τόνισε ο προπονητής» πρόσθεσε ο Βέλγος. «Ο John μου μίλησε για το ότι πρέπει να γίνω πιο επιθετικός και νομίζω ότι έμαθα το μάθημά μου μέσα στη σεζόν. Τα εύσημα σε αυτόν για την βοήθεια που μου πρόσφερε. Και φυσικά υπάρχει και ο Alex. Του μίλησα σε μία έξοδο μας στο Σίδνεϊ και τον ευχαρίστησα για όλα όσα έκανε.»

«Ως τερματοφύλακας δεν μπορείς να πας και να μιλήσεις στον καθένα για όσα περνάς» εκμυστηρεύτηκε ο Mignolet. «Ας είμαστε ειλικρινείς. Δεν μπορώ να πάω να μιλήσω στον Joel, τον Dejan, τον Studge ή τον Gini για αυτά που περνάω ως τερματοφύλακας. Επίσης δεν μπορώ να το κάνω με τον τύπο που ανταγωνίζομαι. Όμως ο Alex με καταλαβαίνει και έχει και τις ιδέες. Έχει παρόμοιο χαρακτήρα με εμένα και ήταν αναζωογονητικό το να μιλάω μαζί του. Έχει παίξει με τοπ τερματοφύλακες στην καριέρα του και μου έδωσε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε ιδέες όταν βρισκόμασταν στο γυμναστήριο. Αυτό δεν είναι κάτι που κάνεις με τον τερματοφύλακα ούτε με κάποιον παίκτη άλλης θέσης.»

Όσο για το γενικό «ταμείο» της φετινής σεζόν; «Αυτή ήταν η καλύτερη μου σεζόν με τη Liverpool, όμως θα συνεχίσω να δέχομαι πράγματα» τόνισε ο Mignolet.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com