Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > «Να τελειώσουμε την υπόθεση Champions League»

«Να τελειώσουμε την υπόθεση Champions League»

Ο James Milner ήταν – άθελά του – ο μοιραίος του αγώνα της Κυριακής, καθώς είδε τον Fraser Forster να αποκρούει το πέναλτι που εκτέλεσε. Χωρίς να θέλω να του επιρρίψω ευθύνες. Η εμφάνιση της ομάδας ήταν κάκιστη και από αυτό ξεκινούν όλα γύρω από το ματς της Κυριακής. Ωστόσο, ο James Milner ανέλαβε την ευθύνη για το χαμένο πέναλτι, και κάλεσε τους συμπαίκτες του να σηκώσουν κεφάλι και να τελειώσουν στα επόμενα ματς την υπόθεση Champions League, αφήνοντας πίσω τους την κακή εμφάνιση της Κυριακής και νικώντας στα δύο εναπομείναντα ματς.

«Πρέπει να νικήσουμε στα δύο τελευταία ματς» είπε.

«Πως θα νιώθαμε αν δεν τα καταφέρναμε; Χάλια. Αυτή η ομάδα πρέπει να είναι στο Champions League. Θα είμαστε στην Ευρώπη, αλλά όλοι θέλουν να παίξουν στο Champions League»

»Έγιναν πολλά στον αγώνα με την Southampton και αναλαμβάνω την ευθύνη για το πέναλτι. Ευελπιστώ πως με λίγη τύχη θα τελειώσουμε την δουλειά. Έχουμε βελτιωθεί αυτή την χρονιά και ξέρουμε που χρειάζεται να βελτιωθούμε ξανά»

»Έχουμε δείξει πως μπορούμε να νικήσουμε τον οποιονδήποτε, οπότε εάν πάμε στο Champions League, θα ξέρουν πως δεν είμαστε εύκολος αντίπαλος. Θα πρέπει ωστόσο να είμαστε πιο συνεπείς σε αυτό»

Το νεανικό σύνολο της Liverpool, σε συνδυασμό με την πίεση που υπάρχει για την επίτευξη του στόχου της τέταρτης θέσης, ίσως να προκαλεί νευρικότητα στους παίκτες. Όμως ο Milner δεν βλέπει κάτι τέτοιο.

«Δεν βλέπω νευρικότητα στα αποδυτήρια. Είμαστε νεανικό σύνολο, ναι, αλλά νομίζω πως ακόμα προσπαθούμε να παίζουμε σωστά»

»Δεν μας είδα να πετάμε την μπάλα μπροστά και να πανικοβαλλόμαστε στα τελευταία 15 λεπτά. Ακολουθήσαμε σωστά το πλάνο και κάναμε αρκετές προσπάθειες μπροστά χωρίς να τις τραβήξουμε από τα μαλλιά ή να αφήσουμε τα παιδιά πίσω (εννοεί τους αμυντικούς) εκτεθειμένους. Πιστεύω πως ήταν μια ώριμη εμφάνιση. Αν τα νεύρα μας είχαν επηρεάσει, θα βλέπατε να κάνουμε γεμίσματα χωρίς λόγο»

Η Liverpool κυριάρχησε στο γήπεδο, όμως δεν μπόρεσε να ξεκλειδώσει την σφιχτή, διπλή άμυνα ζώνης της Southampton. Ο James Milner παραδέχτηκε πως ήταν εξαιρετικά επίπονο να αντιμετωπίζεις μια τόσο σκληρή άμυνα, ενώ αναφέρθηκε και στις απώλειες που είχε η Liverpool φέτος, απέναντι σε ομάδες κάτω από την 8η θέση.

«Χάσαμε πόντους εκεί όπου δεν έπρεπε» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Υπήρξαν κάποια απογοητευτικά παιχνίδια. Κάνουμε αυτή την δουλειά καλύτερα (σ.σ. εννοεί απέναντι στις μικρομεσαίες ομάδες) και παλεύουμε για τον τίτλο, ωστόσο τώρα παλεύουμε για την πρώτη τετράδα και αυτό είναι απογοητευτικό. Είναι ένας τομέας που χρειαζόμαστε βελτίωση»

»Απέναντι στις μεγάλες ομάδες, η συγκομιδή μας είναι πολύ, πολύ καλή, ωστόσο απέναντι στις ομάδες που έρχονται και κλείνονται πίσω κοιτώντας να χτυπήσουν στην αντεπίθεση ή στα στημένα, χρειαζόμαστε βελτίωση. Δεν υπάρχουν πολλά που κάνουμε λάθος. Σίγουρα μπορούμε να βελτιωθούμε και τότε θα είμαστε στην μάχη για την κορυφή»

Στην συνέχεια, ρωτήθηκε για την στιγμή όπου ο Forster βρέθηκε μπροστά του, ενώ ετοιμαζόταν να στήσει την μπάλα στην άσπρη βούλα. Τα παιχνίδια του Forster και η συμπεριφορά του σε εκείνη την φάση εξόργισαν τον Klopp, όμως ο Milner επέλεξε να μην δώσει συνέχεια σε αυτό.

«Προσπάθησε να πατήσει το σημείο του πέναλτι, οπότε εγώ απλά κάθισα μπροστά του» πρόσθεσε.

«Κοιτάξτε, είναι όλα μέρος του παιχνιδιού. Δεν με επηρέασε, δεν μου κατέστρεψε την συγκέντρωση ή κάτι τέτοιο. Ήξερα τι ήθελα να κάνω. Απλά δεν πήγε στην γωνία όπως το φαντάστηκα»

»Το πέναλτι δεν ήταν καλό. Έκανε καλή επέμβαση. Είναι καλός τερματοφύλακας. Με είχε παρακολουθήσει να βαράω πέναλτι όταν ήμασταν στην Newcastle, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία. Έπρεπε να σκοράρω και τώρα πρέπει να πάρω την ευθύνη. Απολογήθηκα στα παιδιά στα αποδυτήρια. Δεν υπάρχουν πολλά να ειπωθούν γι’ αυτό»

Όταν ρωτήθηκε αν θα εκτελούσε πέναλτι σε περίπτωση που η Liverpool κέρδιζε πέναλτι την επόμενη αγωνιστική, εκείνος απάντησε χωρίς δεύτερη σκέψη.

«Είμαι ο εκτελεστής πέναλτι. Αυτό είναι ένα από τα πράγματα που οφείλει να κάνει ένας εκτελεστής πέναλτι. Πρέπει να πάρεις αυτή την ευθύνη, όπως και το να περιμένεις να το χάσεις κάποια στιγμή. Συμβαίνει. Είναι το πως επιστρέφεις από αυτό και δεν θα το αφήσω να επηρεάσει την αυτοπεποίθηση μου να στήσω την μπάλα και να την στείλω στα δίχτυα»

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com