Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ήττα σε ντέρμπι; Ούτε για αστείο! (vid)

Ήττα σε ντέρμπι; Ούτε για αστείο! (vid)

Σε άλλο ένα παιχνίδι που είχε τον χαρακτηρισμό του ντέρμπι, η Liverpool όχι μόνο πέρασε το τεστ, όπως κάνει πάντα αυτή τη σεζόν, αλλά το πέρασε και με «άριστα», κερδίζοντας με χαρακτηριστική άνεση και χωρίς διάθεση για… πρωταπριλιάτικα αστεία την Everton με 3-1, φτάνοντας έτσι τους 59 βαθμούς και πιάνοντας (με 2 αγώνες παραπάνω) στη 2η θέση την Tottenham! Σε ένα «φιλικό ντέρμπι» που μόνο φιλικό (ειδικά από πλευράς Everton) δεν ήταν σήμερα, οι «Reds» έλεγξαν την αναμέτρηση από το 1ο ως το 90ο λεπτό και πήραν μία σπουδαία νίκη. O Jurgen Klopp μάλιστα, αγνοεί τη λέξη «ήττα» απέναντι στους γείτονες, καθώς σε 3 παιχνίδια ως προπονητής της Liverpool με αντίπαλο την Everton, έχει 3 νίκες, επίδοση που δεν έχει επαναληφθεί από άλλον στο παρελθόν!

Αναλυτικά, στο πρώτο ημίχρονο η Liverpool έκανε από την αρχή γνωστές τις ορέξεις της. Μόλις στο 8ο λεπτό ο Sadio Mane με εξαιρετική ατομική ενέργεια νίκησε τον Joel Robles γράφοντας το 1-0 για τους «Reds». Το Anfield σηκώθηκε στο πόδι, από τον Sadio Mane ο οποίος κάθε 120 λεπτά βάζει γκολ ή βγάζει ασίστ, μια φοβερή επίδοση για έναν από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας τη φετινή σεζόν. Το παιχνίδι είχε αποκτήσει ρυθμό χωρίς όμως κάποια ιδιαίτερη φάση, μέχρι το 19ο λεπτό, όπου το δοκάρι και η εξαιρετική επέμβαση του Robles στο σουτ του Coutinho, μετά από πολύ καλή πάσα Emre Can, αρνήθηκαν από τους «Reds» το 2-0. Αντίθετα, μετά από λίγα λεπτά, η αδράνεια της κόκκινης άμυνας σε κόρνερ, έδωσε ένα πάρα πολύ εύκολο γκολ στον Pennington, ο οποίος έκανε το 1-1. Τα πανηγύρια των «Toffees» κόπηκαν απότομα όμως, καθώς δεν είχε μιλήσει ο Coutinho! Αυτό που του αρνήθηκε το δοκάρι στο 19′, έγινε πραγματικότητα στο 31′, μόλις 3 λεπτά μετά το γκολ της ισοφάρισης! Ατομική προσπάθεια για τον Βραζιλιάνο μάγο και φοβερό σουτ έξω από την περιοχή στη γωνία του Robles, ένα πραγματικό διαμάντι από έναν παίκτη που μετά από καιρό, σήμερα θύμισε τον Βραζιλιάνο μάγο της αρχής της σεζόν! Το γκολ του Coutinho δεν κάθισε τόσο καλά στους συμπολίτες, οι οποίοι ανέβασαν την ένταση. Εξαιρετικά απερίσκεπτες ενέργειες των Barkley και Williams, κινδύνεψαν να βάλουν φωτιά στον αγώνα, όμως αποτέλεσμα ήταν μόνο μία κίτρινη για τον Barkley και ημίχρονο στο 2-1, υπέρ των «Reds».

To 2o ημίχρονο συνέχισε με έλεγχο του αγώνα από τη Liverpool και κλωτσιές από την Everton. O Williams παραλίγο να κάνει το 2-2 μετά από αδράνεια της άμυνας της ομάδας, ενώ αμέσως μετά ο Robles νικά τον Firmino και κρατάει το 2-1. Όμως εκεί έχουμε το πρώτο απρόοπτο για τους «Reds» και την μεγαλύτερη ανησυχία της βραδιάς. Σε μία διεκδίκηση της μπάλας με τον Baines, o Sadio Mane χτύπησε τον αστράγαλό του και έγινε αναγκαστική αλλαγή, σφαδάζοντας από τον πόνο. Μείνετε συντονισμένοι στο Liverpool.gr για ενημέρωση σχετικά με τον τραυματισμό του Σενεγαλέζου άσου.

Ο Sadio Mane αναγκάστηκε να βγει εκτός στο 56ο λεπτό, με τον Jurgen Klopp να βάζει στη θέση του τον Divock Origi, ο οποίος δεν άργησε να κάνει εμφανή την παρουσία του! 4 λεπτά αργότερα και αφού είχε ήδη χάσει μία ευκαιρία, ο Βέλγος έπιασε ένα τρομερό σουτ μετά από ασίστ του Coutinho και διαμόρφωσε το 3-1! Το παιχνίδι έδειχνε να ξεφεύγει από την Everton, η οποία απάντησε με ακόμα μεγαλύτερη ένταση. Από την άλλη, ο Emre Can συνέχισε να είναι ο βασιλιάς του κέντρου, κάνοντας τα πάντα, όπου χρειαζόταν.  Στο 67ο λεπτό άπαντες στο Anfield τρόμαξαν, όταν ο Williams έκανε άλλο ένα εγκληματικό τάκλιν, άφησε τον Emre Can στο χορτάρι για πολύ ώρα και την γλίτωσε μόνο με την κίτρινη κάρτα. Ο Can όμως όχι μόνο σηκώθηκε, αλλά κατάφερε να «κιτρινιστεί» από τον Taylor, καθώς συνέχισε με αμείωτη ένταση, και λίγο «θολωμένο» μυαλό από το αντιαθλητικό χτύπημα του Williams, να μπαίνει με δύναμη σε κάθε φάση. Ο Jurgen Klopp ήξερε πως έπρεπε να διαχειριστεί το παιχνίδι και το έκανε. Πέρασε τον Trent Alexander-Arnold στη θέση του Coutinho, με τον πιτσιρικά να χάνει μία πολύ καλή ευκαιρία με την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, ενώ λίγα λεπτά αργότερα, στο 90′ έκανε και την τρίτη του αλλαγή, βγάζοντας τον Firmino για να περάσει τον Ragnar Klavan.

To τελευταίο σφύριγμα του Taylor βρήκε θριαμβευτές τους «Reds». Η ομάδα του Jurgen Klopp διαχειρίστηκε άψογα την αναμέτρηση, έπαιξε με ωριμότητα και χωρίς να ακολουθήσει τους παίκτες της Everton στην απερίσκεπτη ένταση και κατάφερε να «σβήσει» έναν από τους πιο φορμαρισμένους επιθετικούς στην Ευρώπη αυτήν την περίοδο, τον Romelu Lukaku. O Coutinho ψηφίστηκε Man Of The Match, σε ένα παιχνίδι που είχε δηλώσει εδώ και μέρες ότι περίμενε πως και πως, ο Emre Can και ο Sadio Mane (όσο αγωνίστηκε) ακολούθησαν από κοντά, ενώ μία ειδική μνεία πρέπει να γίνει στην τριάδα Matip, Lovren και Lucas, οι οποίοι ήταν καταπληκτικοί (πλην ένα-δύο στημένων, συμπεριλαμβανομένου και του γκολ) στα αμυντικά τους καθήκοντα, κάτι που όλοι ευχόμαστε να συμβαίνει συχνότερα! Επόμενο παιχνίδι για τους «Reds» την Τετάρτη (22:00) στο Anfield, απέναντι στη Bournemouth!

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com