Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η All-Irish ενδεκάδα της Liverpool!

Η All-Irish ενδεκάδα της Liverpool!

H Liverpool είναι μία ομάδα με ιδιαίτερο Ιρλανδικό στοιχείο. Ανά τα χρόνια έχουν περάσει αρκετοί παίκτες από την γειτονική στην Αγγλία χώρα, ενώ ιδιαίτερα αισθητή είναι και η παρουσία κοινού από την Ιρλανδία.Για αυτόν τον λόγο, και μιας και σήμερα είναι η γιορτή του Αγίου Πατρικίου, άγιου-προστάτη της Ιρλανδίας (η γνωστή σε όλους «St Patrick’s Day), πάμε να δούμε τους καλύτερους Ιρλανδούς ανά θέση, στην ιστορία της Liverpool!

Τερματοφύλακας: Elisha Scott


Υπηρέτησε την ομάδα για 22 ολόκληρα χρόνια (1912-34), αποτελώντας έτσι τον παίκτη με τη μεγαλύτερη θητεία στην ιστορία του συλλόγου!

Δεξί μπακ: Steve Finnan


Πιστός υπηρέτης της ομάδας για 5 χρόνια, ο Finnaan αποτέλεσε μέλος της ομάδας που κέρδισε το Champions League το 2005

Κεντρικος αμυντικοί: Mark Lawrenson


Γνωστός και μη εξαιρετέος, ο Mark Lawrenson «θωράκισε» την κόκκινη άμυνα την δεκαετία του 80, με τα πέντε πρωταθλήματα, 3 League Cup, ένα FA Cup και φυσικά ένα Κύπελλο Ευρώπης, να μιλάνε από μόνα τους.

Κεντρικός αμυντικός: Phil Babb

Ο Phil Babb είναι μία «τίμια» επιλογή που συμπληρώνει το δίδυμο, με 6 χρόνια και 128 συμμετοχές στην καριέρα του στη Liverpool.

Αριστερό μπακ: Jim Beglin


O γνωστός πια ως τηλεσχολιαστης Jim Beglin ήταν άλλο ένα μέλος της χρυσής ομάδας των 80’s. Χωρίς να αποτελεί πρώτη επιλογή στην εκάστοτε ομάδα, ο Beglin προσέφερε αρκετά τα 6 χρόνια του στον σύλλογο.

Δεξί χαφ: Ray Houghton


202 παιχνίδια και 38 γκολ, για ένα από τα πλέον σημαντικά μέλη της μεγάλης ομάδας των τελών των 80’s.

Κεντρικό χαφ: Ronnie Whelan


Άλλος ένας νευραλγικός παίκτης για την μεγάλη Liverpool των 80’s. 493 εμφανίσεις, 73 γκολ και 12 τίτλοι για τον Ιρλανδό μέσο.

Κεντρικό χαφ: Jason McAteer


Αν και μετακινήθηκε στα μπακ, όπου και ξεχώρισε με τη φανέλα των «Reds», ο Jason McAteer αποκτήθηκε από την Bolton ως μέσος και ως εκ τούτου, για την… οικονομία της ενδεκάδας, τοποθετείται εκεί. Μέλος της Liverpool στα 90’s και φίλος της ομάδας από παιδί.

Αριστερό χαφ: Steve Heighway


Πίσω στη δεκαετία του 70, ο Steve Heighway ήταν ένας από τους πλέον ξεχωριστούς παίκτες της ομάδας, με πάνω από 300 εμφανίσεις με τη φανέλα των «Reds». 4 πρωταθλήματα, 2 κύπελλα UEFA, 2 Πρωταθλητριών, ένα UEFA Super Cup, ένα FA Cup και ένα League Cup ο απολογισμός του.

Σέντερ φορ: Robbie Keane


Ένα τεράστιο ταλέντο και μία ακόμα μεγαλύτερη απογοήτευση. Ο Robbie Keane είναι ένα από τους πιο χαρισματικούς Ιρλανδούς ποδοσφαιριστές των τελευταίων 20 χρόνων, όμως στη Liverpool δεν έπιασε ποτέ. Μόλις 7 γκολ σε 28 εμφανίσεις, με την Liverpool να κλαίει τα 19 εκατομμύρια που δαπάνησε για χάρη του και έναν χρόνο μετά να τον στέλνει στην Tottenham.

Σέντερ φορ: John Aldridge


Άλλος ένας θρύλος της ομάδας, ο «Aldo» κάλυψε επάψια το κενό του Ian Rush όταν αυτός έφυγε για τη Juventus το καλοκαίρι του 1986. 104 εμφανίσεις και 63 γκολ, ο Aldridge έκανε δύο εξαιρετικές σεζόν με την ομάδα της καρδιάς του πρωτού πωληθεί στην Iσπανική Real Sociedad, καθώς ο Rush στο μεταξύ είχε επιστρέψει και καθιερωθεί ξανά ως βασικός.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com