Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Τι συμβαίνει με το δάνειο για την Main Stand

Τι συμβαίνει με το δάνειο για την Main Stand

Η FSG είχε πάρει ένα δάνειο για την επέκταση της Main Stand και υπήρχε η αντίληψη πως δάνεισαν οι ίδιοι χρήματα στην ομάδα και μέσω του επιτοκίου αυτού θα βγάλουν κέρδος εις βάρος της ομάδας. Κάτι τέτοιο όμως απέχει από την πραγματικότητα!

Ειδικότερα : πρόσφατα στα αποτελέσματα του ετήσιου οικονιμκού ελέγχου των «Κόκκινων» αναφερόταν επιτόκιο ύψους 1.24% αποδιδόμενο στο διεταιρικό δάνειο της ελέγχουσας εταιρείας του συλλόγου UKSV Holdings Company Limited. Κατά την κατασκευή της νέας Main Stand υπήρξε η εντύπωση πως το δάνειο ήταν χωρίς επιτόκιο και πως τα χρήματα προέκυψαν από αποθεματικά της FSG. Ωστόσο τελικά ήταν ελεύθερο ασφάλισης (αν μπορούμε να αποδώσουμε σωστά τον οικονομικό όρο) και η FSG εκμεταλλεύτηκε  πιστωτική διευκόλυνση ώστε να εξασφαλίσει το δάνειο για 109.904.000 λίρες σε ευμενείς για εκείνη όρους. Ως αποτέλεσμα, το επιτόκιο θα αποπληρωθεί σε τράπεζες και όχι στις τσέπες των Αμερικάνων ιδιοκτητών του συλλόγου. Σημειώνεται επίσης πως αν η ομάδα αναζητούσε τραπεζικό δάνειο ύψους 110.000.000 λιρών το καλύτερο επιτόκιο που θα μπορούσε να εξασφαλίσει θα ήταν κοντά στο 5%!

Επομένως ήταν σοφό επιχειρηματικά για την FSG να δανειστεί τα χρήματα ώστε να γλυτώσει περίπου 3.000.000 λίρες κάθε χρόνο για τα 6 χρόνια που θα πάρει ώστε να αποπληρώσει το δάνειο.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com