Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Τhe greek view from Manchester!

Τhe greek view from Manchester!

Επιμέλεια: Γιάννης Σκοτίδας, Νίκος Γεωργόπουλος

Με το σπουδαίο παιχνίδι ανάμεσα στη Liverpool και τη Manchester City να κλείνει ποδοσφαιρικά το έτος για την ομάδα μας θεωρήσαμε και εμείς ως καθήκον να σας προετοιμάσουμε για το παιχνίδι με το καλύτερο δυνατό pre game! Έτσι, μέρος της προετοιμασίας μας για το παιχνίδι, είναι και η ξεχωριστή συνέντευξη που ακολουθεί. Το liverpool.gr μίλησε με δύο από τους πλέον αρμόδιους για τα ζητήματα των Citizens και συγκεκριμένα τον Τάσο Γεώργο, πρόεδρο της Πανελλήνιας Λέσχης φίλων Manchester City αλλά και τον Γιάννη Ανδριώτη, αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Λέσχης φίλων της Manchester City και τους ευχαριστούμε και από εδώ για τον πολύτιμο χρόνο τους.

Ας ξεκινήσουμε να παραθέτουμε τις ερωτήσεις μας και της απαντήσεις τους ξεχωρίζοντας με τα αρχικά τους την απάντηση του καθενός στην εκάστοτε ερώτηση.

1)Ποια είναι η πρώτη εντύπωση σας έως τώρα για τον Pep Guardiola;

ΤΓ: «Έχουμε μισή εικόνα έως τώρα. Δεν μπορούμε να δούμε πραγματικά την ομάδα του. Υπάρχουν ακόμη ζητήματα όπως και στοιχήματα όπως ο Kolarov ή ο Toure τελευταία αλλά φαίνεται να  κερδίζει έως τώρα στην περίπτωση του Toure. Ο Pep μου αρέσει προσωπικά. Είναι παθιασμένος με την ομάδα και πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια η ομάδα έχει έναν προπονητή που πανηγυρίζει έτσι, στέλνει τους παίκτες στους φιλάθλους κλπ. Άλλοι λένε πως λαικίζει. Η φιλοσοφία του είναι να παίζει ποδόσφαιρο άσχετα αν θα πάρει κάποιον τίτλο. Δεν περίμενα ήδη από το καλοκαίρι πως φέτος θα πάρουμε πρωτάθλημα. Ακόμη χτίζει οπότε καλύτερα το ταμείο θα γίνει σε 2-3 χρόνια»

ΓΑ: «Στο ποδόσφαιρο του 2017, τη φιλοσοφία του Pep ότι δεν τον ενδιαφέρουν πρώτιστα οι τίτλοι δεν την ασπάζομαι. Με τόσα χρήματα που διατίθενται στο τέλος θα μείνει τι κατέκτησες. Για αυτό και κατά τη γνώμη μου κορυφαίος προπονητής για τη City τα τελευταία χρόνια ήταν ο Mancini, κέρδισε και το FA Cup και το πρωτάθλημα και μας έβγαλε από την απραξία μετά από 40 χρόνια. Ο Pep έχει φέρει τη δική του επανάσταση και του έχουν τυφλή εμπιστοσύνη.»

2)Με το ματς να διεξάγεται την τελευταία μέρα του χρόνου, ποια γεύση θα λέγατε πως αφήνει το 2016 για την City;

ΤΓ: «Πρέπει να σπάσουμε την ερώτηση σε κομμάτια. Όσο αφορά την Ευρώπη αφήνει μία γκλυκόπικρη γεύση διότι έγιναν πράγματα που δεν έπρεπε να γίνουν αλλά δεν προλαβαίνουμε να τα κουβεντιάσουμε τώρα. Στην Αγγλία η Leicester πήρε το πρωτάθλημα αλλά κατά τη γνώμη μου δέχτηκε πάρα πολύ μεγάλη ώθηση. Όταν είχε ανακοινωθεί η πρόσληψη του Pep τον Ιναουάριο, οι παίκτες τα παράτησαν με τον Pellegrini. Γλυκόπικρη γεύση θα έλεγα.»

  ΓΑ: «Θα έλεγα θετική χρονιά. Κατακτήσαμε το League Cup, φθάσαμε για πρώτη φορά στα ημιτελικά του Champions League και απείχαμε 1 γκολ από τη συμμετοχή στον τελικό και στο πρωτάθλημα πέσαμε θύμα της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής έκπληξης της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια. Θα ήθελα βέβαια να είχε πάρει το πρωτάθλημα η Tottenham.»

3)Ποιον θεωρείτε MVP της ομάδας έως τώρα;

  ΤΓ: «Kevin De Bruyne και μετά τον Ilkay Gundogan που δυστυχώς τραυματίστηκε.»

ΓΑ: «Kevin De Bruyne. Έχει πάρει τη μπαγκέτα από τον Silva. Όταν είναι σε καλή μέρα, η City μάλλον θα κερδίσει.»

4)Ποιον θεωρείτε «παραφωνία» στη φετινή σεζόν ή μέσα στο 2016;

ΓΑ: « Ο Bravo. Δεχόμαστε γκολ ασταμάτητα και ναι μεν δεν είναι μόνο λάθος δικό του αλλά ότι πάει μέσα γράφει. Θα του έδινα πίστωση χρόνου ανάλογα όμως ποιο είναι το σχέδιο. Ο Caballero αυτή τη στιγμή είναι καλύτερος.»

ΤΓ: «Πέρυσι ήταν ο Toure. Φαινόταν πως έπαιζε για να τελειώσει η χρονιά, για να φύγουμε. Ο Toure φέτος όμως είναι αδυνατισμένος και δεν έχει σχέση με πέρυσι ενώ πλέον προστατεύτεται και από το σύστημα του Pep. Φέτος για τον Bravo. Αποκτήθηκε για δεύτερος διότι ήθελαν τον Ter Stegen που τον ήθελαν για πρώτο όμως δεν θα έδιναν ποτέ 60.000.000 ευρώ. Τα περισσότερα γκολ φέτος είναι θέμα κακών εκτιμήσεων της άμυνας. Είναι δύσκολη ερώτηση, θα έλεγα τον Kolarov επειδή παίζει σε θέση που δεν ήξερε και έχει κάνει λάθη.»

5)Ποιον παίκτη φοβάστε περισσότερο από τη Liverpool;

ΤΓ: «Τον Mane. Το παιχνίδι του Klopp βασίζεται στις αντεπιθέσεις και είναι ο πιο γρήγορος παίκτης.»

ΓΑ: «Τον Mane.»

6)Ποιον θεωρείτε «παραφωνία»/ευαίσθητο σημείο στην ομάδα της Liverpool;

ΤΓ: « Τον Henderson. Είναι χειρότερος από αυτό που διαφημίζουν και θεωρώ λάθος να θεωρείται από φίλους της Liverpool ως διάδοχος του Gerrard.»

  ΓΑ: « Θα έλεγα πως μπορούμε να χτυπήσουμε στα άκρα  όπου υπερτερούμε και μπορούμε να δημιουργήσουμε ρήγματα στα άκρα.»

7)Μετράει ψυχολογικά πιστεύετε που θα λείψει ο Coutinho, ο οποίος έχει εξαιρετική παράδοση κόντρα στη City;

  ΤΓ: «Η φετινή City είναι φτιαγμένη για να παίζει το ποδόσφαιρο της ανεξάρτητα από τον αντίπαλο και από τις ενδεχόμενες μικροαλλαγές. Αν κάποιος θα επηρεαστεί αρνητικά θα είναι η Liverpool.»

  ΓΑ: «Η ψυχολογία θα αλλάξει αν δεν παίξει αλλά θα φανεί αγωνιστικά διότι αν για παρἀδειγμα η City κάνει ένα 0-3 δεν θα έχει σχέση με την απουσία του Coutinho.»

8)Τι σας φοβίζει/’έχει κάνει θετική εντύπωση στη Liverpool φέτος όσο την έχετε παρακολουθήσει;

ΤΓ: «Η πολύ γρήγορη επιθετικἠ ανάπτυξη. Μπορεί για παράδειγμα από ένα στημένο να ξεπεταχτούν 4 παίκτες από το πουθενά και η City έχει πρόβλημα σε αυτό το κομμάτι.»

9)Ποιον θεωρείτε φαβορί για το φετινό πρωτάθλημα;

ΤΓ: «Την Chelsea. Κυρίως έχει ένα ματς την εδβομάδα. Κακά τα ψέματα, στην Αγγλία είναι πλεονέκτημα, όχι ότι δεν έχουν καλούς παίκτες μην τρελαθούμε. Έχουν ομοιογένεια και με μικρή προσθήκη ατόμων. Η City και η Arsenal έχουν το Champions League ενώ η Tottenham και η United έχουν το Europa League. Οι 7 βαθμοί βέβαια δεν είναι 15!»

  ΓΑ: «Οι 7 βαθμοί δεν λένε τίποτε. Η City το 2011-2012 ήταν -8 από τη United . Ατού της Chelsea το ένα ματς την εβδομάδα αλλά δεν θα πρέπει να είναι χαλαρή διότι αυτό μπορεί να αποβεί αρνητικό. Δε νομίζω βέβαια πως θα το επιτρέψει ο Conte αυτό. Ξεκίνησε άσχημα αλλά έχει ένα σερί 12 αγώνων. Ο Conte τους έχει κάνει και ψυχανάλυση.»

10)Τι σας συγκίνησε να ακολουθήσετε την ομάδα;

ΤΓ: «Δεν μου άρεσε καμία αγγλική ομάδα διότι οι καλές αγγλικές ομάδες τότε φορούσαν κόκκινα και είμαι Παναθηναικός! Το 1999, η ΕΡΤ3 έδειχνε το μπαράζ ανόδου με τη Gillingham και η City φορούσε μία τρομερή λαχανί φωσφοριζέ  εμφάνιση. Για πολλούς αυτό το ματς ήταν ιστορικότατο. Ανέβηκε κατηγορία και μετά ξαναέπεσε. Φαινόταν ένα ολόκληρο γήπεδο να κλαίει και αυτά τα σκηνικά με άγγιξαν.»

ΓΑ:«Είμαι City από το 2004. Μικρός δεν είχα επαφή με το αγγλικό ποδόσφαιρο. Στην ηλικία των 7-8 χρόνων βλέποντας και «Σούπερ Σάββατο« μου άρεσε να βλέπω τα εμβλήματα των ομάδων και μου άρεσε η γαλάζια εμφάνιση και ότι ήταν ομάδα ασανσέρ! Έχω κολλήσει και μουσικά με το Manchester. Οasis, Joy Division, Smith. Τον περασμένο Απρίλιο φιλοξενήσαμε και τον Mike Joyce, ντραμίστα των Smiths και του δώσαμε επετειακό μπλουζάκι της λέσχης.Όποιος ασχολείται με το Manchester είναι City και αυτό δεν είναι φήμη πλέον αλλά είναι επιβεβαιωμένο και στατιστικά. Η United βρίσκεται στην περιοχή του Trafford.»

Ευχαριστώντας για αυτή την ξεχωριστή συνέντευξη ελπίζουμε να καταδεικνύεται σαφές πως αντίπαλοι υπάρχουν μόνο εντός  των 4 γραμμών του τερέν διότι εκτός είμαστε όλοι φίλοι βλέποντας παράλληλα τους συλλόγους που μας αρέσουν! Ευχόμαστε να παρακολουθήσουμε όλοι ένα παιχνίδι αντάξιο της ποιότητας και των δύο συλλόγων!

 

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com