Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Έτοιμος ο Mignolet για τη μάχη με τον Karius

Έτοιμος ο Mignolet για τη μάχη με τον Karius

Επιμέλεια: Σταύρος Μπέκας

 

Ο Βέλγος τερματοφύλακας έχει αυτοπεποίθηση μετά το δυνατό ξεκίνημα της σεζόν. Δήλωσε ότι ήξερε πως θα αντιμετώπιζε νέο ανταγωνισμό για μία θέση στη βασική 11άδα όταν υπέγραψε πέρυσι το νέο μακροχρόνιο συμβόλαιό του με τη Liverpool.

Η επικείμενη διαθεσιμότητα του Loris Karius δεν φαίνεται να αλλάζει καθόλου τον τρόπο που σκέφτεται ο Simon.

Ο Karius απέρριψε την προοπτική να αγωνιστεί με την εθνική ομάδα της Γερμανίας στους Ολυμπιακούς αγώνες, έτσι ώστε να αφοσιωθεί στην προσπάθειά του να αποκτήσει προβάδισμα για τη θέση του βασικού, αφού και ο Mignolet είχε αρχικά υποχρεώσεις με την εθνική Βελγίου στο Euro και εν συνεχεία άδεια. Η άτυχη στιγμή όμως στον φιλικό αγώνα με την Chelsea και το σπασμένο χέρι, τον άφησε πίσω και έδωσε την ευκαιρία στον Simon να πάρει θέση βασικού, αφού ο Αυστριακός Manninger είναι ξεκάθαρα ο 3ος τερματοφύλακας της ομάδας.

Ο Karius πλέον έχει επιστρέψει κανονικά στις προπονήσεις αλλά ο Mignolet απολαμβάνει την πρόκληση που έχει μπροστά του.

‘’Όταν υπέγραψα το νέο μου συμβόλαιο, ο σύλλογος με ενημέρωσε ότι θα υπήρχε φρέσκος ανταγωνισμός. Αυτό είναι φυσιολογικό – να έχεις τρεις ανταγωνιστικούς goalkeepers.’’

δήλωσε ο Simon και συνέχισε λέγοντας:

‘’Εκτός από τον Karius έχουμε και τον Manninger και οι τρεις μας τα πηγαίνουμε καλά. Έχω ήδη μάθει αρκετά από τον Alex (Manninger). Είναι κάποιος που έχει δουλέψει σε όλη την Ευρώπη και μου δίνει αρκετή αυτοπεποίθηση. Είχα ανταγωνισμό σε όλη μου την καριέρα και αυτό είναι φυσιολογικό όταν είσαι σε έναν κορυφαίο σύλλογο. Πάντα πρέπει να υπάρχει ανταγωνισμός αλλά μόνο ένας τερματοφύλακας μπορεί να παίξει. Μπορώ μόνο να ασχολούμαι με τη δική μου εμφάνιση στο γήπεδο. Η άφιξη νέου τερματοφύλακα δεν έχει αλλάξει κάτι. Δουλεύω σκληρά, έχω και τα δύο πόδια μου στο έδαφος και πιστεύω στον εαυτό μου.’’

Ο Mignolet ξεκίνησε τη σεζόν ως το νούμερο 1 – ακόμη και αν ο Karius φοράει αυτόν τον αριθμό, από όταν υπέγραψε το καλοκαίρι στη Liverpool. Ο Simon λέει ότι είναι χαρούμενος που έδωσε στο νέο παιδί τη φανέλα με το νούμερο 1.

‘’Όταν υπέγραψα το νέο μου συμβόλαιο με την ομάδα, μου πρότειναν να πάρω το νούμερο 1 αλλά ποτέ δεν το ήθελα. Για μένα ήταν πάντα το νούμερο 22. Το φοράω σε όλη μου την καριέρα, από όταν έπαιζα στην STVV (Sint-Truiden). Πάντα ένιωθα καλά με αυτό.’’

Ο Mignolet έχει κάνει εντυπωσιακό ξεκίνημα στη νέα σεζόν παρ’ότι η Liverpool έχει δεχτεί 6 goals στα πρώτα 4 παιχνίδια. Ισοφάρισε το ρεκόρ της Premier League όταν εκπληκτικά έπιασε το penalty του Theo Walcott στην πρεμιέρα κόντρα στην Arsenal – το 5ο που αποκρούσει από τα 11 που έχουν εκτελέσει οι αντίπαλοί του (!!!) – ενώ κόντρα στην Tottenham έβγαλε την εξ επαφής δυνατή κεφαλιά του Toby Alderweireld.

Ο ίδιος λέει ότι νιώθει καλά με αυτό το ξεκίνημα:

‘’Νομίζω μπορώ να κοιτάζω θετικά την αρχή της σεζόν. Είχα καλή προετοιμασία συμπεριλαμβανομένης και της νίκης με 4-0 κόντρα στην Barcelona. Έπιασα το penalty με την Arsenal, έβγαλα την κεφαλιά του Toby με την Tottenham, ενώ με την Burnley είχαμε 80% κατοχή, αλλά σκόραραν δύο φορές στην αντεπίθεση. Πάντα κάνω αυτοκριτική για τις εμφανίσεις μου και πάντα προσπαθώ να βελτιώνομαι, αλλά δεν νομίζω ότι φέρω ευθύνη για κάποιο από τα goals που δεχτήκαμε. Στο μεταξύ κράτησα και το μηδέν στο match για το League Cup κόντρα στη Burton. Βάζοντάς τα όλα κάτω, ήταν ένα θετικό ξεκίνημα, ειδικά από τη στιγμή που και τα 3 παιχνίδια πρωταθλήματος έγιναν εκτός έδρας. ΟΚ, δεχτήκαμε 6 goals, αλλά είμαστε μία ομάδα που παίζει πάρα πολύ επιθετικά. Εστιάζουμε στη μπάλα και στη δημιουργία φάσεων. Πάντα στοχεύουμε τους 3 πόντους ακόμη και στα εκτός έδρας παιχνίδια. Αυτό μπορεί να φέρει καλά αποτελέσματα όπως με την Arsenal και την Tottenham αλλά σε κάνει ευάλωτο στις αντεπιθέσεις. Το επόμενο βήμα που πρέπει να κάνουμε ως ομάδα είναι περιορίσουμε αυτόν τον φόβο (των αντεπιθέσεων). Με αυτή την έννοια το παιχνίδι του Σαββάτου κόντρα στη Leicester είναι ένα καλό test. Είναι το πρώτο μας match στο νέο Anfield και θα κοιτάξουμε να επιτεθούμε, αλλά η Leicester έχει δύο αστραπιαία γρήγορους strikers.’’

Η Leicester φτάνει στο Anfield ως πρωταθλήτρια και η ανάδειξή της ως υπολογίσιμη δύναμη αυξάνει τον ανταγωνισμό για μία θέση στην 4άδα στο τέλος της σεζόν.

Ο Mignolet επιμένει ότι το Champions League θα πρέπει να είναι ο στόχος της Liverpool.

‘’Αυτή τη σεζόν θα πρέπει οπωσδήποτε ο στόχος μας να είναι η 4άδα – και επίσης να τα πάμε καλά στα δύο κύπελλα’’ πρόσθεσε.

 

 

Είναι γνωστό ότι ο Βέλγος έχει πολλούς εχθρούς στους οπαδούς της ομάδας μας και αυτή είναι καλώς ή κακώς η μοίρα σχεδόν κάθε τερματοφύλακα. Κανείς δεν θυμάται τα goals που χάνουν ολομόναχοι οι επιθετικογενείς παίκτες – κανείς δεν θυμάται τις αβίαστες πάσες στους αντιπάλους που οδηγούν σε επικίνδυνες αντεπιθέσεις – κανείς δεν θυμάται ακόμη και τις αμέτρητες εκπληκτικές αποκρούσεις που κάνουν οι goalkeepers.. Αυτό που μένει εντέλει είναι η μία κακή στιγμή, λες και αυτοί δεν είναι άνθρωποι και δεν δικαιούνται να κάνουν λάθος. Εμείς ως liverpool.gr ευχόμαστε η επάνοδος του Loris Karius να δημιουργήσει ανταγωνισμό υψηλού επιπέδου και όποιος τερματοφύλακας από τους δύο υπερασπίζεται την εστία μας να βελτιώνεται συνεχώς. Αν όμως θέλουμε η Liverpool να δέχεται λιγότερα τέρματα, θα πρέπει όλη η ομάδα να είναι πιο συγκεντρωμένη, να μειώσει τα αβίαστα λάθη και να μαρκάρει σωστά στις αντεπιθέσεις των αντιπάλων.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com