Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Δεν θα τιμωρηθούν Fellaini και United

Δεν θα τιμωρηθούν Fellaini και United

Την προηγούμενη Πέμπτη η Liverpool υποδέχθηκε την Manchester United στο Anfield στα πλαίσια του Europa League.

 

Ο αγώνας βρήκε νικητές τους γηπεδούχους με 2-0, με τη United να κάνει ένα ακόμα πολύ κακό παιχνίδι, σωζόμενη από τον de Gea από ένα βαρύτερο σκορ, και τον van Gaal να γνωρίζει την πρώτη του ήττα απέναντι στους «κόκκινους» σε πέντε αναμετρήσεις μαζί τους.

 

Ο διαιτητής έδειξε από νωρίς ότι δε θα αφήσει το παιχνίδι να παιχτεί στους γνωστούς του αγγλικούς ρυθμούς και δε θα ανεχόταν τα πολύ δυνατά μαρκαρίσματα. Ωστόσο μία φάση που ξέφυγε τόσο από τη δική του αντίληψη όσο και από των βοηθών του ήταν η αγκωνιά που προσπάθησε να δώσει ο Marouane Fellaini στον Emre Can.

 

Η UEFA αποφάσισε να μην τιμωρήσει τον Βέλγο, αφού το γεγονός δεν είχε καταγραφεί στο φύλλο αγώνα, και έτσι εκείνος θα είναι κανονικά διαθέσιμος στον επαναληπτικό μεταξύ των δύο ομάδων την Πέμπτη. Τον Fellaini είχε υπερασπιστεί νωρίτερα ο ίδιος ο Can, λέγοντας ότι έπαιζε δυνατά αλλά δεν είχε πρόθεση να τον χτυπήσει και δεν το έκανε, πράγμα που ίσως επηρέασε την απόφαση των υπεύθυνων.

 

Ωστόσο το ματς σημαδεύτηκε από ένα ακόμα αρνητικό γεγονός, αφού οι φίλοι της United, απογοητευμένοι από την εικόνα της ομάδας τους στο παιχνίδι, άρχισαν κάποια στιγμή να φωνάζουν απρεπή συνθήματα. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν και στην τραγωδία του Hillsborough (ίσως και του Heysel) και έδειξαν ασέβεια στους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους εκείνη τη μέρα.

 

Η στάση των οπαδών των «κόκκινων διαβόλων» σχολιάστηκε πολύ αρνητικά από όλους, ακόμα και από άλλους φιλάθλους της ομάδας οι οποίοι διαχώρισαν τη θέση τους από αυτά τα συνθήματα. Το ίδιο έκανε και η ίδια η διοίκηση της United, αφού άνθρωπος της ομάδας έκανε δηλώσεις στις οποίες ανέφερε ξεκάθαρα ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουν θέση στο παιχνίδι. Άλλωστε οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν περάσει και οι ίδιοι μία τραγωδία, αυτή του Μονάχου το 1958, και γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι σημασία πρέπει να έχει ο σεβασμός σε αυτά τα γεγονότα.

Έτσι το θέμα φάνηκε ότι θα πάρει τη γνωστή πορεία προς την UEFA, ώστε οι αρμόδιοι να αποφασίσουν αν η United θα έπρεπε να τιμωρηθεί για τη συμπεριφορά των οπαδών της. Η στάση της UEFA ωστόσο ξένισε πολλούς, αφού τελικά αποφάσισε να μην αναμειχτεί και να αφήσει το γεγονός ως έχει, μια και ούτε αυτό καταγράφηκε από τον διαιτητή στο φύλλο αγώνα.

 

Το μόνο που ακούστηκε είναι ότι οι αρμόδιοι θα στρέψουν την προσοχή τους στο Old Trafford, ώστε να παρακολουθήσουν με μεγαλύτερη προσοχή τα συνθήματα που θα πουν εκεί οι φίλοι της United και να διαπιστώσουν αν θα παρατηρηθούν αντίστοιχες συμπεριφορές. Η λογική λέει ότι με την έκταση που πήρε το θέμα, θα υπάρξει βαριά τιμωρία αν ακουστούν αντίστοιχα συνθήματα μια και η UEFA συνήθως δίνει μεγάλη βαρύτητα σε αντίστοιχα γεγονότα.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com