Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Benteke: «Πρέπει να τρέχω περισσότερο»

Benteke: «Πρέπει να τρέχω περισσότερο»

Ο Christian Benteke έχει πετύχει έξι γκολ και έχει δώσει δύο ασίστ σε 18 εμφανίσεις του με τη Liverpool, όμως γενικά δεν έχει προσφέρει ακόμα όσα περίμεναν οι φίλοι της ομάδας.

 

Το ακριβό απόκτημα του καλοκαιριού από την Aston Villa δεν έχει καταφέρει να πάρει φανέλα βασικού σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος από τότε που ανέλαβε ο Jurgen Klopp. Στα τελευταία παιχνίδια που είχε αγωνιστεί μάλιστα δε φάνηκε να είναι σε καλή κατάσταση και έτσι στα δύο προηγούμενα παιχνίδια ο Klopp προτίμησε να ξεκινήσει στο εκτός έδρας με τη Watford χωρίς καθαρόαιμο φορ, με τον Firmino κορυφή, και στο τελευταίο, κόντρα στην πρωτοπόρο Leicester, με τον Divock Origi βασικό.

 

Ο Origi ήταν αρκετά κινητικός, όμως στάθηκε άτυχος καθώς αποχώρησε τραυματίας λίγο πριν το ημίχρονο. Αυτή ήταν μία καθοριστική στιγμή για το παιχνίδι, αφού ο Klopp πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Benteke και εκείνος σκόραρε στο δεύτερο ημίχρονο το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης δίνοντας μία πολύτιμη νίκη στους «κόκκινους». Ο υψηλόσωμος επιθετικός στερείται ψυχολογίας σε σχέση με παλαιότερες εμφανίσεις και αυτό φάνηκε κυρίως στην τελευταία φάση του αγώνα, όταν και έχασε ένα πραγματικά άχαστο γκολ χωρίς να υπάρχει τερματοφύλακας στο αντίπαλο τέρμα.

 

Ωστόσο το γκολ που πέτυχε μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό και για τον ίδιο, καθώς αυτή τη στιγμή είναι ο μόνο υγιής καθαρός φορ της ομάδας και έτσι, αν το γκολ του δώσει ψυχολογία, θα έχει την ευκαιρία με μία σειρά καλών εμφανίσεων να κερδίσει τη φανέλα του βασικού.

 

Για να γίνει αυτό πρέπει να κάνει κάποια πράγματα καλύτερα απ’ ότι τα έκανε στα τελευταία παιχνίδια. Γύρω από αυτό το θέμα έκανε μία «αντρική» , όπως δήλωσε ο ίδιος, συζήτηση με τον προπονητή του. Μετά από αυτή ο Βέλγος δήλωσε πως πρέπει να τρέχει περισσότερο και να δίνει περισσότερες βοήθειες στους συμπαίκτες του:

«Είχαμε μία «αντρική κουβέντα» και νομίζω ότι θα με βοηθήσει και θα βοηθήσει και την ομάδα. Πρέπει να τρέχω περισσότερο και πρέπει να είμαι εκεί για τους συμπαίκτες μου. Μιλήσαμε πριν λίγες μέρες γύρω από το που μπορώ να βελτιωθώ και το τι περιμένει από εμένα. Μερικές φορές όταν είσαι στο περιθώριο προσπαθείς να καταλάβεις τι χρειάζεται και τι θέλει ο προπονητής και είχαμε μία πολύ καλή συζήτηση γύρω από αυτό. Μπορείτε να δείτε ότι έδειξε ότι καταλαβαίνω το μήνυμα του και τώρα πρέπει να συνεχίσω έτσι. Σίγουρα είμαι ακόμα νέος και θέλω να μάθω πράγματα. Είναι ο κατάλληλος προπονητής για να με βοηθήσει στην εξέλιξη μου. Δε λέω ότι κάθε παίκτης μπορεί να παίξει όπως κάνουν στηBarcelona, αλλά είμαι αρκετό καιρό στην Αγγλία και έτσι μπορώ να προσαρμοστώ.».

 

Ο Βέλγος θα έχει την πρώτη του ευκαιρία να δείξει στον Klopp όσα είπε στο παιχνίδι της Τετάρτης κόντρα στη Sunderland, κόντρα στην οποία έχει πολύ καλή παράδοση, αφού έχει πετύχει πέντε γκολ και μία ασίστ σε έξι αναμετρήσεις.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com