Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Τραυματίας και…διασώστης Skrtel!

Τραυματίας και…διασώστης Skrtel!

«Λαμπάδα» στον…δικό του σωτήρα, Martin Skrtel, θα πρέπει να ανάψει ο Brendan Rodgers μετά το γκολ του Σλοβάκου στο 96′ που χάρισε το βαθμό της ισοπαλίας στην Liverpool με 2-2 απέναντι στην Arsenal η οποία λίγο έλειψε να πανηγυρίσει ένα τρίποντο-»μαγική εικόνα» στο Anfield!

Οι Reds ήταν καλύτεροι καθ’όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, έχασαν ένα ‘κάρο’ γκολ, έκαναν 27 σουτ έναντι 5 (!) των αντιπάλων τους, προηγήθηκαν με τον Coutinho στο 45′, κι όμως μέχρι τις καθυστερήσεις του αγώνα οι Λονδρέζοι προηγούνταν χάρις σε κεφαλιά του Debuchy -φέρει ευθύνη και ο Skrtel- στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και σουτ του Giroud στο 64′!
Οι γηπεδούχοι έμοιαζαν να κινούνται…μόνοι τους ανά περιόδους στο γήπεδο (η κατοχή έφτασε μέχρι 75-25) όμως έδειχναν ανίκανοι μετά το 1-0 να βρουν τρόπο να κερδίσουν τον Szczesny. Κι όμως, στις καθυστερήσεις ο Σλοβάκος αμυντικός, παρά το ότι είχε μείνει νωρίτερα στο β’ μέρος κάτω για αρκετή ώρα λόγω χτυπήματος στο κεφάλι, έδωσε τον βαθμό στην ομάδα του, σημειώνοντας το τρίτο τέρμα του συνολικά φέτος εναντίον της Arsenal, μετά τα δύο στο 5-1 της περσινής σεζόν!

Μετά το αποτέλεσμα αυτό η Liverpool ανέβηκε στη 10η θέση αλλά απέχει πια εννιά βαθμούς από την τετράδα, ενώ έδαφος έχασε και η Arsenal που είναι ναι μεν 6η αλλά στους τέσσερις ξανά πια πίσω από την 4η West Ham.


Α’ Ημίχρονο:

Φάουλ σε πολύ καλό σημείο, στο ημικύκλιο της περιοχής, κέρδισε η Liverpool μόλις στο 2ο λεπτό, όμως ο Steven Gerrard έστειλε την μπάλα λίγα μέτρα δίπλα από το αριστερό δοκάρι, άουτ.

Η όρεξη της Liverpool πάντως από τα πρώτα λεπτά να κινηθεί στο χώρο και να δημιουργήσει, ήταν εμφανής, ενώ έπειτα από μία εξαιρετική συνεργασία μεταξύ Markovic και Lallana στο 12′, ο τελευταίος έκανε ένα καλό σουτ από δύσκολη γωνία στην περιοχή, που έφυγε λίγο ψηλότερα από το οριζόντιο δοκάρι.

Οι Reds συνέχιζαν να διατηρούν τη μπάλα στα πόδια τους φτάνοντας την κατοχή έως και σε επίπεδα 75%-25% όμως δεν έβρισκαν σουτ υπό καλές προϋποθέσεις.
Η πρώτη ουσιαστική ευκαιρία τους μετά από ώρα ήρθε με πρωταγωνιστή τον δραστήριο Markovic στο 35′, όταν έκανε εφόρμηση στην περιοχή όμως ο Szczesny έπεσε εξαιρετικά στα πόδια του και έδιωξε τον κίνδυνο.

Ο Σέρβος έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία στο 39′ όταν ο Sterling τον τροφοδότησε στον κενό χώρο στο ύψος της περιοχής, όμως το σουτ του έφυγε ψηλά απογοητεύοντας τον ίδιο και…σχεδόν ολόκληρο το Anfield.

Τελικά η λύτρωση για τους γηπεδούχους ήρθε ένα λεπτό περίπου πριν το τέλος του ημιχρόνου, όμως κράτησε για…πολύ λίγο.
Αρχικά λοιπόν στο 45′, μία λάθος πάσα κοντά στην περιοχή έδωσε την ευκαιρία στον Henderson να κλέψει και να βρει τον Coutinho ο οποίος στο ύψος της περιοχής »χόρεψε» τον προσωπικό του αντίπαλο και σουτάροντας από τα δεξιά προς την αριστερή γωνία της εστίας, δεν έδωσε καμία ευκαιρία στον Szczesny, γράφοντας το 1-0.

Παρ’όλα αυτά μία βεβιασμένη κίνηση στην επόμενη »κατεβασιά» της Arsenal, αυτή τη φορά από τους Reds, έφερε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων την ισοφάριση!
Για άλλη μία φορά φέτος οι Merseysiders έμειναν να κοιτάζουν…κεφαλιές έπειτα από στημένο, με τη μπάλα να καταλήγει από το κεφάλι του Flamini σε αυτό του αμαρκάριστου Debuchy που από κοντά έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με σκορ 1-1!

Β’ Ημίχρονο:
Ο ρυθμός στο β’ μέρος έπεσε έπειτα από έναν τραυματισμό του Skrtel στο κεφάλι που άφησε για αρκετά λεπτά τους παίχτες ‘κρύους’, με τον Σλοβάκο όμως ευτυχώς να συνεχίζει κανονικά και τους Reds να κάνουν την πρώτη καλή ευκαιρία τους στο 60′.

Έπειτα από κόντρες στην περιοχή η μπάλα έφτασε στον Lucas που έκανε ένα δυνατό σουτ λίγο έξω από αυτήν, όμως κατέληξε λίγο πιο ψηλά απ’ό,τι ήθελε.

Ένα λεπτό περίπου αργότερα, ο Szczesny έκανε λάθος εκτίμηση σε βαθιά μπαλιά, ο Sterling τον ξεπέρασε φτάνοντας στα πλάγια από αριστερά, έκανε και τη σέντρα, όμως ο Gerrard είδε την κεφαλιά του να φεύγει και αυτή πάνω από τα δοκάρια!

Κι αφού οι «Κόκκινοι» έδειχναν ανίκανοι να σκοράρουν με οποιοδήποτε τρόπο, ο «νόμος του ποδοσφαίρου» τους ξαναχτύπησε!
Οι Gunners σε μία από τις λίγες επισκέψεις τους στα καρέ του Jones, στο 65′, είδαν τον Cazorla να σεντράρει την κατάλληλη στιγμή στον Giroud -έπειτα από εξαιρετική συνεργασία του Γάλλου με τον Gibbs και πάσα του στον Ισπανό- και τον ηψυλόσωμο φορ να νικά με ευθύβολο σουτ τον Jones για το 1-2, δημιουργώντας απόλυτη σιγή στο Anfield.

Στο 70′ ο Gerrard προσπάθησε να το πάρει πάνω του, με σουτ από αυτά που κάποτε…έγραφαν, λίγο έξω από την περιοχή, όμως ο Szczesny ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε.
Νέα μεγάλη ευκαιρία έχασε ο Lucas στο 75′, καθώς κεραυνοβόλησε εντός περιοχής όμως η μπάλα έφυγε εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι!

Στο 86′ ήταν η σειρά του Borini να…απογοητευθεί καθώς ο Szczesny με εντυπωσιακή εκτίναξη έδιωξε την κεφαλιά του από κοντά και κράτησε το 1-2.
Στο 92′ μάλιστα ο Ιταλός δέχθηκε την 2η κίτρινη κάρτα στα 18 λεπτά του στον αγώνα για πολύ άσχημο χτύπημα στον Cazorla και άφησε με 10 την ομάδα του!

Tρία λεπτά αργότερα ο Gerrard προσπάθησε ξανά να σώσει για άλλη μία φορά την ομάδα του όμως ο Szczesny απέκρουσε πάλι, κάτι όμως που δεν κατάφερε να κάνει στο 97′ έπειτα από «κολοσσιαία» κεφαλιά του Skrtel.
Ο Σλοβάκος, με προστατευτικό πια στο κεφάλι από τον τραυματισμό του νωρίτερα, σηκώθηκε ψηλότερα απ’όλους σε κόρνερ και με μία ‘οβίδα’ από κοντά διαμόρφωσε το 2-2, χαρίζοντας την ισοπαλία στους «Κόκκινους»!

Ένα αποτέλεσμα που δεν άλλαξε όταν στο 99′ (!) η μακρινή προσπάθεια του Cazorla απομακρύνθηκε από τον ψύχραιμο Jones, κι ενώ στη συνέχεια ο Monreal δε βρήκε τον Welbeck που είχε ‘οπλίσει’…

Συνθέσεις:

Liverpool: Jones, Toure (81′ Lambert), Skrtel, Sakho, Lucas, Henderson, Markovic (74′ Borini), Coutinho, Gerrard, Lallana, Sterling
Arsenal: Szczesny, Debuchy, Mertesacker, Chambers, Gibbs, Flamini, Oxlade-Chamberlain (90′ Campbell), Cazorla, Alexis (90+4′ Monreal), Welbeck, Giroud (82′ Coquelin)

Πηγή: www.englishfootball.gr

Συντάκτης: Λεωνίδας Γεωργούλος

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com