Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Εκπληκτικά αρνητική η επίδραση του VAR στη Liverpool

Εκπληκτικά αρνητική η επίδραση του VAR στη Liverpool

Ενώ κάθε φίλαθλος πιστεύει ότι το VAR και οι αποφάσεις της διαιτησίας αντιβαίνουν σε αυτούς, τα δεδομένα δείχνουν ότι η Liverpool έχει επηρεαστεί εκπληκτικά από την εισαγωγή του.

Το VAR εισήχθη στην Premier League πριν από πέντε σεζόν, το οποίο παρέχει ένα χρήσιμο σημείο για την αξιολόγηση του πώς έχει επηρεαστεί κάθε Σύλλογος.

Ο Dale Johnson του ESPN έχει αναθεωρήσει κάθε απόφαση που ανατράπηκε από το VAR από το 2019/20, με την Liverpool σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, να επωφελείται περισσότερο από όλους εκτός από έναν σύλλογο! Η Brighton είναι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα όσον αφορά τις ανατροπές υπέρ και κατά, με +8, ενώ η Liverpool είναι δεύτερη με +5.

Αυτό σημαίνει ότι οι Κόκκινοι έχουν δει πέντε περισσότερες αποφάσεις VAR να παίρνουν το δρόμο τους από ό,τι υπήρξαν εκείνες που τους επηρέασαν αρνητικά. Aston Villa (+4), Manchester City (+4), Manchester Utd (+3), Newcastle (+3), Everton (+2) και Crystal Palace (+2) είναι οι άλλοι σύλλογοι που κρίθηκε από τον δημοσιογράφο ότι έχουν επηρεαστεί θετικά.

Ίσως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Wolves (-18) είναι εκτός απόστασης όσον αφορά το καθαρό σκορ των ανατροπών υπέρ και εναντίον τους.

Ωστόσο, στη σεζόν που μόλις τελείωσε, κανένας άλλος Σύλλογος από την Liverpool, δεν φάνηκε να έχει επηρεαστεί περισσότερο από το VAR, με το KMI Panel της Premier League – που αποτελείται από πρώην παίκτες και προπονητές – να καθορίζει τα λάθη που έγιναν.

Η Liverpool υποστηρίζεται ότι είδε τέσσερα (4) λάθη στο VAR, να αποβαίνουν σε βάρος της και κανένα προς όφελός της στη χρονιά που τελείωσε.

Αυτά τα λάθη είναι:

– Η κόκκινη κάρτα του Alexis Mac Allister εναντίον Bournemouth (19 Αυγούστου)
– Το γκολ «οφσάιντ» του Luis Diaz εναντίον της Tottenham (30 Σεπτεμβρίου)
– Το πέναλτι που δεν δόθηκε στο χέρι του Martin Odegaard εναντίον της Arsenal(23 Δεκεμβρίου)
– Το ακυρωμένο γκολ του Cody Gakpo εναντίον Burnley (26 Δεκεμβρίου)

Το ελάττωμα αυτού του συστήματος φυσικά, είναι ότι εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά υποκειμενικό – με μια εξωφρενικά αξιοσημείωτη «παράλειψη» στην φάση του κτυπήματος του Jeremy Doku στον Mac Allister, στην ισοπαλία 1-1 με τη Man City στις 10 Μαρτίου.

Τα δεδομένα του Johnson εξετάζουν επίσης «καταστάσεις που η επιτροπή KMI έκρινε ότι ήταν σφάλμα διαιτησίας, αλλά όχι επαρκή για να χαρακτηριστούν ως «σαφείς και προφανείς» για μια παρέμβαση VAR».

Αυτά είναι μερικά από τα λάθη των διαιτητών στη σαιζόν 2023/24, στην οποία παραδόξως θεωρείται ότι η Liverpool ωφελήθηκε περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα!?!

Η Liverpool είδε ακόμα ένα επίσημο λάθος του διαιτητή να στρέφεται εναντίον της – τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του Diogo Jota εναντίον της Tottenham (30 Σεπτεμβρίου) και άλλα έξι υπέρ της σύμφωνα με την επιτροπή. Η επιτροπή KMI έκρινε ότι τα πέναλτι για τους Jota εναντίον Newcastle (1 Ιανουαρίου) και Dominik Szoboszlai εναντίον Bournemouth (19 Αυγούστου) δεν έπρεπε να είχαν δοθεί, ενώ ο Ibrahima Konate θα έπρεπε να είχε λάβει δεύτερη κίτρινη εναντίον της Everton (21 Οκτωβρίου).

Φυσικά, αυτό είναι απίθανο να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται το VAR μεταξύ των οπαδών της Liverpool και είναι αμφίβολο αν όντως πρέπει να το κάνει ο φίλαθλος κόσμος.

Τελικά, κάθε κατάσταση παραμένει υποκειμενική, είτε η γνώμη των αξιωματούχων σε μια αγωνιστική, είτε πρώην επαγγελματιών στο πάνελ KMI και επομένως δεν μπορεί ποτέ να γίνει αποδεκτή.

Εκπληκτικά αρνητική η επίδραση του VAR στη Liverpool
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com