Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Στην προεπιλογή της Εθνικής Σκωτίας για το EURO 2024 ο Ben Doak

Στην προεπιλογή της Εθνικής Σκωτίας για το EURO 2024 ο Ben Doak

Ο νεαρός Ben Doak της Liverpool συμπεριλήφθηκε στην προεπιλογή της Σκωτίας για το Euro 2024, παρόλο που δεν αγωνίστηκε από τον τραυματισμό τον Δεκέμβριο.

Ο Doak δεν έχει αγωνισθεί από τότε που υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, λόγω σοβαρού τραυματισμού στο γόνατο στα τέλη του 2023, που υπέστη κατά τη διάρκεια της. Ωστόσο, ο 18χρονος επέστρεψε σε πλήρη προπόνηση τις τελευταίες εβδομάδες της σεζόν και ήταν μέρος της τελετής αποχαιρετισμού του Jurgen Klopp στο Anfield την Κυριακή.

Παρά τον τραυματισμό του, ήταν μια εντυπωσιακή χρονιά για τον Doak, ο οποίος εμφανίστηκε πέντε φορές για την πρώτη ομάδα της Liverpool για να ανεβάσει τον συνολικό αριθμό των εμφανίσεών του σε 10.

Η ανάπτυξή του αναγνωρίστηκε πλέον από τον προπονητή της Σκωτίας, Steve Clark, ο οποίος συμπεριέλαβε τον νεαρό στην προσωρινή ομάδα των 28 παικτών στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το Euro 2024. Η Σκωτία θα παίξει φιλικά με το Γιβραλτάρ (3 Ιουνίου) και τη Φινλανδία (7 Ιουνίου) πριν μεταβεί στη Γερμανία για το EURO, με τον Clark να πρέπει να «κόψει» δύο παίκτες από την ομάδα του.

Ο Doak είναι μεταξύ των πέντε επιθετικών που κλήθηκαν, μαζί με την πολύ πιο καθιερωμένη τετράδα των James Forrest, Lyndon Dykes, Che Adams και Lawrence Shankland. Αυτό υποδηλώνει ότι, ενώ είναι ένας από τους δύο μόνο παίκτες χωρίς συμμετοχή στην ομάδα του Clarke, δεν είναι δεδομένο ότι αυτός και ο Ross McCrorie θα μείνουν τελικά εκτός.

Υπάρχει η αίσθηση ότι ο Doak θα μπορούσε να συμπεριληφθεί ως μπαλαντέρ για τη Σκωτία όταν μεταβεί στη Γερμανία, ιδιαίτερα μετά τον τραυματισμό των δεξιών οπισθοφυλάκων Aaron Hickey και Nathan Patterson.

Ο Andy Robertson είναι ο άλλος παίκτης της Liverpool που περιλαμβάνεται, ως αρχηγός της Σκωτίας, ανεβάζοντας το σύνολο των διεθνών της Liverpool για το Euro μέχρι στιγμής σε 12.

Ο Jarell Quansah και ο Curtis Jones έχουν επίσης κλήσεις για πρώτη φορά, μαζί με τους Trent Alexander-Arnold και Joe Gomez για την Αγγλία.

Οι Virgil van Dijk, Ryan Gravenberch και Cody Gakpo συμμετείχαν στην προσωρινή ομάδα της Ολλανδίας, ενώ περιλαμβάνονται επίσης οι Dominik Szoboszlai (Ουγγαρία), Diogo Jota (Πορτογαλία) και Ibrahima Konate (Γαλλία).

Η εμπειρία του Doak για τη Σκωτία μέχρι στιγμής έχει περιοριστεί στους U21s, για τους οποίους έχει εμφανιστεί 7 φορές.

Στην προεπιλογή της Εθνικής Σκωτίας για το EURO 2024 ο Ben Doak
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com