Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Πώς η Liverpool κατέληξε στον Arne Slot (Μέρος 3ο)

Πώς η Liverpool κατέληξε στον Arne Slot (Μέρος 3ο)

Ο Richard Hughes έχει μια πολύ καλή φιλική σχέση με τον ατζέντη του Alonso, τον Inaki Ibanez- ο οποίος αντιπροσωπεύει επίσης τα συμφέροντα του manager της Bournemouth του Andoni Iraola και έχουν μιλήσει πολλές φορές οι δυο τους για την εκπληκτική πορεία του Alonso ως manager, αλλά και για τις πιθανές μελλοντικές του διαδρομές.

Όλα αυτά πολύ πριν σκεφτεί καν ο Hughes την πιθανότητα να επιστρέψει ο Edwards στη Liverpool και προσληφθεί και ο ίδιος ως sporting director στο Anfield.

Οι συζητήσεις τους όμως απέκτησαν ένταση από τη στιγμή της επίσημης ανακοίνωσης της πρόσληψης του Hughes, με τον Ibanez όμως να παραμένει κατηγορηματικός όσο αφορά το μέλλον του πελάτη του.

Ο Alonso θα παρέμενε στη θέση του ως manager της Bayern Leverkusen και δεν ήθελε να συζητήσει με καμία άλλη ομάδα την πιθανή του μετακίνηση, ούτε καν με τις προηγούμενες ομάδες του ως παίκτη, δηλαδή τις Liverpool και Bayern Munich.

Η δημόσια εικόνα της Bayern Munich, να κυνηγά τον Alonso δηλαδή τον manager της ομάδας που βρισκόταν μπροστά στη βαθμολογία, θόλωσε τα νερά. Αναφορές από το Μόναχο έλεγαν πως ο αγαπημένος προορισμός του Alonso ήταν η Bayern Munich, αν και στην Liverpool πίστευαν το αντίθετο.

Η γραμμή επικοινωνίας μεταξύ Hughes και Ibanez παρέμενε ανοικτή και χωρίς προβλήματα θα πρέπει να πούμε, αν και τα μηνύματα του δεύτερου προς τον πρώτο δεν άλλαξαν καθόλου. Ο Alonso δεν θα δεχόταν καμία πρόταση ή προσφορά.

Στις 29 Μαρτίου και μετά από συζητήσεις με τον sporting director της Leverkusen Simon Rolfes, ο Alonso ανακοίνωσε και επίσημα την παραμονή του στον πάγκο της Γερμανικής ομάδας. Μια εβδομάδα νωρίτερα, ο Ibanez είχε τηλεφωνήσει στον Hughes για να του ανακοινώσει αυτό που ο Σκωτσέζος γνώριζε ήδη.

Δεν υπάρχει κανένας στη Liverpool που να αρνείται πως ο Alonso θα ήταν ένας πολύ σοβαρός υποψήφιος αν ήταν ανοικτά διαθέσιμος σε προτάσεις.

Όλοι όμως οι ιθύνοντες, αρνούνται πως σε αυτήν την περίπτωση ο Alonso θα ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος και ομολογούν μάλιστα πως εκείνη την περίοδο, ο Slot βρισκόταν ήδη στο ραντάρ τους, σε περίοπτη θέση.

Όταν η Liverpool προχώρησε στην πρόσληψη του Jurgen Klopp-ως διάδοχο του Brendan Rodgers, βασίστηκε και πίστεψε στον φάκελο των δεδομένων του Mike Edwards, ο οποίος περίπου εκείνη την περίοδο είχε αναλάβει τη θέση του sporting director, καθώς και στην άποψη του θεωρητικού φυσικού Ian Graham.

Τα δεδομένα εκείνα εστίαζαν στην υπεροχή της Borussia Dortmund καθώς και στα ρεκόρ του Klopp με την γερμανική ομάδα, υποβαθμίζοντας το γεγονός πως στην τελευταία του σαιζόν εκεί τα θετικά αποτελέσματα είχαν μειωθεί αισθητά.

Το στατιστικό στοιχείο των xG (αναμενόμενα γκολ) για την Dortmund παρέμενε υψηλό οπότε θεωρήθηκε πως η πτώση της φόρμας της γερμανικής ομάδας οφειλόταν είτε σε κακοτυχία είτε σε ‘εκείνες τις περίεργες περιόδους’ που περνούν καμιά φορά όλες οι ομάδες.

Έχει περάσει μια σχεδόν δεκαετία από τότε και η ανάλυση των δεδομένων στο τμήμα των Κόκκινων βρίσκεται ήδη πολύ μπροστά σε σχέση με οποιαδήποτε ομάδα μπορείτε να αναφέρετε. Όλα οφείλονται στον Will Spearman, τον γεννημένο στο Σικάγο με πτυχίο στο Harvard, με διδακτορικό στη Θεωρία σωματιδίων (Φυσική), ο οποίος διαδέχθηκε τον Ian Graham από πέρυσι τον Γενάρη και ο οποίος εργάζεται με τη βοήθεια ενός αλγορίθμου που του επιτρέπει να αναλύσει μια σειρά μετρικών στοιχείων όσο αφορά τους προπονητές, αδιανόητα για πολλούς.

Μερικά από αυτά τα μετρικά, έχουν να κάνουν όχι μόνο με την απόδοση της ομάδας, αλλά και με το στυλ παιχνιδιού, την ανάπτυξη του καθενός από τους παίκτες, τη συμβατότητα με τους διαφορετικούς τύπους παικτών, την πρόβλεψη για μελλοντικά αποτελέσματα και τέλος την πιθανή επιτηδειότητα του κάθε μέλους του τεχνικού προσωπικού για την αντίστοιχη θέση.

Μπορείτε να μαντέψετε την έκπληξη των Spearman, Edwards και Hughes όταν πήραν στα χέρια τους την ανάλυση για τον Arne Slot.

Συνεχίζεται…

Πώς η Liverpool κατέληξε στον Arne Slot
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com