Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Το μεγάλο πρόβλημα του Mohamed Salah (Μέρος 4ο)

Το μεγάλο πρόβλημα του Mohamed Salah (Μέρος 4ο)

Η Liverpool έχει δείξει στο πρόσφατο παρελθόν πως δεν φοβάται να αποδεσμεύσει χωρίς κανένα οικονομικό όφελος κάποιους παίκτες της με το τέλος του συμβολαίου τους.

Οπότε η επόμενη επιλογή είναι η…

Επιλογή 3η : Κρατήστε τον για ακόμα μία σαιζόν και αφήστε τον να φύγει

Οι Thiago, Matip θα αποχωρήσουν με το τέλος της σαιζόν 2023/24 ακολουθώντας το ίδιο μονοπάτι με τους Firmino, Oxlade- Chamberlain, Keita, Milner, Wijnaldum και Adam Lallana.

Αφήνοντας όμως τον Salah να φύγει για τίποτα, είναι πολύ διαφορετικό αφού κανένας από τους προαναφερθέντες παίκτες δεν είχε θεωρηθεί ως ο καλύτερος παίκτης των Κόκκινων και οι τιμές τους είχαν μειωθεί σε τέτοιο βαθμό, που δεν άξιζε καμία διαπραγμάτευση όσο αφορά την παραχώρηση τους.

Η ερώτηση που κυριαρχεί πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η ακόλουθη: Είναι καλύτερο να κρατήσεις τον παίκτη για ακόμα μια χρονιά ή να κερδίσεις ότι μπορείς από την πώληση του;

Αν οι ομάδες του Saudi Pro League εμφανιστούν απρόθυμες να προσφέρουν πολλά χρήματα για την απόκτηση του Αιγύπτιου και θελήσουν να περιμένουν για μια ακόμα χρονιά- με την ελπίδα πως ο παίκτης θα παραμείνει στην ομάδα ως τη λήξη του συμβολαίου του, μπορεί να μην υπάρξει κάποια προσφορά άξια αποδοχής από την πλευρά των Κόκκινων.

Η κατάσταση αυτή θα μπορούσε να βοηθήσει τον Slot, να αξιοποιήσει στο μέγιστο τις επιθετικές αρετές του παίκτη σε μια σαιζόν μετάβασης.

Υπάρχουν ήδη περιοχές της ομάδας που χρειάζονται δουλειά το ερχόμενο καλοκαίρι, οπότε η προσθήκη ακόμα ενός προβλήματος- αυτό στην επίθεση, δεν φαντάζει ιδανικό ξεκίνημα για τον Ολλανδό τεχνικό.

Η προοπτική εξάλλου της επιστροφής του Salah, στο elite επίπεδο την επόμενη σαιζόν με το διαφορετικό σύστημα του Slot, φαντάζει πιθανή και θα μπορούσαν έτσι οι Κόκκινοι να σκεφτούν περισσότερες άξιες επιλογές για την αντικατάσταση του.

Από την πλευρά του Salah, αυτή η 3η επιλογή μοιάζει ιδανική, αφού η παραμονή του για ακόμα έναν χρόνο στην ομάδα των Κόκκινων, του εξασφαλίζει τη συμμετοχή στο Champions League, μια πιθανή προοπτική κατάκτησης της Premier League και το κυριότερο να μπορεί να έχει τον απόλυτο έλεγχο όσο αφορά το μέλλον του, ως ελεύθερος, αφού έτσι θα μπορούσε να διαπραγματευτεί υπό καλύτερους για αυτόν όρους το νέο συμβόλαιο στη νέα του ομάδα.

Και έτσι φτάνουμε στην..

Επιλογή 4η: Κρατήστε τον με οποιοδήποτε κόστος

Υπάρχει ο πειρασμός να θεωρηθεί αυτή η σαιζόν ως αποτυχία του Mo Salah και αν θέλετε η απαρχή της δύσης της καριέρας του.

Ο προηγούμενος μήνας συνέβαλε πολύ στη διαμόρφωση αυτής της γνώμης, αλλά σκεφτείτε πως παρά τα προβλήματα τραυματισμού που είχε μετά τη συμμετοχή του στο Africa Cup of Nations, κατάφερε να σημειώσει 25 γκολ.

Ο επόμενος καλύτερος είναι ο Darwin Nunez με 18 τέρματα.

Η Liverpool δεν έχει καταφέρει να βρει ως τώρα εκείνον τον επιθετικό, που θα είναι τόσο σταθερά παραγωγικός όσο ο Mo Salah και μέχρι να φτάσει εκείνη η ημέρα υπάρχει τεράστιο ρίσκο στην αποδέσμευση του ενός από τους καλύτερους επιθετικούς που τίμησε τη φανέλα των Κόκκινων.

Υπάρχει βέβαια μικρή πιθανότητα στην επέκταση του συμβολαίου του με τους ίδιους όρους, αλλά όπως και να έχει η επίδραση του Αιγύπτιου τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων παραμένει τεράστια.

Τόσο η Liverpool όσο και ο Salah βοήθησαν ο ένας τον άλλον να αποκτήσουν το στάτους που έχουν πλέον στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και η παραχώρηση ενός νέου συμβολαίου στον παίκτη θα βοηθούσε σημαντικά ίσως την μετάβαση από την εποχή του Klopp σε εκείνη του Slot.

Χάνοντας ακόμα μια αξιοσέβαστη φιγούρα όπως αυτή του Salah θα δημιουργούσε μεγάλες δυσκολίες, ιδίως μετά την αποχώρηση αρκετών παικτών αλλά και ικανότατων στελεχών του τεχνικού επιτελείου.

Ας μην ερμηνεύουμε λανθασμένα την αποτυχημένη επανένωσή του Christiano Ronaldo με την Manchester United το 2021, γιατί ο Αιγύπτιος στα 32 του χρόνια μπορεί να προσφέρει ακόμα πολλά και δεν λαμβάνουμε υπόψη μας τον συναισθηματικό τομέα- είναι ο τελευταίος της τριάδας Mane- Salah- Firmino που θα θυμόμαστε για χρόνια.

Αποτελεί τον σύγχρονο θρύλο των Κόκκινων -και για καλό λόγο με τα 210 τέρματα που έχει πετύχει, οπότε θα πρέπει να σκεφτούμε πως να συνεχίσει να απαιτεί τις υπηρεσίες του η ομάδα έως το 2026 ίσως, μπορεί τελικά να έχει περισσότερη αξία από την αποχώρηση του.

Εξάλλου ένας ισάξιος αντικαταστάτης του θα κόστιζε πολύ περισσότερα.

Το μεγάλο πρόβλημα του Mohamed Salah
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com