Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ήττα στο Goodison και αντίο στο πρωτάθλημα

Ήττα στο Goodison και αντίο στο πρωτάθλημα

Τέλος στις όποιες ελπίδες είχε η Liverpool για την κατάκτηση του φετινού τίτλου μπήκε στο Goodison Park, με τους Reds να γνωρίζουν την ήττα με 2-0 από την Everton το βράδυ της Τετάρτης.

Η Liverpool δεν μπήκε στο ματς σχεδόν σε καμία φάση του Derby, έπεσε στη παγίδα της Everton, έδειξε τα αμυντικά κενά της και δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες της και γνώρισε την ήττα στην έδρα των Toffees για πρώτη φορά μετά το 2010.

Α’ Ημίχρονο: Με τους Mo Salah και Darwin Nunez να επιστρέφουν στο αρχικό σχήμα ξεκίνησαν οι Reds στο Merseyside Derby κόντρα στην Everton.

Με καλές στιγμές και για τις 2 ομάδες ξεκίνησε η αναμέτρηση, με τους Doucoure και Diaz να αστοχούν.

Η Everton κέρδισε πέναλτι στο 5ο λεπτό για ανατροπή του Calvert-Lewin από τον Alisson, το οποίο όμως πάρθηξε πίσω, λόγω οφσάιντ από το VAR, με τη Liverpool να έχει στο 9’ καλή στιγμή με γύρισμα του Salah που λίγο έλειψε να γίνει γκολ.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία σημειώθηκε όμως στο 16’, όταν ο Calvert-Lewin πήρε μια δυνατή κεφαλιά και υποχρέωσε τον Alisson σε μια τεράστια επέμβαση.

Η απόδοση των Reds δεν άλλαξε ούτε μετά την προειδοποίηση των Toffees και το σκορ άνοιξε από τους γηπεδούχους στο 27’, έπειτα από φάση διαρκείας στα καρέ της Liverpool, αλλεπάλληλες κακές αντιδράσεις της άμυνας, συμπεριλαμβανομένου  του Alisson και πλασέ του Braithwate.

Χρυσή ευκαιρία για την ισοφάριση σπατάλησε στο 34’ ο Nunez, όταν Diaz και Salah συνεργάστηκαν, για να τον βγάλουν σε θέση βολής, όμως εκείνος αστόχησε σε ένα ακόμη τετ α τετ, σημαδεύοντας τον Pickford.

Παρόμοια κατάληξη είχε και η νέα μεγάλη ευκαιρία της ομάδας στο 42’, όταν ο Nunez έστρωσε στον Diaz, αλλά εκείνος νικήθηκε από τον Pickford, ενώ στο 45’ τα δύο σουτ του Salah ήταν απογοητευτικά.

Β’ Ημίχρονο: Οι Reds ξεκίνησαν με περισσότερη όρεξη στο πρώτο δεκάλεπτο στην επανάληψη, ωστόσο στο 47’ η κεφαλιά του van Dijk σταμάτησε στον Pickford, ενώ στο 55ο λεπτό οι Alisson και Pickford μπλόκαραν σταθερά τις προσπάθειες των Gueye και Salah.

Η ομάδα του Klopp δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το καλό της διάστημα και η Everton φρόντισε να απαντήσει πρώτα με καλή ευκαιρία του McNeil στο 57’ και από το κόρνερ με το 2-0 από τον Calvert-Lewin, ο οποίος πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά στην καρδιά της Κόκκινης άμυνας και σκόραρε.

Στο 63’ ο Klopp προχώρησε σε τρεις αλλαγές, με τους Quansah, Elliott και Endo να περνούν αντί των Konate, Jones και Szoboszlai.

Ο Endo έκανε αισθητή την παρουσία του αμέσως, όταν και έχασε το κοντρόλ για να βγάλει σε θέση βολής τον McNeil, ο οποίος δεν μπόρεσε να κάνει το 3-0, όπως και ο Braithwate στη συνέχεια.

Οι Reds θα μπορούσαν να είχαν μπει ξανά στο ματς στο 69ο λεπτό, όμως το καλό εντός περιοχής σουτ του Diaz σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Pickford.

Τίποτα δεν άλλαξε ως το τέλος, με τη Liverpool να βρίσκει μονάχα μια ευκαιρία με τον Elliott στο 90’ και το 2-0 να παραμένει.

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold (Gomez 84′), Konate (Quansah 63′), Van Dijk, Robertson (Τσιμίκας 84′); Mac Allister, Szoboszlai (Endo 63′), Jones (Elliott 63′); Salah, Diaz, Nunez

Πάγκος: Kelleher, Clark, Gravenberch, Danns

Επόμενος αγώνας για τους Reds το μεσημέρι του  Σαββάτου κόντρα στη West Ham.

Οι Reds ηττήθηκαν από την Everton.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com