Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ο Benitez, τα βότσαλα και η μεταγραφή Mascherano στην Liverpool

Ο Benitez, τα βότσαλα και η μεταγραφή Mascherano στην Liverpool

Ο Javier Mascherano υπέγραψε στους Reds το 2007, αρχικά ως δανεικός, μετά από μόλις έξι μήνες στην West Ham, μια κίνηση που βοήθησε στη μεταμόρφωση της μεσαίας γραμμής της Liverpool.

Ο Αργεντίνος μέσος παρέμεινε στο Anfield μόνο για τρεις σεζόν, πραγματοποιώντας συνολικά 139 εμφανίσεις, αλλά η επίδραση του ήταν καθοριστική, καθώς θεωρείτο ταλέντο παγκόσμιας κλάσης, το οποίο αποτελούσε μέρος της, τότε, κατά πολλούς, «καλύτερης μεσαίας γραμμής στον κόσμο» δίπλα στους Xabi Alonso και Steven Gerrard.

Σε συνέντευξη του στην περουβιανή ιστοσελίδα Movistar Deportes, ο Mascherano αναφέρθηκε στα γεγονότα που τον οδήγησαν να υπογράψει στην Liverpool.

«Όταν συνειδητοποίησα ότι δεν έπαιζα [στην West Ham] αποφάσισα να φύγω τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο».

«Δεν ξέρω πώς ο Rafa Benitez έμαθε ότι επρόκειτο να φύγω, αλλά επικοινώνησε μαζί μου και ήρθε στο διαμέρισμά μου στο Λονδίνο, για να με πείσει να υπογράψω στην Liverpool, επειδή ήδη σκεφτόμουν να φύγω από την Αγγλία».

«Στη συζήτηση που κάναμε, θυμάμαι ότι καθόμασταν σε έναν καναπέ και υπήρχε ένα τραπέζι με βότσαλα, με τα οποία άρχισε να μου εξηγεί τη θέση στο γήπεδο που με προόριζε για να παίξω».

«Οι προθέσεις του ήταν ξεκάθαρες και μάλιστα μου εξήγησε το ρόλο μου… το τι θα μπορούσα να δώσω στην ομάδα, καθώς κανένας από αυτούς που ήταν ήδη στην ομάδα δεν μπορούσε να του το προσφέρει».

«Το σκέφτηκα για μια εβδομάδα και τελικά η μεταγραφή ολοκληρώθηκε. Ευτυχώς πήρα μια εξαιρετική απόφαση, γιατί τέσσερις μήνες αργότερα βρέθηκα σε έναν τελικό Champions League εναντίον της Milan στην Αθήνα».

Ο Mascherano έφτασε πολύ κοντά στην κατάκτηση του Champions League με την Liverpool το 2007, αλλά δυστυχώς, η καριέρα του στους Reds θα τελείωνε χωρίς κάποιο τρόπαιο.

Τώρα, στα 39 του χρόνια, είναι προπονητής της ομάδας U23 της Αργεντινής, η οποία προετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αυτό το καλοκαίρι.

Ο Benitez, τα βότσαλα και η μεταγραφή Mascherano στην Liverpool
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com