Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η Εβδομάδα των Παθών για την Liverpool (Μέρος 5ο)

Η Εβδομάδα των Παθών για την Liverpool (Μέρος 5ο)

Jurgen Klopp: «Μπορούσε να δει κάποιος ότι οι εικόνες αυτές δεν είχαν φύγει από το μυαλό τους. Στον αγώνα αυτό χάσαμε περισσότερα από ένα αποτέλεσμα».

‘Έλλειψη Αυτοπεποίθησης.

Ο manager της Liverpool αναφερόταν με τις παραπάνω δηλώσεις στον εντός έδρας αγώνα εναντίον της Atalanta και στη ζημιά που έγινε στο ηθικό των παικτών του.

Ο Klopp αναφέρθηκε επίσης και στην ήττα με 4-3 στην παράταση του αγώνα FA Cup με την Manchester United ,ένα αποτέλεσμα που οι παίκτες του το αντιμετώπισαν ως «καταστροφή» σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου, αφού προηγήθηκαν δύο φορές με 2-1 και 3-2 και όμως τελικά ‘κατάφεραν’ να αποκλειστούν από τη συνέχεια του θεσμού.

Η ισοπαλία με 2-2 στη συνέχεια και πάλι στο Old Trafford δεν τους έκανε να νιώσουν καλύτερα.

Η εμπιστοσύνη ή η πίστη αν θέλετε, δεν δέχτηκε μόνο για τους οπαδούς ένα τεράστιο χτύπημα αλλά και για τους παίκτες. Η αμφιβολία άρχισε να έρπει σιγά- σιγά όχι μόνο στον αγωνιστικό χώρο αλλά και στις κερκίδες και στις αίθουσες των Συνδέσμων ή στα σπίτια των οπαδών. Στον αγώνα της Κυριακής η ατμόσφαιρα στο Anfield ήταν ‘επίπεδη’ στην μεγαλύτερη διάρκεια του και καθώς τα επίπεδα ανησυχίας άρχισαν να αυξάνονται, άρχισαν να ακούγονται και πιο δυνατά οι φωνές δυσφορίας καθώς οι φόβοι των οπαδών έβρισκαν έδαφος επιβεβαίωσης.

Πριν τον αγώνα της Κυριακής με την Palace, ο Mac Allister βρισκόταν σε εξαιρετική φόρμα και ο Robertson έδειχνε ότι επέστρεφε στα καλύτερα του μετά τη μεγάλη απουσία του. Ο Diaz συνέχιζε να αποτελεί απειλή και ο Gakpo εμφανίστηκε βελτιωμένος. Υπάρχουν όμως αρκετοί παίκτες που ‘υποφέρουν’ στον αγωνιστικό χώρο.

Κύριο παράδειγμα ο Dominik Szoboszlai, ο οποίος επέστρεψε από τον τραυματισμό του αλλά δεν κατάφερε να ανακαλύψει και πάλι τον ρυθμό του, κάνοντας βασικά λάθη.

Είναι πιθανόν ο Klopp να προσπάθησε με κάθε τρόπο να αναγκάσει τους παίκτες του να στυλώσουν και πάλι το ανάστημα τους και να μην τα κατάφερε, οπότε είναι η σειρά του ηγετικού πυρήνα της ομάδας να κάνει το χρέος του.

Δεν έχουν πλέον την επιλογή να νιώθουν λύπηση για τον εαυτό τους.

«Πρέπει να είμαστε τέλειοι από δω και πέρα» είπε ο Robertson. «Είναι εξαιρετικά απογοητευτική η θέση στην οποία βρισκόμαστε αλλά δεν πρέπει να σταματήσουμε να πολεμάμε. Πρέπει να εμψυχώσουμε τους πάντες που η ψυχολογία τους είναι χάλια, είτε επειδή έχασαν κάποια ευκαιρία είτε γιατί έδωσαν τη μπάλα στον αντίπαλο, ή για οτιδήποτε άλλο. Προχωράμε».

Η σειρά αυτών των άρθρων ετοιμάστηκε πριν τον αγώνα του Bergamo.

Ελπίζουμε ακόμα πως οι Κόκκινοι θα γράψουν και πάλι ιστορία γιατί αν μια ομάδα μπορεί να κάνει το comeback με την πλάτη στον τοίχο αυτή είναι η Liverpool.

Αν με ρωτούσατε σε προσωπικό επίπεδο ποια από τις παραπάνω αιτίες θα θεωρούσα την πλέον κρίσιμη για την πτώση αυτή θα σας έλεγα την τελευταία.

Κάθε σαιζόν για τους Κόκκινους είναι ένας Μαραθώνιος.

Όσοι από σας έχετε τρέξει Μαραθώνιο γνωρίζετε πως η φυσική κατάσταση και η στρατηγική μετράνε ως το 30ο χιλιόμετρο. Από κει και πέρα το γαλακτικό οξύ πλημμυρίζει τους μύες , το σώμα περνά σε δεύτερη μοίρα και αναλαμβάνει πλέον η ψυχή, η πίστη.

Η Εβδομάδα των Παθών για την Liverpool (Μέρος 5ο)
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com