Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Τα στατιστικά του Alisson «έδειξαν» το πρόβλημα της Liverpool την Πέμπτη

Τα στατιστικά του Alisson «έδειξαν» το πρόβλημα της Liverpool την Πέμπτη

Η Liverpool ξεκίνησε δυνατά, αλλά τελικά αποκλείστηκε από την Atalanta, με τα στατιστικά του Alisson μετά το παιχνίδι να συνοψίζουν τη βραδιά.

Οι ελπίδες άναψαν ότα, με μόλις επτά λεπτά στο ρολόι, ο Μο Salah εκτέλεσε το πέναλτι του, για να φέρει το συνολικό σκορ στο 3-1 στον προημιτελικό της Πέμπτης. Αλλά αυτό επρόκειτο να είναι το αποκορύφωμα της Liverpool, σε ένα δεύτερο σκέλος που υποσχέθηκε πολλά αλλά, όπως συνέβαινε συχνά τελευταία, απέδωσε λίγα.

Οι Reds κυριάρχησαν στην κατοχή στο Μπέργκαμο, με 70 τοις εκατό της μπάλας σύμφωνα με το FotMob, αλλά δυσκολεύονταν όλο και περισσότερο να ξεφύγουν ακόμη και από το μεσαίο τρίτο του γηπέδου.

Ο Ibrahima Konate (106) ήταν ο μόνος παίκτης που τελείωσε το παιχνίδι με περισσότερες πάσες από τον Alisson (105), ενώ κανένας παίκτης δεν ολοκλήρωσε περισσότερες πάσες από τον τερματοφύλακα (82).

Πιο αρχικά όμως, σύμφωνα με τον Michael Reid της Opta, ο Alisson έκανε περισσότερες πάσες από οποιονδήποτε άλλο τερματοφύλακα είτε στο Champions League, είτε στο Europa League από τότε που άρχισαν τα ρεκόρ.

Ο Alisson άγγιξε τη μπάλα περισσότερο από δύο φορές από τον αντίπαλό του Juan Mousso (46) και το σύνολο των περασμάτων που ολοκλήρωσε, ήταν περισσότερο από πέντε φορές από αυτό του στόπερ της Atalanta (15)! Αυτό καταδεικνύει το πόσο δύσκολο ήταν η Liverpool να διαλύσει την Atalanta, η οποία χρησιμοποίησε σφιχτό παιχνίδι και στις δύο αναμετρήσεις.

Ένα γνώριμο μοτίβο εμφανίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς ο Alisson «ανακύκλωσε» τη μπάλα στους κεντρικούς μπακ του, με τον Mac Alister να γυρίζει πίσω και αυτός, για να συνεχίσει την κατοχή.

Δεν υπήρξε ποτέ μια «δολοφονική» μπαλιά και σπάνια ακόμη μια προσπάθεια να σπάσουν οι γραμμές. Με μια εκνευριστική κατάσταση να βλέπεις τον Curtis Jones να μαζεύει από το Konate και να επιβραδύνει το παιχνίδι, όπως ακριβώς ο Γάλλος προσπαθούσε να περάσει από το κέντρο.

Το ότι ο Alisson είχε τόση μεγάλη συμμετοχή στις πάσες δεν είναι θέμα από μόνο του, δεδομένου ότι η Liverpool κέρδισε το παιχνίδι, αλλά στο πλαίσιο μιας διπλής αναμέτρησης όπου παιζόταν η πρόκριση, σίγουρα ήταν.

Τα στατιστικά του Alisson «έδειξαν» το πρόβλημα της Liverpool την Πέμπτη
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com