Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η Εβδομάδα των Παθών για την Liverpool (Μέρος 4ο)

Η Εβδομάδα των Παθών για την Liverpool (Μέρος 4ο)

Στους τρεις(3) αγώνες εναντίον των Manchester United, Atalanta και Palace, η Liverpool είχε 68 σουτ και δημιούργησε και για τος τρεις ένα xG (αναμενόμενα γκολ) της τάξης του 9.08, δηλαδή θα έπρεπε να είχε βάλει 3 τέρματα κατά μέσο όρο σε αυτούς τους αγώνες. Παρόλα αυτά σημείωσε μόλις….δύο(2).

Προβληματική Επίθεση

Στον αγώνα εναντίον της Palace το ίδιο στατιστικό στοιχείο των xG ‘έδειξε 2.87 και ήταν ο μεγαλύτερος αριθμός σε αγώνα της Premier League για τους Κόκκινους, με τους Salah, Jota, Jones και Nunez να ευθύνονται όλοι για 4 μεγάλες χαμένες ευκαιρίες επίτευξης τέρματος.

Το πρόβλημα όμως της μετατροπής των ευκαιριών σε τέρματα υφίσταται σε όλη τη διάρκεια της σαιζόν με το ποσοστό να αγγίζει το 11% , και από τότε που ανακοίνωσε ο Klopp την αποχώρηση του να έχει πέσει στο 9.8%. Όταν κέρδισαν τον τίτλο της Premier League, τη σαιζόν 2019/20 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 14%.

«Όταν δεν βρίσκεις δίχτυα με τον αριθμό των ευκαιριών που είχαμε, είναι απογοητευτικό» είπε o Robertson. «Όσοι παίζουμε στην άμυνα δεν είμαστε και στα καλύτερα μας αφού δεν μπορούμε να κρατήσουμε ανέπαφη την εστία μας, οπότε τα αποτελέσματα δεν πρόκειται να μας ευνοούν. Είχαμε 6 ή 7 καλές ευκαιρίες σχεδόν μπροστά στην αντίπαλη εστία» πρόσθεσε για τον αγώνα εναντίον της Palace.

Όπως έχουμε αναφέρει ξανά, οι αμυντικοί της ομάδας, περισσότερο εύγλωττοι ίσως, δείχνουν να παραπονιούνται συνεχώς -αν και ο Robertson αναφέρει και τα αμυντικά προβλήματα, για την επίθεση της ομάδας.

Ο Van Dijk μετά τον αγώνα του FA Cup με την Manchester United τόνισε πως «δεν πρέπει να ξανακάνουμε τα ίδια λάθη» για να επαναλάβει μετά τον αγώνα με την ίδια ομάδα στον αγώνα της Premier League πως «κάναμε και πάλι τα ίδια λάθη».

Πρόκειται για δηλώσεις που δεν συνεισφέρουν καθόλου στη συνοχή της ομάδας ειδικά αυτήν την κρίσιμη περίοδο. Θυμάστε όταν ο Trent Alexander-Arnold συνάντησε τους Torres και Salah στο AXA Training Ground; Ο Salah είπε στον Trent για τον Torres «Είναι πιο γυμνασμένος από σένα» αστειευόμενος.

Για να απαντήσει ο Trent «Είναι καλύτερος (ο Torres) από σένα. Αν παίξει μαζί μου θα σκοράρει 50 φορές. Εσύ παίζεις μαζί μου και βάζεις 20 γκολ. Όταν κάνω σέντρες, θα ήθελα να έχω κάποιον που θα σκοράρει και αυτός (ο Salah) δεν το κάνει». Μάλλον άκομψος τρόπος για να δηλώσει κάποιος το πρόβλημα που υπάρχει στην επίθεση και σε κάθε περίπτωση αυτά δεν λέγονται δημόσια, γιατί ας μην ξεχνάμε ‘τα εν οίκω μη εν δήμω’.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα πάντως ως τώρα (πριν τον επαναληπτικό με την Atalanta) φαίνεται να το αντιμετωπίζει ο Nunez, ο οποίος κρίθηκε ‘ένοχος’ τόσο στον αγώνα εναντίον των Ιταλών στο Anfield όσο και εναντίον των Manchester Utd και Palace. Ο ιδιόρρυθμος αν και αγαπητός στους οπαδούς Ουρουγουανός, έχει το χειρότερο ποσοστό μετατροπής ευκαιριών σε τέρματα, έχοντας σκοράρει μόλις 6 φορές σε σύνολο 31 και με το ποσοστό αυτό να διαμορφώνεται στο 19.35%.

Παραθέτουμε τον σχετικό πίνακα των επιθετικών των Κόκκινων- έως τώρα.

Στους τελευταίους τρεις αγώνες ο Ουρουγουανός επιθετικός των 85 εκατομμυρίων λιρών έχει αντικατασταθεί, με την ομάδα του να βρίσκεται πίσω στο σκορ και με τον Klopp να ψάχνει για στιγμές έμπνευσης στην επίθεση.

Στις τελευταίες 6 εμφανίσεις του έχει σκοράρει μόλις μια φορά και αυτήν εκμεταλλευόμενος το λάθος του τερματοφύλακα της Sheffield United.

Στον αγώνα με την Palace, η οργή του που σιγόβραζε για την αντικατάσταση του, εκδηλώθηκε με την κλωτσιά στο κάθισμα όταν είδε τον Jota να χάνει επίσης μια μεγάλη ευκαιρία.

Για πολύ καιρό, η Liverpool βασιζόταν στη συνεισφορά του Salah στην επίθεση, αλλά πλέον ο Αιγύπτιος φαίνεται να έχει ‘στεγνώσει’ από όταν επέστρεψε από τον τραυματισμό του. Στις τελευταίες του 9 εμφανίσεις έχει σκοράρει 4 φορές, συμπεριλαμβανομένου του πέναλτι εναντίον της Manchester Utd.

Ο Diego Jota, έχοντας μόλις δύο εμφανίσεις έως τώρα με την επιστροφή από τον τραυματισμό του, αναμένεται να βοηθήσει αφού τα στατιστικά του δείχνουν ότι έχει καταφέρει να μετατρέψει σε τέρματα 5 από τις 8 μεγάλες ευκαιρίες που είχε σε ένα ποσοστό της τάξης του 62.5%.

Υπάρχουν επίσης και εκείνες οι φωνές που επιμένουν πως θα έπρεπε με την αφλογιστία που επικρατεί στην επίθεση των Κόκκινων, να χρησιμοποιηθεί ο Jayden Danns, τουλάχιστον ως αλλαγή. Ο μικρός δεν έδειξε εκτός τόπου και χρόνου όποτε η Liverpool χρειάσθηκε τις υπηρεσίες του, ενώ και το τέρμα που πέτυχε στη νίκη με 0-3 εναντίον της Manchester Utd για λογαριασμό της Under 21, ήταν εκπληκτικό.

Συνεχίζεται…

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com