Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Διαφορές-ομοιότητες με το παρελθόν για την πρόσληψη νέου manager των Reds (Μέρος 4o)

Διαφορές-ομοιότητες με το παρελθόν για την πρόσληψη νέου manager των Reds (Μέρος 4o)

Επιστροφή και πάλι στο 2024, στο φλέγον θέμα που απασχολεί τους πάντες, την πρόσληψη νέου manager των Reds…

Για τον Richard Hughes, το πρόβλημα είναι πως στην επιλογή του νέου manager θα πρέπει να συμπεριλάβει και τις τακτικές του. Ή καλύτερα το στυλ του παιχνιδιού που θα φέρει στην ομάδα.

Οι οπαδοί των Κόκκινων που δεν χάνουν τους αγώνες τους – ειδικά στο Anfield, δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τέτοια πράγματα όσο η ομάδα κερδίζει. Αποτελεί βέβαια μέρος της συζήτησης με τις φωνές των εκτός Αγγλίας οπαδών να κυριαρχούν πολλές φορές.

Όλοι θέλουν το gegenpressing και το tiki-taka κατά προτίμηση και τα δύο συγχρόνως.

Για τον Hughes πάντως η πιο σοβαρή προϋπόθεση της επιλογής θα πρέπει να είναι η εξής: θα μπορέσει ο νέος manager να βγάλει τον καλύτερο εαυτό τους στους παίκτες που θα ‘κληρονομήσει’;

Οι περισσότεροι είναι αρκετά νέοι, ιδιαίτερα ταλαντούχοι και αρκετά έξυπνοι για να καταλαβαίνουν τι απαιτεί η μετάβαση στην μετά-Klopp εποχή, όπως για παράδειγμα οι περισσότερες επαφές με τη μπάλα.

Στην περίπτωση που δεχόταν να επιστρέψει ως manager στο Anfield, ο Xabi Alonso, είναι σίγουρο πως η επιστροφή αυτή θα συνοδευόταν από πολύ συναίσθημα, αφού ως παίκτης αποτέλεσε μέρος του κέντρου της Liverpool -υπό τον Rafa Benitez, που κατέκτησε το Champions League στην Κωνσταντινούπολη το 2005.

Δεν είναι κάτι άσχημο αυτό βέβαια, αν λάβουμε υπόψη μας πως στην επιστροφή ενός ήρωα, οι οπαδοί θα ήταν διατεθειμένοι να του παραχωρήσουν όσο χρόνο χρειάζεται για να προσαρμόσει την ομάδα των Κόκκινων στις ιδέες του.

Σε μια ομάδα όμως τόσο συνειδητοποιημένη όσο αφορά την ιστορία της, αυτό δεν θα έπρεπε να αποτελεί εγγύηση επιτυχίας.

Η θρυλική καριέρα του Graeme Souness ως παίκτη των Κόκκινων, δεν τον βοήθησε να αποδώσει ως manager φέροντας το απαραίτητο ‘ασήμι’ στην τροπαιοθήκη του Anfield στις αρχές της δεκαετίας του 90.

Ο Roy Evans πυροδότησε την αναγέννηση, αλλά και πάλι αυτό δεν ήταν αρκετό για να επιστρέψει τον τίτλο της Premier League στο Anfield.

Η επιστροφή επίσης του Sir Kenny Dalglish ανέβασε στα ύψη την ψυχολογία των φιλάθλων, μετά την αποχώρηση του Hodgson και κατάφερε να κερδίσει το League Cup, 13 μήνες μετά την πρόσληψη του αλλά οι Κόκκινοι τελείωσαν τη σαιζόν 2011/12 στην 8η θέση, την χαμηλότερη μετά τη σαιζόν 1993/94.

Ο Alonso θα ήταν η προφανής επιλογή, κυρίως επειδή κατάφερε να μεταμορφώσει μια μέτρια Leverkusen σε πιθανή πρωταθλήτρια της Bundesliga, χωρίς να θυσιάσει τον στόχο της στην Ευρώπη.

Ακόμα κι αν δεν είναι όμως ο Alonso ο επόμενος manager, του οποίου το δείγμα της δουλειάς είναι σχετικά μικρό- 17 μήνες στο ανώτερο επίπεδο, είναι σίγουρο πως στα αποδυτήρια των Κόκκινων τον ερχόμενο Αύγουστο, η συμβουλή που θα έχει δοθεί στον Hughes θα είναι η εξής: όσο αλλάζουν περισσότερο τα πράγματα, τόσο μένουν το ίδιο.

Διαφορές-ομοιότητες με το παρελθόν για την πρόσληψη νέου manager των Reds
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com