Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η αλήθεια πίσω από την «τιμωρία» του Tierney για το «λάθος» της Liverpool

Η αλήθεια πίσω από την «τιμωρία» του Tierney για το «λάθος» της Liverpool

Στις περίεργες συνέπειες της καθυστερημένης νίκης της Liverpool με 1-0 στη Nottingham Forest, υποστηρίχθηκε λανθασμένα ότι ο Paul Tierney υποβιβάστηκε από τα καθήκοντα του διαιτητή.

Ο σάλος που προκλήθηκε από την αποτυχία του Tierney να δώσει την μπάλα στη Forest μετά από τραυματισμό του Ibrahima Konate στο κεφάλι – λίγα λεπτά πριν από τη νίκη του Darwin Nunez στο 99ο λεπτό – ήταν θεαματικός.

Ο πρώην διαιτητής Mike Dean χαρακτήρισε το σφάλμα ως «μνημειώδες» μιλώντας στο Sky Sports, ενώ ο Mark Clattenburg, ο οποίος είναι πλέον αναλυτής διαιτητών της Forest, εργάστηκε για να κρατήσει την απόφαση στο προσκήνιο.

Στην πραγματικότητα, επρόκειτο για ένα λάθος τόσο συνηθισμένο όσο το να κατακυρώνεις σε λάθος πλευρά ένα πέναλτι ή να κάνεις σήμα για ένα λάκτισμα γκολ αντί για κόρνερ.

Το πραγματικά, μνημειώδες λάθος ήταν ότι δεν καταλόγισε καν ελεύθερο λάκτισμα όταν η τάπες του Ryan Yates βρηκαν το κεφάλι του Ibrahima Konate.

Ο Tierney είχε ήδη δώσει λανθασμένα στην Forest μια μπάλα για ένα προηγούμενο περιστατικό στο παιχνίδι, αλλά αυτό έχει σε μεγάλο βαθμό αγνοηθεί υπέρ των θεωριών συνωμοσίας που έχουν γίνει πρωτοσέλιδο.

Έκτοτε αναφέρθηκε από διάφορα μέσα ότι ο Tierney «έπεσε» από τα καθήκοντα του διαιτητή για το προσεχές Σαββατοκύριακο ως αποτέλεσμα.

Οι Times για παράδειγμα, διατύπωσαν τον τίτλο τους για να ισχυριστούν ότι ο 43χρονος είχε γίνει «αλλαγή» στο VAR για το παιχνίδι της Arsenal με την Brentford το Σάββατο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αρχικά είχε προγραμματιστεί να είναι ο διαιτητής του παιχνιδιού.

Αυτό φυσικά, κέρδισε έδαφος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τη δημοφιλή γραμμή να είναι ότι ο Tierney έχει υποβαθμιστεί για το λάθος του.
Αλλά αναφέρεται ευρέως, συμπεριλαμβανομένου και του άρθρου του Martyn Ziegler για τους Times, ότι η PGMOL δεν βλέπει τον ορισμό ως τιμωρία.

Αντίθετα, όπως εξηγεί ο Ziegler, ο Tierney είναι απλά «ανάμεσα σε μια ομάδα αξιωματούχων που εναλλάσσονται τακτικά μεταξύ του να είναι διαιτητές και VAR».

Η τελευταία αγωνιστική εβδομάδα κατά την οποία δεν επιλέχθηκε ως διαιτητής ήταν στα μέσα Φεβρουαρίου – την εβδομάδα της νίκης της Liverpool με 3-1 επί της Burnley – όταν αντί για VAR ήταν ο ίδιος στον αγώνα Luton – Sheffield United.

Ο Tierney συχνά εκτελεί διπλό καθήκον σε μια σειρά αγώνων, αλλά αυτή η αγωνιστική θα είναι η 10η φορά από τις 28 (35,7%) της φετινής σεζόν κατά την οποία δεν έχει επιλεγεί ως διαιτητής.

Δύο φορές δεν έχει συμμετάσχει με καμία ιδιότητα, ενώ τις περισσότερες φορές χρησιμοποιείται ως VAR, αν δεν οριστεί για διαιτητικά καθήκοντα – και περιστασιακά ως τέταρτος διαιτητής.

Αν και μπορεί σίγουρα να υποστηριχθεί ότι οι διαιτητές θα έπρεπε να αντιμετωπίζουν τιμωρία συχνότερα από ό,τι φαίνεται να επιλέγει η PGMOL, αυτή δεν είναι μία από αυτές τις περιπτώσεις.

Όπως και να έχει, το να υποθέσει κανείς ότι ο Tierney είχε προτιμήσει σκόπιμα τη Liverpool, δεδομένου του ιστορικού των συγκρούσεών του με τον Jurgen Klopp – μεταξύ άλλων και κατά τη διάρκεια του ίδιου του αγώνα με τη Forest – θα ήταν γελοίο!

Η αλήθεια πίσω από την «τιμωρία» του Tierney για το «λάθος» της Liverpool
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com