Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Δεν έκανε την ανατροπή και έμεινε στη 2η θέση

Δεν έκανε την ανατροπή και έμεινε στη 2η θέση

Δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας ισοπαλία για την Λίβερπουλ, η οποία έμεινε στο 1-1 με αντίπαλο την Arsenal για την 18η αγωνιστική της Premier League και παρεμένει έναν βαθμό πίσω από τους Gunners και στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Το γκολ για τους Reds σημείωσε ο Mo Salah στο πρώτο μέρος, στο οποίο θα έπρεπε να είχαν κερδίσει και πέναλτι σε ξεκάθαρο χέρι του Odegaard, με τον Kavanagh και το VAR να κάνουν πως δεν συνέβη τίποτα.

Οι γηπεδούχοι δεν μπήκαν καθόλου καλά στο ματς, όμως είχαν καλά διαστήματα, καθώς και δύο δοκάρια στο δεύτερο ημίχρονο, με την μπάλα ωστόσο να μην τους κάνει το χατήρι και την ανατροπή πει να μην έρχεται ποτέ.

Α’ Ημίχρονο: Με τους Curtis Jones και Cody Gakpo να προτιμούνται από τους Ryan Gravenberch και Darwin Nunez ξεκίνησαν εναντίον της Arsenal οι Reds.

Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του αγώνα οι Gunners προειδοποίησαν τους Reds αφού είχαν την πρώτη τους στιγμή με σουτ του Jesus που κόντραρε στον Endo και κατέληξε κόρνερ, από το οποίο προήλθε κεφαλιά του Gabriel, με τον Alisson να μπλοκάρει.

Οι Reds ωστόσο δεν έλαβαν το μήνυμα κι έμειναν πίσω στο σκορ μόλις στο 4ο λεπτό, με κεφαλιά του Gabriel, έπειτα από εκτέλεση φάουλ, με την άμυνα τους να μην αντιδρά.

Η ομάδα του Arteta δεν έριξε το ρυθμό της μετά το γκολ και έχασε νέα ευκαιρία με σουτ του Jesus στο 13’, στην οποία απάντησε ο Mo Salah με αριστερό σουτ στο αμέσως επόμενο λεπτό, το οποίο κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Στο 20ο λεπτό υπήρξε ακόμη μια φετινή κλοπή εις βάρος της Liverpool, όταν ο Odegaard μάζεψε πεντακάθαρα τη μπάλα με το χέρι εντός περιοχής, σαν να παίζει άλλο άθλημα, αλλά τόσο ο Kavanagh, όσο και ο Coote στο VAR έκλεισαν τα μάτια.

Η απόδοσοη των Reds άρχισε ωστόσο να ανεβαίνει στη συνέχρια και αυτό που δεν τους έδωσε ο Kavanagh φρόντισαν να το πετύχουν μόνοι τους στο 29’.

Ο Trent βρήκε με μια εξαιρετική μπαλιά τον Mo Salah, εκείνος έκοψε προς τα μέσα, απέφυγε τον Zinchenko και με υπέροχο πλασέ έκανε το 1-1.

Πέντε λεπτά αργότερα οι Reds προχώρησαν σε αναγκαστική αλλαγή, αφού ο Τσιμίκας μετά από σπρώξιμο του Saka έπεσε πάνω στον Klopp και τραυμάτισε τον ώμο του, με αποτέλεσμα να τον αντικαταστήσει ο Joe Gomez.

Η Arsenal στη συνέχεια θέλησε να στοχεύσει στην πλευρά του Gomez, με τον Saka να τον προσπερνά, όπως και τον Alisson, με την μπάλα να καταλήγει στον Martinelli, ο οποίος σούταρε μετά από προσποίηση, με την μπάλα να καταλήγει άουτ στο 41’.

Β’ Ημίχρονο: Με καλό ρυθμό ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, με τη Liverpool να χάνει καλή ευκαιρία στο 51’ με πλασέ του Gomez που έφυγε ελάχιστα άουτ.

Ακολούθησαν τα άστοχα σουτ των Zinckenko και Szoboszlai στο 60’ και στο 61’, για να κάνουν οι Reds στο 67ο αναγκαστική αλλαγή του Diaz, με τον Nunez και άλλες δύο, καθώς οι Elliott και Gravenberch πέρασαν εντός αντί των Gakpo και Jones.

Ο Elliott έκανε αισθητή την παρουσία του αμέσως μόλις πέρασε στο ματς, με το εκτός περιοχής σουτ του να βρίσκει στον Gabriel και να καταλήγει στο δοκάρι στο 70’.

Στο 72’ η ομάδα του Klopp είχε και νέο δοκάρι, όταν και έφυγε πολύ γρήγορα στον κόντρα, με τον Salah να μοιράζει τη σωστή στιγμή για τον Trent, αλλά το δυνατό δεξί σουτ του τελευταίου να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Raya.

Οι Reds απείλησαν και στο 75’ με τον Joe Gomez να σουτάρει εντός εστίας αυτή τη φορά, αλλά τον Raya να αποκρούει.

Το επόμενο 7λεπτο του αγώνα άνηκε στους Gunners, οι οποίοι πίεσαν περισσότερο για ένα γκολ, έχοντας ωστόσο μερικά σουτ που κόπηκαν και ένα άστοχο από τον Havertz.

Στο τελευταίο διάστημα τους ματς οι δύο ομάδες είχαν πρόθεση να βρουν μια τελευταία ευκαιρία, όμως αυτή δεν ήρθε για καμία από τις 2 και το 1-1 παρέμεινε.

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Τσιμίκας (Gomez 34′); Endo, Szoboszlai, Jones (Gravenberch 68′); Salah, Diaz (Elliott 68′), Gakpo (Nunez 68′)

Πάγκος: Kelleher, Quansah, Bradley, McConnell, Clark

Arsenal: Raya; White, Saliba, Gabriel, Zinchenko; Rice, Odegaard, Havertz; Saka, Martinelli (Trossard 68′), Jesus (Nketiah 77′)

Επόμενος αγώνας για τους Reds το απόγευμα της Τρίτης κόντρα στην Burnley.

Ο Mo Salah το γκολ για τη Liverpool.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com