Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Arne Slot: Χαρισματικός και Καινοτόμος αλλά με ερωτηματικό (Μέρος 7ο)

Arne Slot: Χαρισματικός και Καινοτόμος αλλά με ερωτηματικό (Μέρος 7ο)

Η ενδοσκόπηση στο περιβάλλον της Feyenoord κρίνεται απαραίτητη όπως καταλαβαίνετε, ώστε να κατανοήσουμε τον χαρακτήρα αλλά και τη φιλοσοφία του Slot η οποία διαμορφώθηκε στην πάροδο των τελευταίων ετών.

Αναμένεται το κύριο μέρος αυτής της φιλοσοφίας να εφαρμοστεί και στο Anfield από τη νέα περίοδο.

Όταν στη Feyenoord ελέγχουν παίκτες για πιθανή απόκτηση τους, δεν είναι μόνο οι scouts που παρατηρούν τον παίκτη αλλά και τα τμήματα απόδοσης και ιατρικής επίσης.

Μερικές φορές το τεχνικό επιτελείο θα ‘σηκώσει τη σημαία’ για να υποδείξει κάποιους παράγοντες που θα πρέπει να βελτιωθούν από το τμήμα απόδοσης- όπως η δύναμη και η ταχύτητα, ενώ σε άλλες περιπτώσεις όπως αυτή του επιθετικού Gimenez, οι παρατηρήσεις ήρθαν από το…ιατρικό τμήμα.

Αναλύοντας το τρέξιμο και το στυλ του, παρατήρησαν πως ο παίκτης «έπρεπε να αποκτήσει περισσότερο έλεγχο στο κορμί του αλλά και στη λεκάνη του» ώστε να αποφύγει μελλοντικούς τραυματισμούς και για να μπορέσει να ανταποκριθεί από πλευράς φυσικής κατάστασης στο ανώτερο επίπεδο. Οι παρατηρήσεις αυτές προήλθαν μετά από σκρινάρισμα των κινήσεων του παίκτη τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και στις προπονήσεις.

Είπε ο Vanderbrucke: «Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι θα χρειαζόμασταν κάποιους μήνες για να τον προετοιμάσουμε(Gimenez). Ο Arne συμφώνησε και είναι ο μοναδικός manager με τον οποίο συνεργάστηκα που έδειξε πως λαμβάνει σοβαρά υπόψη τη γνώμη μας. Κατάλαβε πως δεν θα μπορούσε να τον βάλει σε συνεχιζόμενους αγώνες στην αρχή της σαιζόν ώστε να τον αξιοποιήσει καλύτερα προς το τέλος της».

Τελικά ο Gimenez ξεκίνησε σε μόλις 5 αγώνες της παρθενικής του σαιζόν στην Ολλανδία, πριν τη διακοπή του Νοεμβρίου για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Qatar. Το σχέδιο του ιατρικού τμήματος εξελίχθηκε τόσο ομαλά, ώστε στη συνέχεια ο Gimenez αγωνίστηκε σε 20 από τους 21 εναπομείναντες αγώνες της Feyenoord τόσο στην Εredivisie όσο και στο Europa League, πετυχαίνοντας 20 τέρματα συνολικά και κατακτώντας τη θέση του πρώτου σκόρερ της ομάδας.

Ας μην ξεχνάμε πως και ο Klopp έδειξε κατά καιρούς υπομονή στο θέμα της διαθεσιμότητας των παικτών, δίνοντας τους χρόνο προσαρμογής, όπως συνέβη στις περιπτώσεις των Fabinho και Andy Robertson.

Ο Slot επέτρεψε επίσης στην ομάδα να φέρει τον αθλητικό ψυχολόγο Dan Abrahams, για να βοηθήσει τους παίκτες του να ξεπεράσουν το διανοητικό φράγμα των συνεχιζόμενων αποτυχιών-από το 2005, στους αγώνες με τον μισητό τους αντίπαλο τον Ajax στο Amsterdam.

Ο Abrahams βοήθησε σημαντικά την Feyenoord σε τέτοιο βαθμό, ώστε κατάφεραν επιτέλους να κερδίσουν με 2-3 τον Ajax και ήταν τέτοια η υπεροχή τους ώστε οι οπαδοί του Αίαντα αναγκάστηκαν να πετάξουν κροτίδες στον αγωνιστικό χώρο για να σταματήσουν τον αγώνα. Ακολούθησαν μια ακόμα νίκη με 0-4 στο Amsterdam και ένας θρίαμβος με 6-0 στο Rotterdam.

Ο Slot πιστεύει στην επιστήμη. Ακολούθησε και εφάρμοσε στην πράξη τις συμβουλές των ειδικών απόδοσης, που πρότειναν οι παίκτες του να προσαρμόζουν τις ζωές τους και να είναι ενεργοί τις παραμονές των αγώνων, λίγο πριν την ώρα που συμπίπτει με το εναρκτήριο λάκτισμα του επόμενου αγώνα. Το ίδιο εφαρμόζει και το επιτελείο του που τον συνοδεύει στον αγωνιστικό χώρο και αναμένουμε να δούμε αν θα το εφαρμόσει και αυτό με επιτυχία σε μια ομάδα πολύ μεγαλύτερου διαμετρήματος, όπως αυτό της Liverpool.

Είναι γνωστό πως ο Slot προσπαθεί να φέρει μαζί του στο Anfield τον επικεφαλής του τμήματος απόδοσης, τον Ruben Peeters, μαζί με τον Hulshoff. Προσπάθησε αλλά απέτυχε να πείσει για τον ίδιο σκοπό τον Marino Pusic, τον πρώην βοηθό του στη Feyenoord και αυτό γιατί ο τελευταίος ανέλαβε ως head coach, τον περασμένο Οκτώβριο στη Shakhtar Donetsk.

Οι Hulshoff και Peeters -αν συμφωνήσουν τελικά, αναμένεται να είναι οι σύμμαχοι του στην προσπάθεια να μεταφέρουν το ίδιο περιβάλλον υψηλής απόδοσης στο Anfield.

Είναι σίγουρο πάντως πως θα χρειαστεί περαιτέρω βοήθεια και σίγουρα υπομονή από το Διοικητικό συμβούλιο των Κόκκινων, αφού τα αποτελέσματα δεν είναι σίγουρο ότι θα έρχονται σύμφωνα με το πλάνο του, ενώ ας μην ξεχνάμε πως ο εκτυφλωτικός προβολέας της ζωής στην Premier League μπορεί να δημιουργήσει ‘εγκαύματα’.

Θα χρειαστεί επίσης την εξειδίκευση του τμήματος μεταγραφών της Liverpool, αφού το προφίλ και η φήμη των υπό απόκτηση παικτών θα βρίσκονται σε πολύ διαφορετικό επίπεδο από εκείνο της Feyenoord.

Με τον Slot οι ιδέες και η καινοτομία πάνε παρέα, ένας σύγχρονος προπονητής σε ένα σύγχρονο περιβάλλον. Από αυτόν εξαρτάται να κάνει το μεγάλο άλμα στη Liverpool και να δημιουργήσει ένα περιβάλλον στο οποίο θα ευδοκιμήσει κι ο ίδιος.

Arne Slot: Χαρισματικός και Καινοτόμος αλλά με ερωτηματικό
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com