Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Με άνεση και πεντάρα στα ημιτελικά!

Με άνεση και πεντάρα στα ημιτελικά!

Με άνεση στα ημιτελικά του Carabao Cup η Liverpool! Οι Reds δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα κόντρα στη West Ham και την διέλυσαν με 5-1 στο Anfield, έχοντας τον έλεγχο καθόλη τη διάρκεια του αγώνα.

Σκόρερ για τους καταιγιστικούς Reds οι Szoboszlai, Jones, Gakpo και Salah.

Για δεύτερη φορά τα τρία τελευταία χρόνια στα ημιτελικά της διοργάνωσης οι Reds του Jürgen Klopp και έτοιμοι να επιστρέψουν στο Wembley.

Α’ Ημίχρονο: Με τον Kelleher κάτω από τα δοκάρια τους Quansah και van Dijk στο κέντρο της άμυνας και τους Gakpo και Nunez στην επιθετική γραμμή ξεκίνησαν στον προημιτελικό οι Reds.

Καλύτερα ξεκίνησε τον αγώνα η Liverpool και στο 9’ είχε την πρώτη της καλή στιγμή η Liverpool με εκτός περιοχής προσπάθεια του Elliott, με τον ίδιο παίκτη να έχει νέα καλή στιγμή με πλασέ στο 14’ και εκτός περιοχής σουτ στο 20’.

Οι Reds δεν έμειναν εκεί και προειδοποίησαν τους Hammers με τις προσπάθειες των Szoboszlai και Jones, πριν πάρουν κεφάλι στο σκορ.

Το γκολ για τους Reds ήρθε στο 29ο λεπτό με υπέροχο εκτός περιοχής σουτ του Szoboszlai, το οποίο κατέληξε στο πλαϊνό δίχτυ του Areola, μη αφήνοντας περιθώριο αντίδρασης στον Γάλλο keeper.

Η Liverpool συνέχισε να έχει το πάνω χέρι σε όλο το πρώτο μέρος, χωρίς να έχει απειληθεί καθόλου και λίγο πριν την ανάπαυλα έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ με κεφαλιά του Gakpo.

Β’ Ημίχρονο: Δυνατά ξεκίνησε η ομάδα του Klopp και στο δεύτερο μέρος, με τον Areola να αποκρούει δυνατό σουτ του Nunez στο 48’.

Η West Ham θέλησε να γίνει πιο επιθετική, με τον Τσιμίκα να κόβει μια απειλητική της σέντρα στο 50’ και στην ουσία να δίνει στη Liverpool την ευκαιρία να τελειώσει το ματς.

Τα πράγματα για τους Reds έγιναν πιο εύκολα στο 56’, όταν ο Curtis Jones πάτησε περιοχή από πλάγια θέση και με πολύ καλό τελείωμα νίκησε από δύσκολη γωνία τον Areola για το 2-0!

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Klopp προχώρησε στις τρεις πρώτες του αλλαγές, με τους Salah, Konate και Alexander-Arnold να αντικαθιστούν τους Endo, van Dijk και Szoboszlai.

Ο Salah αμέσως μετά την είσοδο του στο ματς έγινε δημιουργός, βγάζοντας σε καλή θέση τον Elliott, με τον Areola ωστόσο να αποκρούει το πλασέ του.

Στο 68’ πέρασε στο ματς και ο Bradley (αντί του Τσιμίκα) και με την πρώτη του επαφή στο ματς έβγαλε τη μπάλα για τον Mo Salah, όμως από το τελείωμα του Αιγύπτιου η μπάλα έφυγε ψηλά, με τους Hammers να απαντούν αμέσως μετά με καλό σουτ του Bowen.

Οι Hammers δεν επέστρεψαν όμως στο ματς και οι Reds φρόντισαν να ανεβάσουν στο 70’ τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Ο Konate ξεκίνησε από το μισό της Liverpool και έτρεξε μέτρα με την μπάλα, δίνοντας στον Gakpo, για να νικήσει ο Ολλανδός με εκτός περιοχής σουτ τον Areola!

Οι φιλοξενούμενοι ουσιαστικά απείλησαν για πρώτη φορά τον Kelleher στο 77’ και μάλιστα σκόραραν με τον Bowen, ο οποίος ξέφυγε από τον Quansah και πλάσαρε όμορφα, για να μειώσει σε 3-1.

Αμέσως μετά το γκολ των Hammers πέρασε ο Luis Diaz αντί του Gakpo και οι Reds θέλησαν να σκοράρουν σχεδόν άμεσα, με τον Areola ωστόσο να μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια το σουτ του Joe Gomez.

Η Liverpool άγγιξε το 4-1 και στο 80’ με το εκτός περιοχής σουτ του Nunez που σταμάτησε στο δοκάρι, αλλά και με το άστοχο πλασέ του Salah από το rebound που κατέληξε άουτ.

Το τέταρτο γκολ για τους Reds ήρθε τελικά στο 82ο λεπτό, όταν ο Trent έβγαλε εξαιρετική μπαλιά για τον Salah, ο οποίος έφυγε πίσω από τη σέντρα, έφυγε γρήγορα στην κόντρα και τελείωσε ιδανικά τη φάση με το αριστερό για το 4-1!

Η Liverpool ωστόσο δεν είχε διάθεση να σταματήσει στα τέσσερα γκολ και στο 85’ έβαλε και πέμπτο, με τον Curtis Jones, ο οποίος έκανε ό,τι ήθελε σε ένα τρελό σόλο και πάτησε περιοχή, για να τελειώσει την κατάλληλη στιγμή την φάση με το δεξί για το 5-1 με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα!

Liverpool: Kelleher; Gomez, Quansah, Van Dijk (Konate 60′), Τσιμίκας (Bradley 68′); Endo (Alexander-Arnold 60′), Szoboszlai (Salah 60′), Jones; Elliott, Nunez, Gakpo (Diaz 78′)

Πάγκος: Adrian, McConnell, Clark, Gordon

West Ham: Areola; Coufal (Kehrer 72′), Ogbonna, Μαυροπάνος, Johnson; Alvarez (Ings 81′), Soucek; Kudus (Ward-Prowse 72′), Fornals, Benrahma (Paqueta 72′); Bowen

Επόμενος αγώνας για τους Reds το απόγευμα του Σαββάτου κόντρα στην Arsenal.

Η ρουκέτα του Szoboszlai που άνοιξε το σκορ.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com