Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Αποκάλυψε γιατί έχει ξεκινήσει τόσο καλά την σεζόν ο Takumi Minamino

Αποκάλυψε γιατί έχει ξεκινήσει τόσο καλά την σεζόν ο Takumi Minamino

Μετά την αποχώρηση του από την Liverpool για την Monaco, ο Minamino δεν είχε την καλύτερη δυνατή πρώτη σεζόν με τους Μονεγάσκους. Η δεύτερη του χρόνια βέβαια είχε ξεκινήσει εξαιρετικά και ο Ιάπωνας εξήγησε πρόσφατα το γιατί.

Η Liverpool τον πούλησε το προηγούμενο καλοκαίρι για 15,5 εκατομμύρια λίρες. Το deal αυτό ευνοούσε και τις δυο ομάδες καθώς η Liverpool έβγαλε οικονομικό κέρδος και η Monaco αν αξιοποιούσε τον παίκτη σωστά, τα λεφτά που έδωσε θα ήταν λίγα μπροστά στην αξία του.

Κάτι τέτοιο βέβαια δεν επιβεβαιώθηκε την πρώτη χρόνια, καθώς ο Ιάπωνας επιθετικός δεν μπορούσε να αποδώσει στο επιθυμητό σημείο στα φτερά της επίθεσης όπου τόσο ο Niko Kovac όσο και αργότερα ο Philippe Clement τον χρησιμοποιούσαν. Έτσι στις 25 περσινές του εμφανίσεις – όπου τις 15 ήταν βασικός – σκόραρε μόλις μια φορά και έκανε 4 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις που αγωνίστηκε με την Monaco.

Φέτος τα πράγματα έχουν αλλάξει προς το καλύτερο για τον Taki. Έχει 3 γκολ και ισάριθμες ασίστ σε μόλις 5 παιχνίδια, συγκομιδή ήδη καλύτερη από αυτή της περσινής σεζόν.

Η φετινή Monaco που βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας του γαλλικού πρωταθλήματος, οφείλει την θέση της μεταξύ άλλων και στις εμφανίσεις του Minamino, ο οποίος έχει γκολ ή ασίστ ανά 71 λεπτά παιχνιδιού. Ο πρώην Red αγωνίζεται πλέον σαν δεκάρι πίσω από τον αρχηγό του Wissam Ben Yedder.

Ο Minamino στις δηλώσεις του στην L’Equipe τόνισε: «Αυτή η θέση – σαν δεκάρι – είναι η θέση που αισθάνομαι καλύτερα. Μα το πιο σημαντικό ήταν ότι φέτος έκανα μια κανονική προετοιμασία το καλοκαίρι. Κάτι τέτοιο δεν έγινε πέρσι.»

Εκτός από καλύτερη προετοιμασία, ο Minamino έχει και νέο προπονητή που γνώριζε από παλιά. Συγκεκριμένα ο Taki είχε ξανασυνεργαστεί με τον Adi Hutter στην Salzburg για μικρό χρονικό διάστημα και από φέτος το καλοκαίρι ξανασυνεργάζονται. Ο Minamino παρομοίασε ένα από τα προσόντα του με αυτά του Jurgen Klopp.

Συγκεκριμένα ο 28χρονος Ιάπωνας είπε: «Ο Klopp πάντα συζήταγε με τους παίκτες του, ακόμα και με αυτούς που δεν έπαιζαν. Αυτό για εμένα τον κάνει τόσο σπουδαίο προπονητή και αυτός είναι ο λόγος που οι παίκτες του τον ακούν και τον σέβονται. Καταφέρνει να διατηρεί το κίνητρο όλων των παικτών ακόμα και αυτών που δεν παίζουν».

«Εκτιμούσε την δουλειά που έκανα στις προπονήσεις, ακόμα και όταν δεν έπαιζα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμένα. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά μεταξύ του Klopp του Hutter και των υπολοίπων προπονητών που έχω συνεργαστεί. Όταν έχεις έναν τέτοιο προπονητή, γίνεσαι όλο και πιο άνετος».

Μιλώντας για το πως είναι να παίζει για τον νέο του προπονητή στην Μονακό ο Taki πρόσθεσε: «Ήξερα ήδη τον τρόπο παιχνιδιού του, οπότε προσπάθησα να το εφαρμόσω αμέσως. Όλη η ομάδα αφομοιώνει τις ιδέες του. Για παράδειγμα, στις προπονήσεις δουλεύουμε ξέροντας ποια είναι τα πλάνα του και τι πρέπει να πετύχουμε για να είναι ευχαριστημένος».

Ο Minamino είναι ένας παίχτης με άρτια τεχνική κατάρτιση και αν ο Hutter καταφέρει να βγάλει τον καλύτερο εαυτό του Taki, τότε θα έχει ένα πραγματικά πολύ καλό ποδοσφαιριστή στα χέρια του.

Αποκάλυψε γιατί έχει ξεκινήσει τόσο καλά την σεζόν ο Takumi Minamino
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com