Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Βλέπουν «ομοιότητες» του Gini με τον Gravenberch στην Liverpool

Βλέπουν «ομοιότητες» του Gini με τον Gravenberch στην Liverpool

Μετά την μετεγγραφή του Ryan Gravenberch, υπήρξε συζήτηση για το πού ταιριάζει στη Liverpool, αλλά το προσωπικό της Ομάδας τον βλέπει «παρόμοιο» με τον Gini Wijnaldum.

Με τον Wataru Endo να φέρεται δύο εβδομάδες πριν από την λήξη της μεταγραφικής προθεσμίας, ο Jurgen Klopp είχε ικανοποιήσει την επιθυμία του να υπογράψει έναν ακόμη μέσο. Αυτό δεν ανταποκρίθηκε απαραιτήτως στις προσδοκίες των οπαδών, με πολλούς να ελπίζουν σε έναν άλλο αμυντικό χαφ που θα πλαισιώσει τον Ιάπωνα αρχηγό, αλλά αντίθετα, η ημέρα λήξης είδε τον Gravenberch να φτάνει στο Anfield.

Μια υπογραφή υψηλών δυνατοτήτων από την Bayern Munich, δεν υπάρχει αμφιβολία για την ποιότητα του 21χρονου, αλλά με τον ανταγωνισμό να υπάρχει, δημιουργήθηκαν ανησυχίες για το πού ταιριάζει.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Athletic, η ομάδα που επιμελείται τις μετεγγραφές εντόπισε «ομοιότητες» με τον πρώην μέσο της Liverpool, Wijnaldum στο παιχνίδι του Gravenberch. Ίσως να φαίνεται άστοχη η σύγκριση επειδή είναι και οι δύο Ολλανδοί, αλλά ισχύει δεδομένης της ικανότητας του νέου Νο. 38 να παίζει διάφορους ρόλους – συμπεριλαμβανομένου του βαθύτερου στη μεσαία γραμμή.

«Ο Κlopp έχει επίσης τον [Alexis] Mac Allister, Thiago και Stefan Bajcetic ως διεκδικητές για τον ρόλο Νο. 6 και νιώθει καλά εφοδιασμένος στην θέση εκεί. Ωστόσο, αυτό που ήθελε ο Κlopp ήταν κάποιος που να ήταν «πολυλειτουργικός» και έβλεπε τον Gravenberch ως την ιδανική στρατολόγηση. Μπορεί να παίξει βαθιά αν χρειαστεί, αλλά θεωρείται ως ο πιο αποτελεσματικός που λειτουργεί πιο μπροστά», ήταν στο σχόλιο στην Athletic.

Ο Wijnaldum έκανε 237 εμφανίσεις για τη Liverpool σε διάστημα πέντε ετών, με την πλειονότητα αυτών να είναι το αριστερό Νο. 8, συνήθως με τον Fabinho ως Νο. 6 και τον Jordan Henderson δίπλα του. Αλλά σύμφωνα με το Transfermarkt έπαιξε επίσης 38 φορές ως αμυντικός μέσος, 18 από αυτές που ήρθαν στην τελευταία του σεζόν με τον σύλλογο το 2020/21. Υπήρχαν περιπτώσεις που ο Wijnaldum είχε και άλλους ρόλους, όπως σε έκτακτη ανάγκη στο κέντρο της άμυνας και ακόμη και ως σέντερ φορ εναντίον της Barcelona στο Champions League.

Εν τω μεταξύ, η περίοδος του Gravenberch στον Ajax- όπου πέρασε δύο ολόκληρες σεζόν στην πρώτη ομάδα – τον είδε να κάνει 103 εμφανίσεις με 17 από αυτές ως αμυντικό χαφ. Αυτή η ικανότητα προσαρμογής και διατήρησης της συνέπειας όπου κι αν έπαιζε, έκανε τον Wijnaldum τόσο ζωτικό παίκτη για τον Klopp και θα ήταν εξαιρετικό αν ο Gravenberch μπορούσε να το επαναλάβει.

Είναι πιθανό να ενταχθεί σε ένα σταθερό κανονικό σχήμα μαζί με τους Mac Allister, Endo, Bajcetic, Dominik Szoboszlai, Thiago, Curtis Jones και Harvey Elliott. Αντί να αντικαταστήσει τον Fabinho, φαίνεται ότι ο σύλλογος επέλεξε να στρατολογήσει αρκετούς all-rounders, με τον Gravenberch μεταξύ αυτών που μπορούν να κάνουν εναλλαγή σε όλη τη μεσαία γραμμή.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com