Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Roy Hodgson: Η «άγνωστη» επική γκάφα επί θητείας του στην Liverpool

Roy Hodgson: Η «άγνωστη» επική γκάφα επί θητείας του στην Liverpool

Η θητεία του Roy Hodgson στην Liverpool (2010-2011) αποδείχθηκε καταστροφική. Απολύθηκε μετά από μόλις 20 παιχνίδια στο τιμόνι των Reds έχοντας πετύχει 5 νίκες σε ένα εξάμηνο, αφήνοντας τον σύλλογο 4 βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Ο Hodgson απλά δεν είχε τις ικανότητες να διαχειριστεί έναν σύλλογο του μεγέθους της Liverpool, παρόλη τη μεγάλη εμπειρία του στην προπονητική και το γεγονός ότι συνεχίζει να ασκεί τα συγκεκριμένα καθήκοντα στην ηλικία των 76 ετών.

Παρακολουθώντας πρόσφατα τον Σουηδό μεσοεπιθετικό Alexander Kacaniklic να αγωνίζεται στα γήπεδα της Κύπρου με τα χρώματα της Αθλητικής Ένωσης Λεμεσού (ΑΕΛ) θυμήθηκα την επική γκάφα του Hodgson, η οποία παραμένει άγνωστη, μέχρι και σήμερα, σε πολλούς οπαδούς των Reds.

Όλα ξεκίνησαν από τη μεταγραφή του αριστερού μπακ της Fulham Paul Konchesky, η οποία αποτέλεσε την πρώτη κίνηση του Hodgson, ως προπονητής της Liverpool, το καλοκαίρι του 2010. Μια αποτυχημένη μεταγραφή, καθώς ο Konchesky αγωνίστηκε μόλις 18 φορές με την φανέλα των Reds και δυσκολεύτηκε πάρα πολύ να προσαρμοστεί. Στάλθηκε δανεικός στη Nottingham Forest μέσα σε 6 μήνες.

Σίγουρα δεν τον βοήθησαν ούτε τα ξεσπάσματα της μητέρας του στα social media. Μετά την ήττα με 2-0 από τη Stoke, η Carol Konchesky μέσα από το Facebook, κάλεσε τους οπαδούς της Liverpool να σταματήσουν «να ζουν στο παρελθόν» και χαρακτήρισε «άχρηστη» την ομάδα του γιου της. Δεν υπήρχε επιστροφή πλέον για τον Konchesky, μετά από αυτό το συμβάν.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας για τη μεταγραφή του Konchesky, οι παίκτες της Liverpool Lauri Dalla Valle και Alexander Kacaniklic πήγαν στο Craven Cottage. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Kacaniklic, ο Hodgson ήθελε να πουλήσει έναν άλλο(;) Άλεξ και όχι αυτόν!

«Ήταν λίγο δύσκολο για την Liverpool να με αντικαταστήσει, αλλά όταν πήγα πλέον στην Fulham είχα μια συνομιλία με τον Roy Hodgson στο τηλέφωνο, όπου ανακαλύψαμε ότι είχε επιλέξει τον λάθος Alex για να φύγει», ανέφερε στην ιστοσελίδα fotbolskananelen.

«Ο ίδιος νόμιζε ότι είχε πουλήσει άλλον Άλεξ για να πάρει τον Konchesky. Ήταν ήδη πολύ αργά. Τότε απλώς μου είπε ότι ήμουν ευπρόσδεκτος πίσω στο Liverpool. Μέχρι τότε, όμως, είχα ήδη αποφασίσει και ήμουν πολύ ενθουσιασμένος στην Fulham».

Ευτυχώς για τον Hodgson, η καριέρα του Kacaniklic ήταν αντιστρόφως ανάλογη του ταλέντου και της προοπτικής του. Ο Σουηδός πραγματοποίησε 100 εμφανίσεις με την φανέλα της Fulham σε Premier League και Championship, πετυχαίνοντας 11 γκολ. Είχε επίσης αρκετά ανεπιτυχείς δανεισμούς στη δεύτερη κατηγορία σε Watford and Burnley. Στη συνέχεια πήρε την ελευθέρα του και μετακόμισε στη Nantes, το 2016. Ωστόσο, σε τρεις σεζόν στη Ligue 1 συμμετείχε μόνο σε 31 αγώνες και δεν κατάφερε να σκοράρει.

Ο Kacaniklic επέστρεψε στην πατρίδα του το 2019 και είχε ίσως την πιο επιτυχημένη περίοδο της καριέρας του στη Hammarby. Σημείωσε 18 γκολ σε 56 συμμετοχές και μάλιστα κλήθηκε και στην εθνική ομάδα της Σουηδίας, μετά από 6 χρόνια απουσίας, παίρνοντας και το περιβραχιόνιο του αρχηγού για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2020, κατά τη διάρκεια της νίκης με 1–0 επί του Κοσσυφοπεδίου.

Την σεζόν 2021-2022, ο Kacaniklic πήρε μεταγραφή στην κροατική Hajduk Split, αλλά κατάφερε να πετύχει μόνο 2 γκολ σε 29 εμφανίσεις. Το περασμένο καλοκαίρι υπέγραψε στην κυπριακή ΑΕΛ Λεμεσού όπου και παραμένει μέχρι σήμερα.

Roy Hodgson: Η «άγνωστη» επική γκάφα επί θητείας του στην Liverpool
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com