Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η μεταγραφή Livramento δείχνει την κατάσταση της Liverpool για τον Lavia

Η μεταγραφή Livramento δείχνει την κατάσταση της Liverpool για τον Lavia

Στο πλαίσιο της εκκαθάρισης του υποβιβασμού, η Southampton συμφώνησε τώρα να πουλήσει τον δεξιό μπακ Τino Livramento κάτι που ρίχνει φως στις συνομιλίες με τον Romeo Lavia.

Μετά τον υποβιβασμό της στην Championship, αναμενόταν να χωρίσει η Southampton τους δρόμους της με πολλούς βασικούς της παίκτες αυτό το καλοκαίρι. Ωστόσο, ο σύλλογος της νότιας ακτής δεν είναι διατεθειμένος να συμφωνήσει σε συμφωνίες μειωμένης τιμής – όπως δείχνουν οι δύο απορριφθείσες προσφορές της Liverpool για τον Lavia ήδη αυτό το καλοκαίρι.

Την Πέμπτη αναφέρθηκε ευρέως ότι η Southampton είχε καταλήξει σε συμφωνία με τη Newcastle για την πώληση του Livramento. Η κατάσταση γύρω από την «παρατεταμένη» κίνηση του Livramento, έχει πολλές ομοιότητες με την επιδίωξη της Liverpool για τον συμπαίκτη του, Lavia.

Οι αρχικές αναφορές για συνομιλίες μεταξύ της Newcastle United και της Southampton εμφανίστηκαν στα τέλη Ιουνίου, με τους ισχυρισμούς για μια σειρά από προσφορές να απορρίπτονται. Σε αυτές περιλαμβάνονται, σύμφωνα με διάφορες αναφορές, προσφορές της τάξεως των 21 εκατομμυρίων λιρών και των 30 εκατομμυρίων λιρών, με τη Southampton να αντέχει για την αποτίμησή τους στα 50 εκατομμύρια λίρες.

Η Newcastle United συμφώνησε τελικά να πληρώσει περίπου 40 εκατομμύρια λίρες, η οποία εν μέρει οφείλεται σε μια αμοιβή πώλησης που οφείλονταν στην παλιά ομάδα του Livramento, την Chelsea. Όπως και με τον Lavia και τη Man City, η Chelsea διαπραγματεύτηκε ρήτρες εξαγοράς και πώλησης στη συμφωνία της με τη Southampton το 2021.

Η ρήτρα πώλησης, η οποία επηρεάζει μόνο το κέρδος της Southampton με την δαπάνη των 4 εκατομμυρίων λιρών, λειτουργεί σε φθίνουσα κλίμακα – αλλά θα δει την Chelsea να εισπράττει πάνω από 10 εκατομμύρια λίρες σε αυτή την περίπτωση. Η Athletic είχε αναφέρει στο παρελθόν ότι η ρήτρα εξαγοράς του Livramento αξίζει 50 εκατομμύρια £ και θα μπορούσε να είχε ενεργοποιηθεί από αυτό το καλοκαίρι.

Ενώ η ρήτρα πώλησης του Lavia είναι διαφορετική – με τη Man City να εισπράττει το 20 τοις εκατό οποιουδήποτε ποσού μεταγραφής – η ρήτρα εξαγοράς των 40 εκατομμυρίων λιρών λειτουργεί παρόμοια από το 2024. Αυτές οι ρήτρες περιπλέκουν τα πράγματα για τη Southampton, πράγμα που σημαίνει ότι για να φέρουν τα κεφάλαια που αξίζουν τα ταλέντα τους πρέπει να κρατήσουν σταθερά τις τιμές τους.

Η μετακίνηση του Livramento στη Newcastle πρόκειται να ολοκληρωθεί περίπου έξι εβδομάδες μετά την έναρξη των συνομιλιών, οι οποίες είναι ανησυχητικά γνωστές στους οπαδούς της Liverpool. Εν ολίγοις, παρά τον υποβιβασμό της στην Championship, η Southampton βρίσκεται σε ισχυρή θέση ως πωλητές αυτό το καλοκαίρι.

Ως έχει, ο Lavia αναμενόταν ακόμη και να ξεκινήσει όταν η ομάδα του Russell Martin θα αντιμετώπιζε στο Sheffield Wednesday το βράδυ της Παρασκευής (έμεινε στον πάγκο τελικά). Προσωπικοί όροι έχουν συμφωνηθεί με τη Liverpool, αλλά δεν θα υπάρξει καμία κίνηση μέχρι να υπάρξουν χειραψίες μεταξύ των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Southampton και των Κόκκινων.

Η μεταγραφή Livramento δείχνει την κατάσταση της Liverpool για τον Lavia
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com