Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Bob Browaeys: «Ο Lavia διαθέτει μεγάλο εύρος ικανοτήτων»

Bob Browaeys: «Ο Lavia διαθέτει μεγάλο εύρος ικανοτήτων»

Ο Browaeys συνεργάστηκε με τον Romeo Lavia στις Εθνικές Νέων του Βελγίου και δεν πιστεύει ότι υπάρχει όριο στο που μπορεί να φτάσει ο παίκτης της Southampton.

«Διαθέτει πλήθος ικανοτήτων και δεν γνωρίζω μέχρι που μπορεί να φτάσει. Είναι μόνο 19 χρονών και ήδη είναι πολύ ολοκληρωμένος ως παίκτης, οπότε θα ανεβαίνει και θα ανεβαίνει συνέχεια. Θα είναι ένα φανταστικό περιβάλλον γι’ αυτόν στη Liverpool. Θα γνωρίζουν βέβαια ότι θα πρέπει να τον ενσωματώσουν σιγά – σιγά και νομίζω ότι θα τα καταφέρει εκεί» συνέχισε όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα μεταγραφής του παίκτη στους Κόκκινους.

Συνεχίζοντας ο Arno van de Abbeel, προπονητής του Lavia στην Anderlecht και στην Εθνική Βελγίου πρόσθεσε: «Έχει κάνει τα σωστά βήματα ως τώρα στην καριέρα του. Το γεγονός και μόνο ότι τον θέλει η Liverpool που δεν διστάζει να δαπανήσει ένα τόσο σοβαρό ποσό γι’ αυτόν αποδεικνύει ότι νιώθει έτοιμος για το επόμενο βήμα. Νομίζω ότι αν καταλήξει στη Liverpool και παίξει επιδεικνύοντας το ταλέντο του, θα προσέξουν τη δυναμική του και θα αναπτυχθεί περισσότερο ως παίκτης- είναι ακόμα πολύ νέος.»

Όταν ο van de Abbeel ρωτήθηκε τι θα έπρεπε να περιμένουν οι οπαδοί της Liverpool από τον Lavia, τον περιέγραψε ως έναν συναρπαστικό παίκτη.
«Πρώτα από όλα είναι η αφοσίωση του, η σκληρή δουλειά στην προπόνηση και εκτός αυτών περιμένετε και θα δείτε έναν εξαιρετικά προικισμένο παίκτη από πλευράς τεχνικής που βλέπει τέλεια το παιχνίδι. Είναι επίσης πολύ δυνατός ενώ η εκρηκτική δυνατότητα που διαθέτει μπορεί να επιταχύνει το στυλ παιχνιδιού, να διασπάσει γραμμές οπότε άνετα θα μπορούσε να παίξει και στην επίθεση. Αμυντικά είναι ένας παίκτης που ξεχωρίζει στο να ‘διαβάζει’ το παιχνίδι, και βλέπει τι θα συμβεί προτού συμβεί.» συνέχισε.

Για τον Browaeys, η Liverpool θα μπορούσε να είναι τελικός προορισμός του Lavia. «Η Liverpool είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Και νομίζω ότι αυτή θα είναι και η τελευταία του ομάδα αφού εκεί μπορεί να παίξει για 10 χρόνια στη σημαντική θέση του μεσοαμυντικού.»

Δεν είναι όμως μόνο η θέση του μεσοαμυντικού στην οποία θα διαπρέψει σύμφωνα με τους Βέλγους προπονητές. «Εγώ κάποια περίοδο τον χρησιμοποίησα ως κεντρικό αμυντικό όταν παίζαμε κυρίως με 3 αμυντικούς και κάποιες φορές με 4, από την αριστερή πλευρά και προωθούνταν συχνά στο κέντρο. Μπορεί να καλύψει οποιαδήποτε θέση κεντρικού αμυντικού δεξιά ή αριστερά και ανταπεξέρχεται θαυμάσια υπό πίεση.»

Θα μπορούσε άραγε να χρησιμοποιηθεί ως εφεδρεία και ως παρτενέρ του Virgil van Dijk; «Είναι πιθανό» λέει ο Borwaeys. «Βέβαια δεν είναι τόσο ψηλός αλλά θα ήταν ένας αμυντικός που του αρέσει να παίζει με την μπάλα στα πόδια. Όλα είναι θέματα τακτικής, ειδικά όταν χρειάζεται να παίζεις τη μπάλα από πίσω- ευρισκόμενος υπό πίεση, ή θέλεις να δημιουργήσεις πληθώρα ευκαιριών.» πρόσθεσε.

«Νομίζω όμως ότι η καλύτερη θέση του, η μελλοντική θέση του και μάλιστα στο ανώτατο επίπεδο είναι αυτή με το Νο 6 στην πλάτη.» ολοκλήρωσε.

Bob Browaeys: «Ο Lavia διαθέτει μεγάλο εύρος ικανοτήτων»
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com