Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ο Amrabat θα μπορούσε να ολοκληρώσει τη μεσαία γραμμή του Klopp

Ο Amrabat θα μπορούσε να ολοκληρώσει τη μεσαία γραμμή του Klopp

Ο Sofyan Amrabat θα ήταν ιδανικός για να παίξει στο ρόλο του νούμερο έξι πίσω από δύο δημιουργικούς μέσους, για να ολοκληρώσει τη μεσαία γραμμή του Jurgen Klopp.

Η Liverpool πέρασε μια δύσκολη περίοδο 2022/23, καθώς δεν κατάφερε να προκριθεί στο Champions League μετά την πέμπτη θέση στην Premier League.

Οι Κόκκινοι θα αγωνιστούν στο Europa League την επόμενη σεζόν, αλλά αυτό δεν τους έχει εμποδίσει να κάνουν μια βουτιά στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο μέχρι στιγμής. Η Liverpool απέκτησε τον Alexis Mac Allister από την Brighton έναντι αμοιβής που μπορεί να φτάσει τα 55 εκατομμύρια λίρες, πριν ολοκληρώσει τη συμφωνία για την απόκτηση του Dominik Szoboszlai από την RB Leipzig έναντι 60 εκατομμυρίων λιρών.

Είναι και οι δύο επιθετικογενείς μέσοι που έχουν την ποιότητα να σκοράρουν και να δημιουργήσουν γκολ για την ομάδα την επόμενη σεζόν, με βάση τις επιδόσεις τους για τους αντίστοιχους συλλόγους τους την περασμένη περίοδο. Ο Αργεντινός διεθνής πέτυχε δέκα γκολ στην Premier League κατά τη διάρκεια της περιόδου 2022/23, ενώ ο Ούγγρος είχε έξι γκολ και οκτώ ασίστ στην Bundesliga.

Η FSG θα μπορούσε τώρα να ολοκληρώσει τη νέα εικόνα της μεσαίας γραμμής του Jurgen Klopp, εξασφαλίζοντας την υπογραφή του αμυντικού μέσου της Fiorentina Sofyan Amrabat, ο οποίος θα μπορούσε να καθίσει πίσω από τους Mac Allister και Szoboszlai για να τους επιτρέψει να ευδοκιμήσουν στην κατοχή της μπάλας.

Ποιο είναι το στυλ παιχνιδιού του Sofyan Amrabat;

Ο διεθνής Μαροκινός, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως «εγκληματικά υποτιμημένος» από τον δημοσιογράφο Muhammad Butt, είναι αμυντικός μέσος στο επάγγελμα και είναι εξαιρετικός στο να κερδίζει την κατοχή της μπάλας για την ομάδα του, ενώ είναι επίσης εξαιρετικός στο να προωθεί το παιχνίδι από βαθιά θέση.

Ο Amrabat, ο οποίος φέρεται να αποτελεί μεταγραφικό στόχο των κόκκινων, θα ήταν ιδανικός για να παίξει στο ρόλο του νούμερο έξι πίσω από δύο δημιουργικούς μέσους, όπως οι δύο καλοκαιρινές μεταγραφές του συλλόγου μέχρι στιγμής, λόγω της ικανότητάς του να σκρινάρει μπροστά από την άμυνα.

Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω γράφημα, όπως παρέχεται από την Opta, ο 26χρονος μαέστρος είναι από τους καλύτερους στη θέση του στην ανάκτηση της μπάλας, ενώ κατατάσσεται επίσης ψηλά όσον αφορά τις επαφές, γεγονός που υποδηλώνει ότι ο ταλαντούχος μέσος θα ευδοκιμούσε ως μέλος μιας ομάδας που βασίζεται στην κατοχή της μπάλας.
Το τελευταίο στοιχείο υποστηρίζεται από την κατάταξή του στο κορυφαίο 8% των μέσων σε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα των ανδρών και με τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τις τελευταίες 365 ημέρες όσον αφορά τις προοδευτικές πάσες ανά 90′ (7,93). Ο σημερινός παίχτης της Liverpool, ο Fabinho, για λόγους σύγκρισης, βρίσκεται στο 59ο εκατοστημόριο με 5,34 ανά 90.

Αυτό υποδηλώνει ότι ο Amrabat θα προσφέρει μεγαλύτερη εξέλιξη από τη θέση του αμυντικού μέσου σε σύγκριση με τον Βραζιλιάνο διεθνή. Ως εκ τούτου, θα έφερνε συχνότερα την μπάλα στους Mac Allister και Szoboszlai σε προωθημένες περιοχές του γηπέδου, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιο επικίνδυνες επιθέσεις για τους Reds.

Το αστέρι της Serie A έδειξε επίσης τη δύναμή του στο κέντρο του γηπέδου με 2,3 μαρκαρίσματα ανά αγώνα στο World Cup για τη χώρα του το 2022, αριθμός που μόνο ο Thiago Alcantara (2,4) ξεπέρασε για τη Liverpool κατά τη διάρκεια της σεζόν στην Premier League.

Η Fiorentina φέρεται να ζητά 30 εκατ. ευρώ (26 εκατ. λίρες) για τον εντυπωσιακό Amrabat, ο οποίος κάποτε χαρακτηρίστηκε «τέρας» από τον δημοσιογράφο Carlo Garganese και η FSG πρέπει να φτάσει αυτό το ποσό για να ολοκληρώσει τη μεσαία γραμμή του Jurgen Klopp.

Ο Γερμανός προπονητής θα έχει ένα σκληροτράχηλο νούμερο έξι που θα μπορεί να δέχεται την μπάλα από την άμυνα πριν προωθήσει το παιχνίδι στους Mac Allister και Szoboszlai σε θέσεις από τις οποίες θα μπορούν να κάνουν τη ζημιά τους στο τελευταίο τρίτο.

Ο Amrabat θα μπορούσε να ολοκληρώσει τη μεσαία γραμμή του Klopp
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com