Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Επίσημα πλέον παίχτης της Al-Ahli ο Roberto Firmino

Επίσημα πλέον παίχτης της Al-Ahli ο Roberto Firmino

Ο Roberto Firmino επιβεβαίωσε τη νέα του ομάδα μετά από οκτώ χρόνια στη Liverpool, με τον Βραζιλιάνο να πηγαίνει στη Σαουδική Αραβία στο πλαίσιο της ανανέωσης του πρωταθλήματος.

Ο Firmino ήταν μεταξύ των τεσσάρων βασικών παικτών που αποχώρησαν από τη Liverpool με τη λήξη του συμβολαίου του αυτό το καλοκαίρι και ο 31χρονος έχει πλέον προσγειωθεί σε νέο σύλλογο. Εντάχθηκε στην Al-Ahli της Σαουδικής Αραβίας με τριετές συμβόλαιο, στο πλαίσιο της μεγάλης ανανέωσης του πρωταθλήματος Saudi Pro League υπό την ηγεσία της βασιλικής οικογένειας της χώρας.

Ο επιθετικός ακολουθεί τους Cristiano Ronaldo, Karim Benzema και N’Golo Kante στη Μέση Ανατολή, εκτός από τον Steven Gerrard, με το συμβόλαιό του να αναμένεται να είναι επικερδές.

Η Al-Ahli ανέβηκε πίσω στο πρωτάθλημα Saudi Pro League μετά από μία μόνο σεζόν στη δεύτερη κατηγορία την τελευταία σεζόν και είναι ένας από τους τέσσερις συλλόγους που ανέλαβε το Δημόσιο Ταμείο Επενδύσεων αυτό το καλοκαίρι.

Το κρατικό επενδυτικό ταμείο εξασφάλισε το 75% της ιδιοκτησίας της Al-Ahli, της Al-Nassr, της πρωταθλήτριας Al-Ittihad και της φιναλίστ του ασιατικού Champions League Al Hilal. Ο Firmino θα συναντήσει τον τερματοφύλακα Edouard Mendy στον σύλλογο, με τον διεθνή Σενεγαλέζο να έρχεται από την Chelsea.

Αυτό σηματοδοτεί το τέλος 12 ετών στην Ευρώπη για το Νο 9, ο οποίος εντάχθηκε στη Hoffenheim από τη βραζιλιάνικη Figueirense το 2011, πριν μεταπηδήσει στο Anfield τέσσερα χρόνια αργότερα. Η μετακίνησή του έρχεται εν μέσω ελέγχου του σαουδαραβικού σχεδίου, με ανησυχίες για αθλητικό ξέπλυμα, καθώς η PIF ανέλαβε πρόσφατα ουσιαστικά και το γκολφ με τη συγχώνευση της δικής της LIV Golf με το PGA Tour και το DP World Tour.

Υπάρχει μεγάλη διαμάχη σχετικά με τις κινήσεις τους στον αθλητισμό, με την PIF να είναι επίσης ιδιοκτήτρια της Newcastle, ενώ παραλίγο να διεκδικήσει τα δικαιώματα φιλοξενίας του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023. Για τον Firmino, χρησιμεύει ως μια εξαιρετικά προσοδοφόρα ευκαιρία στο τέλος της καριέρας του, έχοντας κατακτήσει κάθε δυνατό τρόπαιο όσο ήταν στη Liverpool.

Σου ευχόμαστε μόνο τα καλύτερα, Bobby!

Επίσημα πλέον παίχτης της Al-Ahli ο Roberto Firmino
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com