Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ο Joel Matip αναμένεται να εξαντλήσει το συμβόλαιο με τη Liverpool

Ο Joel Matip αναμένεται να εξαντλήσει το συμβόλαιο με τη Liverpool

Ενώ ο Joel Matip συνδέθηκε προσωρινά με μια μεταγραφή από τη Liverpool αυτό το καλοκαίρι, ο κεντρικός αμυντικός είναι πιο πιθανό να φύγει ελεύθερος την επόμενη χρονιά.

Αν και κατάλληλος για το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν, ο Matip βρήκε τον εαυτό του σαν εναλλακτική λύση για μεγάλα τμήματα της σεζόν της Liverpool που μόλις έφυγε. Ξεκίνησε μόνο σε 17 παιχνίδια, ήρθε από τον πάγκο 4 φορές και έμεινε χωρίς να μπει στο παιχνίδι σε 18, συμμετέχοντας μόνο σε πέντε από τους τελευταίους 19 αγώνες.

Με τον Ibrahima Konate να έχει εδραιωθεί ως συνεργάτης του Virgil van Dijk και τον σύλλογο να αναζητά έναν νέο αμυντικό, ο Matip είχε συνδεθεί με μια έξοδο. Ωστόσο, ο James Pearce της Athletic αναφέρει ότι η «προσδοκία» είναι πως ο 31χρονος θα ολοκληρώσει το τελευταίο έτος του συμβολαίου του πριν αναχωρήσει με ελεύθερη μεταγραφή το 2024.

Ο Matip βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο ηλικίας με τον Thiago, με το ζευγάρι να είναι στα 30 του και δεν πρόκειται να του προσφερθεί παράταση με τους τρέχοντες όρους του.

Η Liverpool θα μπορούσε φυσικά να δοκιμάσει να διαθέσει τους δύο παίκτες στην αγορά, αλλά σημαντικές προσφορές για τον Μatip μπορεί να μην υπάρχουν. Ο κεντρικός αμυντικός έφτασε με ελεύθερη μεταγραφή από τη Shalke το 2016, ως μία από τις πρώτες μεταγραφές του Jurgen Klopp, και υπήρξε αναπόσπαστος παίκτης στην επιτυχία του συλλόγου.

Παρά τους συνεχιζόμενους τραυματισμούς, έχει παίξει 187 φορές σε επτά σεζόν, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 30 εμφανίσεων σε κάθε μία από τις πρώτες τρεις χρονιές του και ένα ρεκόρ 43 στην τετραπλή πρόκληση του 2021/22. Κατά καιρούς έχει υποτιμηθεί ως αγωνιστική αξία, με την εμφάνιση του Konate να τον οδηγεί στο περιθώριο.

Χωρίς να αναμένεται κίνηση για τον Joe Gomez, ο οποίος υπέγραψε νέο πενταετές συμβόλαιο το περασμένο καλοκαίρι γνωρίζοντας ότι η θέση του ως πρώτη επιλογή δεν ήταν εξασφαλισμένη, ο Matip θα μπορούσε τώρα να αποσυρθεί σταδιακά υπέρ μιας νέας μετεγγραφής.

Η επιρροή του θα εξακολουθήσει να είναι πολύτιμη στην τελευταία του σεζόν στο Anfield ωστόσο, ακόμη κι αν πολλά από τα ξεκινήματα του γίνονται στα εγχώρια κύπελλα. Το να επιτραπεί στον Matip να φύγει για το τίποτα δεν θα θεωρηθεί ως απώλεια για τη Liverpool, δεδομένου ότι μπήκε ελεύθερος ο ίδιος πριν από επτά χρόνια.

Ο Joel Matip αναμένεται να εξαντλήσει το συμβόλαιο με τη Liverpool
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com