Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Φέρνει νέο ρόλο για Henderson η αναδόμηση του κέντρου;

Φέρνει νέο ρόλο για Henderson η αναδόμηση του κέντρου;

Ο Jordan Henderson συμπλήρωσε πρόσφατα 12 χρόνια από τη μετακίνησή του στη Liverpool, αλλά η χρονική στιγμή έρχεται με σημαντικά ερωτήματα σχετικά με τον ρόλο του στην ομάδα.

Ο Henderson ήρθε στη Liverpool ως κοκαλιάρης 20χρονος και στη συνέχεια σήκωσε κάθε δυνατό τρόπαιο ως αρχηγός του συλλόγου.

Παρόλα αυτά, ο μέσος απέχει πολύ από το να είναι ο πιο δημοφιλής παίκτης της ομάδας – τουλάχιστον ανάμεσα στις πιο έντονες φωνές στο διαδίκτυο.

Πλησιάζοντας τα 33α γενέθλιά του, ο Henderson έχει ακόμη δύο χρόνια συμβόλαιο στο Anfield, αλλά η αναδόμηση της μεσαίας γραμμής αυτό το καλοκαίρι παρουσιάζει ερωτήματα σχετικά με το πού ταιριάζει.

Το γεγονός ότι έρχεται μετά από μια απογοητευτική χρονιά ενισχύει τις εικασίες ότι ο ρόλος του αρχηγού μπορεί να μειωθεί.

Τα ύψη και τα βάθη του….

Ακριβώς όπως και η ομάδα στο σύνολό της, ήταν μια θλιβερά ασταθής σεζόν για τον Henderson.
Υπήρχαν σημεία όπου ανέβηκε για να δώσει τον ρυθμό μακριά από την μπάλα και να διατηρήσει την απλότητα σε αυτήν, αλλά και πολλά άλλα όπου φαινόταν εκτός ρυθμού και προσπαθούσε υπερβολικά.

Για παράδειγμα, ήταν βασικός στις μεγάλες νίκες επί της Bournemouth, της Man Utd και της Leeds United, ενώ είχε χρήσιμο ρόλο στη νίκη με 2-0 επί της Everton τον Φεβρουάριο.
Υπήρξε επίσης μια μεγαλειώδης ασίστ για τον Mohamed Salah στη νίκη με 3-0 εκτός έδρας επί του Ajax.

Όμως η τάση του να περιπλανιέται έγινε όλο και πιο ανησυχητική όσο προχωρούσε η σεζόν, με πολλά από τα λάθη της Liverpool στο κέντρο του γηπέδου να αποδίδονται στην τοποθέτησή του.

Στην ισοπαλία 0-0 με την Crystal Palace τον Φεβρουάριο ο Henderson χρησιμοποιήθηκε ως Νο 6 και τακτικά άφηνε τον χώρο αυτό, ενώ η αδυναμία του να παρακολουθεί τους γρήγορους αντιπάλους φάνηκε έντονα στην ήττα με 5-2 από τη Real Madrid.

Αυτά τα λάθη και τα γυρίσματα προς το πίσω δοκάρι έγιναν πηγή απογοήτευσης για τους οπαδούς – με τη μία ευκαιρία μετά την άλλη να χάνεται.

Ο Henderson παρέμεινε μια σταθερή παρουσία, αν και ίσως αυτό να μιλάει περισσότερο από έλλειψη επιλογών παικτών παρά για το ότι κέρδισε τη φανέλα λόγω των εμφανίσεων του.

Ανάγκη αναβάθμισης

Καθώς ο Jurgen Klopp μετατοπίστηκε στο νέο του σύστημα τους τελευταίους μήνες της σεζόν, ο προπονητής χρησιμοποίησε μια κανονική μεσαία γραμμή με τους Fabinho, Henderson και Curtis Jones.

Με αυτόν τον τρόπο, οι ρόλοι των δύο πιο προωθημένων μέσων του άλλαξαν σημαντικά: τόσο ο Henderson όσο και ο Jones έπρεπε να λειτουργούν περισσότερο ως Νο 10.
Αυτό αναζωογόνησε τον Jones, ο οποίος έκλεισε τη σεζόν με 11 συνεχόμενες συμμετοχές, σκοράροντας τρία γκολ και δίνοντας μία ασίστ, αλλά η απόδοση του Henderson ήταν ανάμεικτη.

Ο ρόλος μπορεί να του ταίριαζε ως αδύνατος 20χρονος, αλλά πλησιάζοντας προς το φθινόπωρο της καριέρας του είναι δίκαιο να αναρωτηθούμε αν αυτή είναι η σωστή χρήση των ικανοτήτων του.

Αν και μπορεί να ήταν σχεδιασμένο, δόθηκε σαφώς μεγαλύτερη έμφαση στον Jones ως την επικαλυπτόμενη παρουσία στα αριστερά, με τον Henderson να είναι πιο αποτραβηγμένος.
Αυτό συνέβη εν μέσω συνεχούς ενδιαφέροντος για τον Mason Mount, ο οποίος φαινόταν κομμένος και ραμμένος στα μέτρα του για να προσφέρει αιχμή και σταθερότητα σε αυτόν τον ρόλο στη δεξιά πλευρά.

Η προοπτική του Mason Mount να ενταχθεί στη Liverpool έχει πλέον ξεθωριάσει, αλλά σε ένα καλοκαίρι κατά το οποίο αναμένεται να περάσουν την πόρτα του Anfield δύο ακόμη μεσοεπιθετικοί, φαίνεται πιθανό ότι ο Henderson θα μπορούσε να αντικατασταθεί ως πρώτη επιλογή.

Ένας νέος ρόλος στην ομάδα;

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Henderson θα πρέπει να μετακινηθεί – είναι, άλλωστε, σχεδόν αδύνατο να φανταστεί κανείς ότι ο Klopp θα αποχωριστεί το Νο 14 τώρα.

Αντιθέτως, μια νέα θέση μπορεί να έχει ανοίξει για έναν παίκτη που είδε ήδη τον αριθμό των συμμετοχών του να μειώνεται στην προηγούμενη αγωνιστική περίοδο – από 43 του 2021/22 σε 29 το 2022/23.

Η αποχώρηση του James Milner δεν αφήνει μόνο ένα κενό που πρέπει να καλυφθεί στην ηγετική ομάδα της Liverpool, αλλά και μια χρήσιμη θέση ως βοηθός του Jurgen Klopp.
Η θέλησή του και η ευελιξία του υπαρχηγού τον είδαν να ξεκινάει στο δεξί μπακ, στο αριστερό μπακ και στις τρεις θέσεις του κέντρου στην τελευταία του σεζόν στο Anfield.

Καθώς η Liverpool φέρνει μια νέα γενιά μεσοεπιθετικών, είναι ρεαλιστικό να υποθέσουμε ότι ο Henderson θα μπορούσε σύντομα να πάρει αυτό το μανδύα από τον απερχόμενο συμπαίκτη του.

Θα ήταν λάθος να ισχυριστεί κανείς ότι δεν έχει τίποτα περισσότερο να δώσει, με την ενέργεια και την ορμή του να είναι πολύτιμα προσόντα, αλλά ίσως θα ήταν καλύτερα να χρησιμοποιηθούν σε μικρότερες εκρήξεις.

Υπάρχει μια πειστική επιχειρηματολογία που υποστηρίζει ότι, σε περίπτωση ανάγκης, θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον Trent Alexander-Arnold στο νέο του υβριδικό ρόλο.

Η σεζόν 2022/23 έμοιαζε με το τέλος μιας εποχής και ο ρόλος του αρχηγού θα πρέπει τώρα να είναι στο να βοηθήσει στην έναρξη μιας νέας.

Ένας νέος ρόλος για τον Jordan Henderson έρχεται;
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com