Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Δύο πρώην Red παίκτες έσωσαν την Ross County από τον υποβιβασμό

Δύο πρώην Red παίκτες έσωσαν την Ross County από τον υποβιβασμό

Δραματικό ήταν το τέλος της σεζόν στην Premiership της Σκωτίας την Κυριακή, με δύο πρώην Red παίκτες να είναι οι βασικοί συντελεστές με τρία γκολ για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Ο δανεικός από τους Reds Luke Chambers «υπέγραψε» το πέρασμά του από την Kilmarnock με μια νίκη 3-1 επί της Ross County στα τέλη Μαΐου που εξασφάλισε την παραμονή της ομάδας του.

Για την Ross County, όμως, αυτό σήμαινε ότι θα έπρεπε να αγωνιστεί σε ένα πλέι οφ με την ομάδα της δεύτερης κατηγορίας Partick Thistle για να καθορίσει ποιος θα έπαιρνε την τελευταία θέση στην Premiership της επόμενης σεζόν.

Η Partick Thistle προηγήθηκε με δύο γκολ στο πρώτο παιχνίδι την Πέμπτη, προετοιμάζοντας ένα εκρηκτικό φινάλε στο Victoria Park της Ross County τρεις ημέρες αργότερα.

Οι γηπεδούχοι δεν είχαν στη διάθεσή τους τον Dylan Smith μετά την κόκκινη κάρτα που δέχθηκε νωρίς στο πρώτο παιχνίδι, αλλά ήταν ετοιμοπόλεμοι οι πρώην νεαροί της Liverpool Connor Randall και Yan Dhanda που και ξεκίνησαν αμφότεροι.

Οι Randall και Dhanda, οι οποίοι έφυγαν από το Anfield το 2019 και το 2018 αντίστοιχα, ήταν στο επίκεντρο της θριαμβευτικής επιστροφής, αφού η Ross County βρέθηκε πίσω στο σκορ.

Ο Aidan Fitzpatrick σκόραρε λίγο πριν από το ημίχρονο για να δώσει στην Partick Thistle ένα συνολικό προβάδισμα 3-0, και οι φιλοξενούμενοι παραλίγο να πετύχουν και τέταρτο στην επόμενη ώρα.

Το βολέ του Steven Lawless κατευθυνόταν προς το τέρμα, μόνο που ο Randall έβγαλε μια ζωτικής σημασίας απομάκρυνση πάνω στη γραμμή για να δώσει στην ομάδα του ελπίδες για επιστροφή.

Σε χέρι του επιθετικού της Patrick Thistle, Brian Graham, η Ross County κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο Dhanda για να πετύχει το έκτο του γκολ στη σεζόν.
Αμέσως μετά πέτυχαν άλλο ένα γκολ με τον Simon Murray, πριν ο Dhanda στήσει τον George Harmon για να διαμορφώσει το τελικό 3-3 με γκολ στις καθυστερήσεις.

Ακολούθησαν τριάντα λεπτά παράτασης, χωρίς καμία από τις δύο πλευρές να μπορέσει να σκοράρει, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η διαδικασία των πέναλτι, την οποία κέρδισε η Ross County με 5-4.

Ο Dhanda πέτυχε το πρώτο από τα πέναλτι της ομάδας του, επιδεικνύοντας την ψυχραιμία και την τεχνική ποιότητα που τον έκαναν τόσο ταλαντούχο νεαρό στη Liverpool.

Για τον Randall – ο οποίος αγωνίστηκε οκτώ φορές με τη Liverpool του Jurgen Klopp – η νίκη σημαίνει τέταρτη συνεχόμενη σεζόν στην κορυφαία κατηγορία της Σκωτίας, αφού το 2020 εντάχθηκε στη Ross County από τον βουλγαρικό σύλλογο Arda Kardzhali.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com