Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν…

Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν…

Γράφει ο Νίκος Κοτούπας, φίλος της Ομάδας, του site μας & μέλος της σελίδας μας στο facebook.

Η Liverpool μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο twitter γνωστοποίησε εμμέσως ότι ξεκινά η διαδικασία αναδόμησης. Με την αποχώρηση τεσσάρων ποδοσφαιριστών της που βοήθησαν άλλοι τα μέγιστα, και άλλοι όσο τους το επέτρεψαν οι συνεχείς τραυματισμοί. Πρόκειται για τους Τζέιμς Μίλνερ,Ρομπέρτο Φιρμίνο, Άλεξ Όξλεϊντ Τσάμπερλεϊν και Ναμπί Κειτά. Η απόφαση της διοίκησης των Reds να μην ανανεώσει τα συμβόλαια τους υποδηλώνει το rebuild που φαντάζει αναγκαίο μετά και την φετινή απογοητευτική σεζόν.
Τέσσερις ποδοσφαιριστές οι οποίοι κατέφθασαν στο Anfield δίχως τυμπανοκρουσίες(με εξαίρεση τον Κειτά), κατάφεραν όμως να προσθέσουν το δικό τους λιθαράκι στο οικοδόμημα του Γιούργκεν Κλοπ που έμελλε να χαρίσει στην Λίβερπουλ κάθε διαθέσιμο τίτλο έστω από μια φορά.

James Milner
Στα 29 του χρόνια έχοντας κατακτήσει 2 φορές τον τίτλο της Premier League με την Μάντσεστερ Σίτυ ο Άγγλος διεθνής έγινε κάτοικος Λίβερπουλ τον Ιούλιο του 2015 ως ελεύθερος. Στα 8 χρόνια θητείας του εξελίχθηκε σε ακούραστο στρατιώτη για τον Γερμανό τεχνικό που τον χρησιμοποίησε κυριολεκτικά σε κάθε σπιθαμή του γηπέδου. Πραγματοποίησε 330 συμμετοχές πετυχαίνοντας 26 τέρματα και δημιουργώντας για τους συμπαίκτες του άλλα 46. Ο Μίλνερ θα αφήσει στη Λίβερπουλ το στίγμα του, καθώς αποτέλεσε αναπόσπαστο κομμάτι του παζλ του Κλοπ και θα μείνει στην συνείδηση των Reds Fans ως ένα βιονικό μηχανάκι που τρέλαινε τους πάντες με τα χιλιόμετρα που «κατάπινε» ακόμη και στα 37 του χρόνια. Τον υπαρχηγό των Reds για λίγο καιρό ακόμα, ενδεχομένως να τον υποδεχτούμε ως αντίπαλο από τη νέα σεζόν. Οι μνηστήρες στο Νησί είναι πολλοί, καθώς όλοι θα θέλουν να εντάξουν στο δυναμικό τους το απόλυτο υπόδειγμα επαγγελματία, αλλά και αθλητή.

Roberto Firmino
O Βραζιλιάνος έφτασε στο Anfield και αυτός το 2015. Η Λίβερπουλ ξόδεψε 25 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει από την Χοφενχάιμ. Το ιδιαίτερο στυλ παιχνιδιού του, ο τρόπος που αντιλαμβανόταν τους χώρους και το ασφυκτικό πρέσινγκ του, έκαναν τον Κλοπ να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση. Πολλές φορές έδινε την εντύπωση στον αγωνιστικό χώρο πως δεν είναι το βασικό φορ της ομάδας, αλλά ένα 8ρι που ξεκινούσε από τα πόδια του κάθε απειλή στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Συνέθεσε μαζί με τους Σαλάχ και Μανέ μια τριάδα η οποία θα μνημονεύεται για δεκαετίες από τους φίλους της Λίβερπουλ και όχι μόνο. Ένα από τα αγαπημένα παιδιά τόσο του Κλοπ, αλλά και της κερκίδας, το οποίο από την πρώτη του μέρα στο Νησί δεν σταμάτησε να χαμογελά. Ο Bobby πραγματοποίησε 360 εμφανίσεις πετυχαίνοντας 109 γκολ και μοιράζοντας 79 ασίστ. Πρόκειται μαζί με τον Μίλνερ, για μια από τις πιο επιτυχημένες μεταγραφές της ομάδας, εάν αναλογιστεί κανείς ότι κόστισε μόλις 25 εκατομμύρια έναντι των όσων προσέφερε αυτά τα 8 χρόνια υπό τις οδηγίες του Γερμανού μέντορα του.

Alex Oxlade-Chamberlain
O διεθνής Άγγλος μέσος μετακόμισε την τελευταία μέρα των μεταγραφών το καλοκαίρι του 2017 από το Λονδίνο (και την Άρσεναλ) στο Λίβερπουλ. Σε μια κλοπή της τελευταίας στιγμής οι Reds κέρδισαν την Chelsea στο νήμα και έντυσαν τον Τσάμπερλεϊν στα κόκκινα, έναντι 38 εκατομμυρίων. Η θητεία του ξεκίνησε ιδανικά αφού ήταν από τους βασικούς πυλώνες στη πορεία ως τον τελικό του Champions League το 2018. Η πορεία του και ίσως η εξέλιξη του στους Reds σημαδεύτηκε από τον τραυματισμό του στον ημιτελικό του UCL με την Ρόμα, οπού υπέστη ρήξη χιαστού στο δεξί γόνατο. Το γεγονός αυτό όχι μόνο στέρησε από την Λίβερπουλ έναν σημαντικό παίκτη του ροτέισον, αλλά σημάδεψε και τον ίδιο τόσο αγωνιστικά, όσο και ψυχολογικά καθώς του στέρησε τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 στην Ρωσία. Από εκείνη την χρονιά και έπειτα τίποτα δεν ήταν ίδιο για τον Άγγλο που έχει γεμίσει ελπίδες με τις εμφανίσεις του το κοινό του Anfield. Με εξαίρεση την σεζόν της κατάκτησης του πρωταθλήματος 2019-2020 με 30 εμφανίσεις στην Premier League, τις περισσότερες από τον πάγκο, ο Alex Oxlade δεν μπόρεσε να ξαναβρεί τον καλό του εαυτό. Αγωνίστηκε 146 φορές πετυχαίνοντας 18 γκολ και 15 ασίστ. Θα αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, αναζητώντας τον χρόνο που δεν θα μπορούσε να είχε στην νέα Λίβερπουλ.

Naby Keita
Ο μέσος από τη Γουινέα αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2017 και εντάχθηκε στο ρόστερ της ομάδας έναν χρόνο αργότερα. Η διοίκηση των Reds δαπάνησε 60 εκατομμύρια για να πείσει την Λειψία να αφήσει τον 22χρονο τότε Κειτά που έκανε θραύση στα γήπεδα της Γερμανίας. Με αφορμή τις εμφανίσεις του και το νεαρό της ηλικίας του η μεταγραφή του σκόρπισε ενθουσιασμό στις τάξεις της Λίβερπουλ. Οι προσδοκίες ήταν μεγάλες, αλλά οι ατυχίες που χτύπησαν την πόρτα του Ναμπί ήταν ακόμη μεγαλύτερες. Στην πρώτη του σεζόν στο Νησί πραγματοποίησε συνολικά 33 εμφανίσεις οι οποίες συνοδεύτηκαν με μέτρια απόδοση, με εξαίρεση κάποιες εκλάμψεις. Αναμφίβολα η απόδοση του, αλλά και οι δεκάδες τραυματισμοί την πενταετία που πέρασε στην Αγγλία, τον έθεσαν ουσιαστικά εκτός οποιασδήποτε συζήτησης για ανανέωση του συμβολαίου του. Ο Ναμπί Κειτά κατάφερε να αγωνιστεί 129 φορές με την famous Red shirt με απολογισμό 11 γκολ και μόλις 7 ασίστ. Σε κάθε περίπτωση ο 28χρονος πλέον, αποτελεί μια από τις ελάχιστες άστοχες επιλογές του Γερμανού τεχνικού και του τότε συνεργάτη του Michael Edwards.

Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν…
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com