Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Πως το FA Cup επηρεάζει τα σχέδια του Klopp & των Reds για Ευρώπη

Πως το FA Cup επηρεάζει τα σχέδια του Klopp & των Reds για Ευρώπη

Ο τελικός του FA Cup με τις δύο ομάδες του Manchester παρούσες, προσθέτει άλλη μία επιλογή εξόδου στην Ευρώπη, για τον Klopp και τους Reds.

Αν και ο συγκεκριμένη διοργάνωση(Europa Conference League) είναι ακόμη άγνωστη, η Liverpool εξακολουθεί να διεκδικεί μια θέση στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης (Champions League) για την επόμενη σεζόν. Παρόλο που ο Jurgen Klopp έχει οδηγήσει την ομάδα του σε έξι συνεχόμενες παρουσίες στο Champions League, η τέταρτη παρουσία μοιάζει λιγάκι απίθανη..

Με επτά παιχνίδια να απομένουν, η Liverpool βρίσκεται αυτή τη στιγμή εννέα βαθμούς πίσω από την πρώτη τετράδα και ίσως μια θέση στο Europa League ή ακόμη και στο Europa Conference League φαίνεται πιο πιθανή.

Ωστόσο, από τότε που η Manchester Utd και η Manchester City προκρίθηκαν στον τελικό του FA Cup, το ευρωπαϊκό τοπίο για την Premier League έχει αλλάξει. Οι δύο σύλλογοι μοιάζει πιθανό να βρεθούν μαζί στην πρώτη τετράδα, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα τουλάχιστον επτά ευρωπαϊκές θέσεις για την Premier League στο τέλος της σεζόν.

Πώς λειτουργεί; Ας το δούμε.

Όπως όλοι γνωρίζουν, οι θέσεις του Champions League είναι διαθέσιμες μόνο σε όσους κατατάσσονται στις τέσσερις πρώτες θέσεις. Η πιο πιθανή πέμπτη θέση για τη Liverpool θα εξασφάλιζε μια θέση στο Europa League.

Τι θα συνέβαινε όμως αν τερματίσει έκτη ή έβδομη;

Οι ομάδες που κατέλαβαν την πέμπτη θέση στην Premier League και ο νικητής του FA Cup είναι οι δύο αγγλικοί σύλλογοι που έχουν κρατήσει θέσεις στη δεύτερη εν τάξει διοργάνωση. Οι πιθανότητες συμμετοχής των Reds σε αυτό το τουρνουά αυξάνονται εάν η νικήτρια του FA Cup τερματίσει τη σεζόν στις πέντε πρώτες θέσεις, διότι η θέση θα δοθεί στη συνέχεια στην ομάδα που τερμάτισε έκτη.

Ο τελικός του FA Cup μεταξύ της Man United και της Man City, οι οποίες βρίσκονται αμφότερες σταθερά στην πρώτη τετράδα, καθιστά σχεδόν βέβαιο ότι οι ομάδες που θα τερματίσουν πέμπτες και έκτες θα λάβουν μια θέση στο Europa League. Ο νικητής του Carabao Cup εξασφαλίζει μία θέση στα πλέι οφ της τρίτης διοργάνωσης, του Europa Conference League.

Αυτή η θέση θα πάει στην ομάδα που θα τερματίσει έβδομη στην Premier League, αφού η Man United έχει καταφέρει να κατακτήσει το τρόπαιο. Η Man Utd θα πρέπει να τερματίσει έβδομη ή χαμηλότερα και να κερδίσει το FA Cup για να αλλάξει αυτό, κάτι που είναι μάλλον απίθανο σενάριο. Με άλλα λόγια, αν η Man Utd και η νικήτρια του FA Cup τερματίσουν στην πρώτη εξάδα, εξασφαλίζεται ότι η έβδομη θα λάβει μια θέση στο Europa Conference League.

Οι Reds ισοβαθμούν αυτή τη στιγμή στην έβδομη θέση της βαθμολογίας με την Totttenham (53 βαθμοί), που είναι δεύτερη, και την Brighton (49 βαθμοί), που είναι τρίτη.

Πως το FA Cup επηρεάζει τα σχέδια του Klopp & των Reds για Ευρώπη
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com