Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Alisson & Fabinho: «Στόχος η επανάληψη του τρόπου παιχνιδιού με Leeds»

Alisson & Fabinho: «Στόχος η επανάληψη του τρόπου παιχνιδιού με Leeds»

Η επανάληψη του τρόπου έντασης και της ποιότητας που έπαιξε με την Leeds United θα είναι ο στόχος της Liverpool όταν θα αντιμετωπίσει τη Nottingham Forest στο Anfield αυτό το Σαββατοκύριακο, τόνισαν τόσο ο Alisson Becker όσο και ο Fabinho.

Το σημείο αναφοράς έχει οριστεί, σύμφωνα με το βραζιλιάνικο δίδυμο, μετά την επιβλητική και κυρίαρχη εμφάνιση των Reds στο Elland Road το βράδυ της Δευτέρας, που έφερε τη νίκη με 6-1 στην Premier League.

Ενόψει της σαββατιάτικης συνάντησης με τη Forest, το Liverpoolfc.com κάθισε με τους Alisson και Fabinho στο προπονητικό κέντρο AXA για να σκεφτούν την τελευταία έξοδο της ομάδας και να κάνουν μια προεπισκόπηση της επερχόμενης.

LFC: Έμοιαζε με κλασική εμφάνιση της Liverpool στη Leeds με τo πάθος και την ποιότητα που έδειξε;

Alisson: Συμφωνώ με αυτό. Παίξαμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Νομίζω ότι κάναμε κάτι που θέλαμε καιρό – δηλαδή ήμασταν συνεπείς αμυντικά και επιθετικοί στον αγωνιστικό χώρο με τον σωστό τρόπο, και με την μπάλα. Όλα τα γκολ που πετύχαμε ήταν επειδή δημιουργήσαμε τις ευκαιρίες που είχαμε. Δεν ήταν δώρο από τον αντίπαλο, έπρεπε να δουλέψουμε σκληρά γι’ αυτό. Το κάναμε αυτό και [αυτό] το γεγονός ότι ήμασταν μακριά από την έδρα μας ήταν επίσης κάτι σημαντικό. Απλά πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτή την απόδοση τώρα για το επόμενο παιχνίδι.

LFC: Fab, ο προπονητής τόνισε πόσο καλή ήταν η αντεπιθεσεις σε εκείνο το παιχνίδι. Αισθάνθηκες ότι όλα έγιναν στο σωστό κλικ;

Fabinho: Ναι, και στον αγωνιστικό χώρο είναι ωραίο να βλέπεις όλους να κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση και να αντιδρούν. Είδατε ότι ανακτήσαμε την μπάλα πολύ περισσότερο στην επιθετική μας [περιοχή] του γηπέδου. Νομίζω ότι τα δύο πρώτα μας γκολ ήταν μετά από αντεπιθέσεις που κλέψαμε την μπάλα και με την ποιότητα που έχουμε πετύχαμε τα γκολ. Νομίζω ότι αυτό είναι ένα από τα σημαντικά σημεία αυτής της ομάδας. Και με την ένταση που παίζουμε, η αντίδραση πρέπει να είναι εκεί, η αντεπίθεση πρέπει να είναι εκεί. Αυτός είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους για τους οποίους κερδίσαμε το παιχνίδι. Και στη συνέχεια, με την κατοχή στην μπάλα, νομίζω ότι ήμασταν επίσης πολύ καλοί. Είχαμε υπομονή σε κάποιες στιγμές που δεν μπορούσαμε να βρούμε χώρο, αλλά κρατήσαμε την μπάλα, συνεχίσαμε να πασάρουμε και για έναν κενό χώρο, μια καλή πάσα, την καλή επιλογή. Όταν παίζεις έτσι, μπορείς να κερδίζεις, μπορείς να πετυχαίνεις γκολ. Είναι πάντα ωραίο να κερδίζεις με τον τρόπο που κερδίσαμε.

LFC: Στη μεσαία γραμμή σας πλαισίωσε ο Trent Alexander-Arnold στο μεγαλύτερο μέρος των δύο τελευταίων παιχνιδιών. Πώς σου φάνηκε ο συνδυασμός αυτών των ρόλων και πιστεύεις ότι ταιριάζει στα προσόντα του;

Fabinho: Ο Trent είναι εξαιρετικά πολύ καλός με την μπάλα, με την ποιότητα της πάσας του και την εύρεση παικτών πίσω του. Μπορούμε πραγματικά να το χρησιμοποιήσουμε αυτό. Σε αυτή τη θέση, φυσικά θα έχει λιγότερο χρόνο να σκεφτεί, αλλά νομίζω ότι θα συνηθίσει να βρίσκεται σε αυτή τη θέση. Ακόμα και όταν έπαιζε δεξί μπακ, του αρέσει να συγκλίνει λίγο και να πηγαίνει στο κέντρο. Μπορούμε πραγματικά να χρησιμοποιήσουμε την ποιότητα της πάσας του. Στο τελευταίο παιχνίδι, έδωσε δύο ασίστ και ήταν πραγματικά καλός – όχι μόνο με την πάσα του, αλλά και με την αντίδρασή του. Νομίζω ότι στην Ακαδημία έπαιζε ως μέσος, οπότε γνωρίζει λίγο αυτόν τον ρόλο και δεν θα ήταν δύσκολο γι’ αυτόν.

LFC: Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι δεν ξεχνάει ούτε το αμυντικό του έργο. Ξαναμπαίνει σε αυτόν τον ρόλο του δεξιού μπακ όποτε δεν έχει την μπάλα…

Alisson: Ναι. Αυτό το παιχνίδι ήταν ένα πολύ καλό παράδειγμα – ο τρόπος που αντιδρούμε. Όχι μόνο ο Trent που ξεκινάει από τη μεσαία γραμμή και στη συνέχεια πηγαίνει στο πλάι, αλλά και άλλοι παίκτες που γνωρίζουν ότι πρέπει να έχουμε καλή αντίδραση στην αντεπίθεση ή να επιστρέψουμε στη θέση μας, κερδίζοντας χρόνο. Αντιμετωπίσαμε πολύ καλά τις ευκαιρίες που είχε ο αντίπαλος για αντεπιθέσεις – τις σταματήσαμε πολύ συχνά στο παιχνίδι. Όπως είπε ο Fab, αυτό σου δίνει πάντα ένα καλό συναίσθημα στο γήπεδο. Αυτό είναι κάτι που θέλουμε να κρατήσουμε μαζί μας.

LFC: Ο Cody Gakpo ανέφερε αμέσως μετά τη λήξη του παιχνιδιού με την Leeds ότι πρέπει να εστιάσουμε για νίκη στο επόμενο παιχνίδι. Αλήθεια, τόσο γρήγορα αρχίσατε να κοιτάτε αυτό το παιχνίδι με τη Forest;

Alisson: Το ποδόσφαιρο είναι γρήγορο! Τώρα έχουμε έναν διαφορετικό αντίπαλο μπροστά μας. Έχουν τους στόχους τους, και σίγουρα θέλουν να πετύχουν τους στόχους τους. Κι εμείς έχουμε τους δικούς μας. Εμείς προερχόμαστε από ένα παιχνίδι όπου βρήκαμε το δρόμο της επιστροφής και εκείνοι προέρχονται από ένα παιχνίδι που έχασαν. Θέλουν να δείξουν μια απάντηση, σίγουρα, για τους οπαδούς τους, για τους εαυτούς τους. Αλλά εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στα πράγματα που πρέπει να κάνουμε και να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε για να μπούμε δυνατά στο γήπεδο. Είναι εντός έδρας παιχνίδι, είναι πάντα καλό να παίζεις [εκεί], να έχεις τους οπαδούς σου εκεί να σε βοηθούν. Ελπίζω το Anfield να πάρει φωτιά το απόγευμα του Σαββάτου.

LFC: Έχει τεθεί τώρα το πρότυπο για το υπόλοιπο της σεζόν; Πρέπει να αναπαράγετε την πιο πρόσφατη εμφάνιση τώρα, ξεκινώντας από το Σάββατο…

Fabinho: Ναι. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή της σεζόν είναι πολύ σημαντικό να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Αλλά νομίζω ότι ο τρόπος που παίξαμε με τη Leeds είναι κάτι που πρέπει να πάρουμε ως παράδειγμα και να προσπαθήσουμε να το κάνουμε πράξη και στα επόμενα παιχνίδια. Το ευχαριστηθήκαμε πολύ στο γήπεδο, οι οπαδοί μας ευχαριστήθηκαν επίσης με τον τρόπο που παίξαμε. Οπότε ναι, θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε κι άλλο, φυσικά, και να συνεχίσουμε να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο με πάθος και ένταση, με πολύ καλές αντιδράσεις. Αυτό πρέπει να κάνουμε.

Alisson & Fabinho: «Στόχος η επανάληψη του τρόπου παιχνιδιού με Leeds»
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com