Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Liverpool, LeBron James & Nike σε μια νέα συνεργασία τον Ιανουάριο

Liverpool, LeBron James & Nike σε μια νέα συνεργασία τον Ιανουάριο

Όταν η Liverpool έκλεισε τη συμφωνία της με τη Nike, ένα σημαντικό κίνητρο ήταν η ώθηση που θα μπορούσε να της δώσει η σχέση του LeBron James, με τον αμερικανικό κολοσσό αθλητικών ειδών.

Ο 38χρονος James έχει επιχειρηματική σχέση με τους Reds από το 2011, όταν ήρθε σε συμφωνία με τους ιδιοκτήτες του συλλόγου Fenway Sports Group για να αποκτήσει το 2% των μετοχών της Liverpool έναντι περίπου 4,7 εκατ. λιρών, με την FSG Management να φροντίζει για κάποια από τα δικαιώματα μάρκετινγκ σε αντάλλαγμα.

Όπως πολλά από όσα έχει κάνει ο δισεκατομμυριούχος μπασκετμπολίστας εκτός γηπέδου, απέδωσαν καρπούς, με τον James να αυξάνει το 2% της Liverpool σε 1% του συνόλου της FSG το 2021, την ίδια στιγμή που η RedBird Capital απέκτησε 11% της FSG έναντι 750 εκ. δολαρίων. Αργότερα την ίδια χρονιά η FSG, η RedBird και η Nike (όπου ο James έχει ισόβια συμφωνία υποστήριξης) επενδύουν στην εταιρεία παραγωγής του James, την SpringHill.

Ο James, ο οποίος αύξησε το ποσοστό συμμετοχής του στην FSG νωρίτερα φέτος, είδε την αξία της αρχικής του επένδυσης ύψους 4,7 εκατ. λιρών να μετατρέπεται σε μια επένδυση που ξεπερνά τα 100 εκατ. λίρες.

Ο James είναι κάτι σαν πολιτιστικό φαινόμενο και τα επιτεύγματά του ως αθλητής, όπου πρόσφατα έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στο ΝΒΑ, να του έχουν δώσει ένα σημαντικό βήμα και τεράστια παγκόσμια απήχηση. Αυτή η ελκυστικότητα του, είναι το κλειδί για τη Liverpool στις αγορές όπου πιστεύει ότι έχει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης, με την Αμερική να είναι μια τέτοια αγορά.

Το ποδόσφαιρο βρίσκεται σε μια σημαντική ανοδική πορεία στις ΗΠΑ με το Παγκόσμιο Κύπελλο να έρχεται το 2026, το MLS να αυξάνει την προβολή του και το κοινό να στρέφεται περισσότερο στην Premier League, με τέτοιο τρόπο που επέτρεψε στα δικαιώματα των μέσων ενημέρωσης για την κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας, να ανθίσουν με περίπου 2 δισ. λίρες για την επόμενη σεζόν.

Ο James έχει μεγάλη απήχηση στις ΗΠΑ και όταν ο Σύλλογος και ο αθλητής ξεκίνησαν τον Ιανουάριο τη συνεργασία «Liverpool x LeBron James», επικεντρώθηκε στην παραγωγή σειρών προϊόντων που θα απευθύνονταν σε όλες τις δημογραφικές κοινωνικές ομάδες και θα βοηθούσαν τα έσοδα λιανικής πώλησης παγκοσμίως, προσεγγίζοντας εκείνους που μπορεί να μην ήταν απαραίτητα οπαδοί της Liverpool ή ακόμη και του ποδοσφαίρου, αλλά που ενδιαφέρονταν για μια συνεργασία μεταξύ τριών μεγάλων αθλητικών δυνάμεων.

Μία από τις σειρές που προέκυψαν στο πλαίσιο της συλλογής ήταν το παπούτσι μπάσκετ LeBron 20, το οποίο φοράει από την κυκλοφορία του και κατά τη διάρκεια των αγώνων των play-off, όπου αγωνίζεται με τους Los Angeles Lakers.

Αλλά έχει βάλει και τους άλλους αστέρες συμπαίκτες του στο παιχνίδι, με τον Anthony Davis, ένα άλλο από τα πιο αναγνωρίσιμα και κερδοφόρα ονόματα του ΝΒΑ, να φοράει το παπούτσι LeBron 20 LFC κατά τη διάρκεια του αγώνα των play offs με τους Memphis Grizzlies το βράδυ της Κυριακής.

Αν και η επιλογή των υποδημάτων που φοράει ένας αθλητής τη βραδιά του αγώνα μπορεί να μη φαίνεται κάτι που κινεί τη βελόνα πάρα πολύ, υπάρχει μια τεράστια σύνδεση μεταξύ των οπαδών και των αθλητικών ενδυμάτων όταν πρόκειται για το μπάσκετ, γι’ αυτό και οι μπασκετμπολίστες έχουν εδώ και καιρό μερικές από τις μεγαλύτερες συμφωνίες παγκοσμίως όταν πρόκειται για υποδήματα, κάτι που έγινε πραγματικά πρωτοποριακό από τη σύνδεση του Michael Jordan’s με τη Nike τη δεκαετία του 1990. Αυτή η ιστορία έχει τώρα μετατραπεί σε ταινία, το «Air», με πρωταγωνιστές τους Ben Affleck και Matt Damon και χρηματοδοτείται από την Artists Equity, μια εταιρεία που ανήκει σε συνεργασία μεταξύ των Affleck, Damon και του ιδρυτή της RedBird Gerry Cardinale.

Η συμμετοχή άλλων παικτών του NBA, ιδιαίτερα με προφίλ όπως αυτό του Davis, αποτελεί μέρος του παιχνιδιού μάρκετινγκ της Liverpool και της Nike στις ΗΠΑ και θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο στα έσοδα λιανικής στις ΗΠΑ, αυξάνοντας την αναγνωρισιμότητα του εμπορικού σήματος της Liverpool σε μια χώρα όπου θέλει πολύ να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της «ποδοσφαιρικής» έκρηξης.

Το νέο παπούτσι μπάσκετ LeBron 20
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com