Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Van Dijk: «Φίλος μου ο Ake, αλλά το Σάββατο έχουμε πόλεμο»

Van Dijk: «Φίλος μου ο Ake, αλλά το Σάββατο έχουμε πόλεμο»

Για το μεγάλο παιχνίδι του Σαββάτου αλλά και τη μεταξύ τους φιλία μίλησαν οι Ολλανδοί αμυντικοί, Virgil van Dijk και Nathan Ake.

Οι δύο Ολλανδοί έγιναν στενοί φίλοι και γείτονες κατά τη διάρκεια του χρόνου που έζησαν στην εξοχή του Cheshire, λίγο έξω από το Manchester, αλλά θα έχουν ο ένας τον άλλον στο στόχαστρο όταν η Manchester City του Ake θα αντιμετωπίσει τη Liverpool του Van Dijk στο Etihad αυτό το μεσημέρι του Σαββάτου.

Μετά από μια εβδομάδα που είδε τον Van Dijk να επικρίνεται έντονα για την απόδοσή του στην συντριβή της Ολλανδίας με 4-0 από τη Γαλλία και τον Ake να σκοράρει δύο φορές καθώς η ομάδα του Ronald Koeman επέστρεψε κερδίζοντας το Γιβραλτάρ με 3-0, θα διακυβευθούν πολλά.

«Είμαι πολύ κοντά με τον Nathan, επίσης στην καθημερινή ζωή», δήλωσε ο Van Dijk, ο οποίος δέχτηκε τα πυρά των Ολλανδών θρύλων Ruud Gullit και Marco van Basten για την παρουσία του απέναντι στους Γάλλους.

«Μένουμε κοντά ο ένας στον άλλο, οι οικογένειές μας τα πάνε πολύ καλά και βλεπόμαστε κάθε εβδομάδα. Ο Nat ήταν σε καλή φόρμα όλη τη χρονιά, αλλά είναι και μετριόφρων».

«Παίζει τόσο καλά αυτή τη στιγμή και είναι τόσο σημαντικός για την εθνική μας ομάδα και τη Man City. Πετυχαίνει να βρίσκεται σε σταθερό επίπεδο και ο κόσμος δεν αντιλαμβάνεται ότι αυτό είναι το πιο δύσκολο πράγμα για έναν ποδοσφαιριστή».

«Χαίρομαι γι’ αυτόν γιατί βλέπω τι συμβαίνει στα παρασκήνια και πόσα έχει δώσει γι’ αυτό. Το Σάββατο, πιθανότατα θα αντιμετωπίσει τον Mo Salah και ελπίζω να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

«Όταν ο ρέφερι σφυρίξει την έναρξη του παιχνιδιού, υπάρχει μάχη και πόλεμος στον αγωνιστικό χώρο. Μετά από αυτό, ξαναπιάνουμε τη φιλία και σίγουρα υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή πέρα από το ποδόσφαιρο».

Η City συνεχίζει μετά τη διακοπή οκτώ βαθμούς πίσω από την Arsenal, αλλά με ένα παιχνίδι λιγότερο. Οι παίκτες του Pep Guardiola έχουν περάσει τα τελευταία πέντε χρόνια να πηγαίνουν πόντο-πόντο με τη Liverpool.

Όμως η ομάδα του Jurgen Klopp βρίσκεται στην έκτη θέση και αντιμετωπίζει ένα οκταήμερο που θα καθορίσει τη σεζόν της. Ο Van Dijk πρόσθεσε: «Θα αναρρώσω τις επόμενες ημέρες και στη συνέχεια θα επικεντρωθούμε στη City».

«Βρισκόμαστε εφέτος σε δύο πολύ διαφορετικές καταστάσεις. Η Manchester City παλεύει για τον τίτλο και εμείς ελπίζουμε να κατακτήσουμε μια θέση στο επόμενο Champions League. Με παιχνίδια με τη City, την Chelsea και την Arsenal, θα είναι σίγουρα μια ενδιαφέρουσα αλλά και δύσκολη εβδομάδα για εμάς».

Ο Ake, 28 ετών, έχει γίνει βασικός παίκτης για τον σύλλογο και τη χώρα του αυτή τη σεζόν. Αφού άκουσε την κριτική που ασκήθηκε στον Van Dijk, ο πολύπλευρος αμυντικός της City θεώρησε απαραίτητο να υπερασπιστεί τον αρχηγό της Ολλανδίας με την ίδια σφοδρότητα που δείχνει στο γήπεδο.

Ο Ake είπε: «Ο Virgil είναι ένας ηγέτης για την εθνική ομάδα της Ολλανδίας και για τη Liverpool – και εννοώ ένας πραγματικός ηγέτης. Αυτό που έχει πετύχει είναι τεράστιο. Συν τοις άλλοις, είναι μια πολύ μεγάλη προσωπικότητα. Προφανώς, ο κόσμος δεν βλέπει πόσο σημαντικός είναι ο Virgil για εμάς εντός και εκτός γηπέδου. Δεν θα μπορούσαμε να ευχηθούμε να έχουμε καλύτερο αρχηγό και μεγαλύτερο παίκτη στην εθνική ομάδα».

Ο Guardiola τηλεφώνησε στον Koeman κατά τη διάρκεια της διακοπής για να παρακαλέσει τον Ολλανδό προπονητή να φροντίσει τον αμυντικό του γιατί με τη City εξακολουθεί να μάχεται για το treble.

Ο Ake πρόσθεσε: «Επιστρέφω όχι μόνο σε φόρμα αλλά και με δύο διεθνή γκολ στο τσεπάκι μου. Σε κάποια φάση του αγώνα με το Γιβραλτάρ, ονειρευόμουν ακόμη και ένα διεθνές χατ-τρικ – και ήμουν κοντά. Μπροστά μας έχουμε σημαντικές εβδομάδες με τον σύλλογο και μετά είναι ωραίο να επιστρέφουμε από την εθνική ομάδα της Ολλανδίας σε καλή κατάσταση».

Van Dijk και Nathan Ake πριν τον ημιτελικό του FA Cup τον Απρίλη του 2022.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com