Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Επαίνους Klopp στους ρεπόρτερ για την έρευνα γύρω από τον τελικό CL

Επαίνους Klopp στους ρεπόρτερ για την έρευνα γύρω από τον τελικό CL

Ο Jurgen Klopp σχολίασε τα αποτελέσματα μιας έρευνας της Independent Panel, για τα γεγονότα στον τελικό του Champions League της περασμένης σεζόν.

Λίγες ώρες πριν από το ντέρμπι του Merseyside το βράδυ της Δευτέρας, η καταδικαστική αναφορά της UEFA δόθηκε τελικά στη δημοσιότητα, με τους οπαδούς της Liverpool να πιστώνονται ότι έσωσαν ζωές, ενώ η UEFA και η γαλλική αστυνομία καταδικάστηκαν για τις αποτυχίες τους.

Ο Κlopp ρωτήθηκε για το ρεπορτάζ στη συνέντευξη Τύπου του μετά τον αγώνα, αλλά δεν ήθελε να σχολιάσει μέχρι να είχε λίγο χρόνο να επεξεργασθεί την κριτική. Και το αφεντικό της Liverpool εξέφρασε την ανακούφισή του, αφού τα ευρήματα επιβεβαίωσαν αυτό που όλοι γνώριζαν, ότι η UEFA και οι γαλλικές αρχές έθεσαν τόσες πολλές ζωές σε κίνδυνο.

«Πιστεύω ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό που, επιτέλους, είναι επίσημο, επιτρέψτε μου να το πω έτσι», είπε ο Κlopp στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.
«Δεν είμαι σίγουρος, τουλάχιστον στη ζωή μου, δεν υπήρξε ποτέ περίπτωση με περισσότερα στοιχεία, όπου ήξερα περισσότερα για [αυτά] όταν δεν ήμουν άμεσα εμπλεκόμενος, επειδή ήμουν στην άλλη πλευρά του γηπέδου.»

«Αλλά οικογένειες, φίλοι, ήταν όλοι εκεί και όλοι ήξεραν πώς συμπεριφέρονταν οι υποστηρικτές μας. Αλλά είναι πραγματικά ωραία αυτό με το πόρισμα, νιώθω πολύ καλά που είναι πλέον επίσημο και όλοι το ξέρουν τώρα, γιατί ειπώθηκαν τόσα πολλά πράγματα μετά το παιχνίδι, τα οποία εμείς γνωρίζαμε ότι έκαναν λάθος.»

«Ήταν απλά ψέματα. Λοιπόν, είμαι πολύ χαρούμενος που επιτέλους ειπώθηκε επίσημα».

Ο Κlopp ξεχώρισε επίσης τον ρόλο που έπαιξαν οι δημοσιογράφοι για να διασφαλίσουν ότι η αλήθεια θα έβγαινε στο φως, με πολλούς να είναι μάρτυρες του σε τι ακριβώς υποβάλλονταν οι οπαδοί της Liverpool έξω από το γήπεδο, πριν και μετά τον αγώνα.

«Το μόνο καλό σε όλα τα άσχημα πράγματα που συνέβησαν εκεί είναι ότι πολλοί δημοσιογράφοι ήταν εκεί σε αυτό το πλήθος», συνέχισε.

«Τόσο ανεξάρτητοι, χωρίς φανέλα της Liverpool, απλώς ήταν εκεί και ήθελαν να κάνουν τη δουλειά τους. Ήξεραν ακριβώς ότι ήταν λάθος επίσης και νομίζω ότι αυτό βοήθησε, γιατί διαφορετικά πιθανότατα όλοι θα έπρεπε να το περάσουν κι αυτό.»

«Ήταν μια μέρα, δεν είμαι σίγουρος πώς το λες, αλλά η μέρα του «ψέματος καλής θέλησης» – όταν πρέπει να πεις ψέματα για να προστατεύσεις το άλλο άτομο.»

«Επειδή όλοι είχαμε μηνύματα από τους ανθρώπους μας έξω πριν από το παιχνίδι και όταν το παιχνίδι καθυστέρησε να ξεκινήσει, αρχίσαμε να κοιτάμε ξανά το smartphone, «Τι συμβαίνει;» Ενημερωθήκαμε ότι οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να μπουν μέσα και όλοι είπαν, «Όχι. Είμαι καλά, είμαι καλά…» και κανείς δεν ήταν καλά. Κανείς δεν ήταν καλά.»

«Τότε ξεκίνησε το παιχνίδι και άκουσα από τον κόσμο ότι όλοι όσοι ήταν στο γήπεδο ήταν απλώς εκεί και σκέφτηκαν: «Τα κατάφερα με κάποιο τρόπο. Δεν ήταν η διάθεση στην οποία βρίσκεσαι όταν θέλεις να παρακολουθήσεις έναν τελικό Champions League.»

Ολοκλήρωσε ευχαριστώντας τους οπαδούς της Liverpool που ενώ παγιδεύτηκαν στο χάος, «έμειναν ήρεμοι» σε μια νύχτα που το ποδόσφαιρο ήταν τελικά άσχετο.

«Ευχαριστώ. Το να παραμένεις ήρεμος σε μια κατάσταση όπου κανείς δεν μπορεί πραγματικά να μείνει ήρεμος, δακρυγόνα στα μάτια σου, πίεση από μπροστά, από το πλάι, από πίσω, να είσαι κλειδωμένος ανάμεσα σε χιλιάδες ανθρώπους και να μην πιέζεις σαν τρελός, να παραμένεις ήρεμος, είναι τεράστιο πράγμα να γίνει και ένα εξαιρετικά δύσκολο επίσης να γίνει», πρόσθεσε ο Κlopp

«Μετά να ξεφύγεις από αυτό και να κατηγορηθείς για αυτό? Είναι φρικτό! Είναι πραγματικά φρικτό! Υπάρχουν λοιπόν κάποιες δουλειές που πρέπει να γίνουν και ελπίζω να το κάνουν σωστά, διότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις θα πρέπει να είναι καθαρή απόλαυση για παρακολούθηση.»
«Πληρώνεις πολλά χρήματα, είναι πολλή σκληρή δουλειά για να προκριθείς, μετά πας εκεί, όλα έχουν θετική διάθεση και στο τέλος είσαι χαρούμενος που φτάνεις με κάποιο τρόπο στο γήπεδο όταν τα καταφέρνεις.»
«Όταν το ακούς για πρώτη φορά, δεν μπορείς να το πιστέψεις, ότι όλα συνέβησαν εκείνη την ώρα, αλλά έγιναν. Οπότε, ναι, υπάρχουν πολλά να βελτιωθούν και ελπίζω ότι όλοι έμαθαν από αυτά.»

Επαίνους Klopp στους ρεπόρτερ για την έρευνα γύρω από τον τελικό CL
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com