Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Το εξωαγωνιστικό κομμάτι της Liverpool καθρέφτης του αγωνιστικού

Το εξωαγωνιστικό κομμάτι της Liverpool καθρέφτης του αγωνιστικού

Οι φετινές αποκαρδιωτικές εμφανίσεις της Liverpool, φυσιολογικά, έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και προβληματισμό στους οπαδούς των Reds, οι οποίοι μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα προβαίνουν στις δικές τους, πολύ συχνά, εύστοχες αναλύσεις, ως προς τους παράγοντες που ευθύνονται για το γεγονός αυτό.

Το σίγουρο είναι πως η ελεύθερη πτώση των Reds δεν οφείλεται μόνο σε αγωνιστικούς παράγοντες. Τούτου λεχθέντος, η κάθε προσπάθεια ανάλυσης ως προς το τι έχει πάει στραβά στο Anfield πρέπει να εδράζεται στην παραδοχή ότι πρωτοκλασάτα στελέχη σε όλες τις βαθμίδες διοίκησης του συλλόγου έχουν αποχωρήσει.

Σύμφωνα με την δημοσιογράφο του Sky Sports, Melissa Reddy, στην περίπτωση της Liverpool έχει αποδειχθεί εδώ και καιρό ότι αυτό που συμβαίνει στον αγωνιστικό χώρο είναι ο καθρέφτης του τι συμβαίνει έξω από αυτό.

Ιδιαίτερα τονίζει το γεγονός ότι από το 2021 και μετά υπάρχει μια σταθερή «διαρροή εγκεφάλων», όπως την αποκαλεί, οδηγώντας την Liverpool σε ένα κρίσιμο μεταβατικό στάδιο όχι μόνο ως ποδοσφαιρική ομάδα, αλλά και ως σύλλογο.

Η τριάδα Klopp-Edwards-Gordon λειτούργησε θαυμάσια τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Αν και πολύ διαφορετικοί ως χαρακτήρες, συνεργάστηκαν άψογα, έχοντας ένα κοινό όραμα για το τι πρέπει να είναι η Liverpool και πώς πρέπει να αγωνίζεται, προωθώντας μια αίσθηση ασφάλειας και αρμονίας στη λήψη αποφάσεων.

Klopp και Edwards συζητούσαν καθημερινά για τους υποψήφιους παίκτες, την ενδεχόμενη πρόσληψη νέου προσωπικού, τις βελτιώσεις στις υποδομές και άλλα σημαντικά θέματα, κατά τη διάρκεια του πρωινού ή του μεσημεριανού γεύματος, πριν προχωρήσουν σε μια πιο λεπτομερή ανάλυση.

Παρουσίαζαν το όραμά τους στον Gordon, ο οποίος παρείχε την οικονομική και όποια άλλη υποστήριξη χρειαζόταν, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την καίρια παρέμβαση του για αποκατάσταση των σχέσεων με την Southampton που οδήγησε στην απόκτηση του Virgil van Dijk.

Τον Νοέμβριο του 2021, ο Edwards ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί από τη θέση του, μετά το τέλος του συμβολαίου του, τον Ιούνιο του 2022, για να περάσει λίγο χρόνο μακριά από το παιχνίδι.

Ο Gordon σταμάτησε την καθημερινή ενασχόληση του με την ομάδα προκειμένου να επικεντρωθεί στην προσπάθεια της Fenway Sports Group για εξεύρεση επενδυτή ή την οριστική πώληση της Liverpool.

Όταν ανακοινώθηκε η είδηση της αποχώρησης του Edwards, η Liverpool όρισε τον Julian Ward ως τον διάδοχο του, ο οποίος εν τέλει υπέβαλε την παραίτησή του τον Νοέμβριο και θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν, ακολουθούμενος από τον διευθυντή έρευνας, Ian Graham, ο οποίος θεωρείται ευρέως ως ο καλύτερος στον τομέα του.

Συγκεκριμένα δημοσιεύματα στον τύπο ανέφεραν ότι και οι δύο τους «ένιωσαν πως δεν μπορούσαν πλέον να κάνουν τη δουλειά τους αποτελεσματικά».

Παραμονές της φετινής σεζόν, ο γιατρός του συλλόγου Jim Moxon αποχώρησε, χωρίς επαρκή εξήγηση, εν μέσω αυξανόμενων συγκρούσεων στο ιατρικό τμήμα των Reds, μεταξύ των φυσιοθεραπευτών και των επιστημόνων του αθλητισμού.

Το 2020, ο Philipp Jacobsen εγκατέλειψε τη θέση του ως επικεφαλής του τμήματος Ιατρικής Αποκατάστασης και Απόδοσης. Ήταν καθήκον του να οργανώσει το συγκεκριμένο τμήμα και να δημιουργήσει έναν μοναδικό τρόπο εργασίας, αλλά το βρήκε σχεδόν αδύνατο.

Η Liverpool απώλεσε και άλλα αξιόλογα μέλη του προσωπικού της, όπως ο Harrison Kingston, ο οποίος αποχώρησε για να γίνει διευθυντής ανάλυσης απόδοσης για την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου του Μαρόκου και ο Mark Leyland, ο οποίος είναι, επί του παρόντος, αναλυτής προπονητής στην πρώτη ομάδα της Newcastle.

Συνοψίζοντας την κατάσταση η Melissa Reddy καταλήγει με τα εξής: «Πολλοί βασικοί άνθρωποι έχουν φύγει και κάποιοι έχουν αποκτήσει υπερβολική δύναμη. Τώρα υπάρχει λιγότερη πίστη στις αποφάσεις που παίρνονται».

«Η σωματική και πνευματική κόπωση των ποδοσφαιριστών έχει παίξει τον ρόλο της, αλλά πέρα από αυτό η Liverpool πρέπει να στελεχώσει σωστά το ιατρικό τμήμα και να καλύψει τα κενά που υπάρχουν μεταξύ των τμημάτων προπονητικής, απόδοσης και μεταγραφών».

Το εξωαγωνιστικό κομμάτι της Liverpool καθρέφτης του αγωνιστικού
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com