Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Οι χειρότερες μεταγραφές της Liverpool υπό την FSG

Οι χειρότερες μεταγραφές της Liverpool υπό την FSG

Από τότε που ο John Henry και οι συνεργάτες του απέκτησαν την ιδιοκτησία της Liverpool (και πριν αφιχθεί ο Michael Edwards για να μαζέψει το χάος), είδαμε τους Reds να παίρνουν μερικές κακές αποφάσεις στη μεταγραφική αγορά.

Παραθέτουμε εδώ τις δέκα χειρότερες μεταγραφές της εποχής FSG.

10. Naby Keita (59 εκατομμύρια λίρες από την RB Leipzig)
Ο Naby Keita σίγουρα δεν είναι κακός ποδοσφαιριστής, αλλά λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι αποκτήθηκε με ένα ποσό – ρεκόρ για τον σύλλογο, το 2017, πρέπει να θεωρηθεί ως μια μεγάλη απογοήτευση.
Οι τραυματισμοί έχουν περιορίσει αισθητά τον αγωνιστικό του χρόνο στο Merseyside, με τον Keita να σημειώνει 18 γκολ σε 117 εμφανίσεις.

9. Luis Alberto (6,8 εκατομμύρια λίρες από την Sevilla)
Η Liverpool έπραξε σωστά όταν υπέγραψε τον Ισπανό μέσο, το 2013.
Ένας νεαρός, ταλαντούχος ποδοσφαιριστής, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της Premier League, καθώς πραγματοποίησε μόλις 12 εμφανίσεις για τον σύλλογο σε όλες τις διοργανώσεις. Ωστόσο, έκτοτε έχει καταφέρει να κτίσει μια αξιοπρεπή καριέρα στην Serie A με την Lazio.

8. Charlie Adam (6,75 εκατομμύρια λίρες από την Blackpool)
Ο Adam ήταν μόλις 25 ετών όταν υπέγραψε στην Liverpool, το 2011, αφού ήταν εκ των πρωταγωνιστών της Blackpool, κατά τη διάρκεια της μοναδικής της σεζόν στην Premier League.
Ωστόσο, γρήγορα έγινε σαφές ότι ο Σκωτσέζος μέσος απλά δεν ήταν αρκετά καλός για να είναι βασικός σε μια ομάδα με υψηλές φιλοδοξίες. Ως αποτέλεσμα, ο Adam πέρασε μόλις ένα χρόνο στον σύλλογο πριν μετακομίσει στην Stoke City.

7. Iago Aspas (9 εκατομμύρια λίρες από την Celta Vigo)
Η σύντομη καριέρα του Iago Aspas στην Liverpool σημαδεύτηκε από την κάκιστη εκτέλεση κόρνερ στις καθυστερήσεις του κομβικού αγώνα με την Chelsea, για τον τίτλο της Premier League, κατά τη διάρκεια της σεζόν 2013 – 2014.
Σε 14 εμφανίσεις στην Premier League, δεν κατάφερε να πετύχει γκολ. Το μοναδικό του γκολ ήρθε κόντρα στην Oldham Athletic για το FA Cup.

6. Christian Benteke (32,5 εκατομμύρια λίρες από την Aston Villa)
Η μοναδική σεζόν του Benteke στο Anfield δεν ήταν άσχημη, καθώς σημείωσε 9 γκολ στην Premier League, ωστόσο δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις μετά την άφιξη του Jurgen Klopp.
Το highlight του Βέλγου επιθετικού ήταν το εκπληκτικό γκολ με ψαλιδάκι, στο Old Trafford. Ευτυχώς, οι Reds έχασαν μόλις 5 εκατομμύρια λίρες από τον Βέλγο, αφού η Crystal Palace τον απέκτησε για 27 εκατομμύρια λίρες, το 2016.

5. Loris Karius (£4.75 εκατ. λίρες από τη Mainz)
Ο Γερμανός τερματοφύλακας αποκτήθηκε από τον σύλλογο, το 2016, με την προοπτική ότι θα εξελισσόταν στον επόμενο νούμερο ένα της ομάδας.
Οι δύο σεζόν του με την πρώτη ομάδα των Reds ήταν αρκετά υποσχόμενες, αλλά εκείνο το μοιραίο βράδυ στο Κίεβο τον οδήγησε οριστικά εκτός ομάδας.

4. Fabio Borini (10,5 εκατομμύρια λίρες από την Roma)
Ο σκληρά εργαζόμενος Ιταλός ήταν μια συμπαθής φιγούρα και μια χρήσιμη αλλαγή κατά καιρούς, ωστόσο η πορεία του με τους Reds δεν είχε την αναμενόμενη κατάληξη.
Σε δύο σεζόν, ο Borini πραγματοποίησε 38 εμφανίσεις για τον σύλλογο και σημείωσε 6 γκολ.

3. Lazar Markovic (20 εκατομμύρια λίρες από την Benfica)
«Μια εξαιρετική μεταγραφή…είναι το είδος του χαρακτήρα που διψά να γίνει καλύτερος και να ξεχωρίσει», δήλωσε ο Brendan Rodgers, μόλις η Liverpool δαπάνησε 20 εκατομμύρια λίρες, για να πάρει τον Lazar Markovic από την Benfica.
Ο Σέρβος αναμενόταν να πάρει θέση βασικού σε μια ομάδα που περνούσε μια μεταβατική περίοδο, αλλά η σχέση του με τον Rodgers είχε διαταραχθεί και έτσι δυσκολεύτηκε να μονιμοποιηθεί στο Merseyside.
Ο Markovic δόθηκε δανεικός πολλές φορές, με την τελευταία του εμφάνιση για τους Reds να καταγράφεται τον Μάιο του 2015 έχοντας σκοράρει μόλις 3 φορές για τον σύλλογο.

2. Mario Balotelli (16 εκατομμύρια λίρες από τη Milan)
Η σεζόν 2014 – 2015 ήταν περίεργη για τον σύλλογο, μετά την συγκινητική προσπάθεια της προηγούμενης σεζόν, η οποία δεν είχε ευτυχή κατάληξη. Ο «ηρωικός» Suarez κέρδισε με το σπαθί του μια μεταγραφή στην Barcelona, αφήνοντας ένα μεγάλο κενό στα αποδυτήρια της Liverpool.
Δυστυχώς, ο κατά τα άλλα Super Mario, κλήθηκε να αντικαταστήσει τον υπέροχο Ουρουγουανό.
Ο Balotelli απέτυχε παταγωδώς στο Merseyside, σκοράροντας μόλις μία φορά στην Premier League, πριν αποχωρήσει μετά από ένα χρόνο.

1. Andy Carroll (35 εκατομμύρια λίρες από την Newcastle)
Το απόγευμα της 31ης Ιανουαρίου 2011, η Liverpool ανακοίνωσε την μεταγραφή του Carroll, ο οποίος έγινε ο νέος κάτοχος της φανέλας με τον νούμερο 9, καθώς ο Fernando Torres κατέληξε στην Chelsea το ίδιο απόγευμα για 50 εκατομμύρια λίρες.
Δυστυχώς, όμως, η εκπληκτική εμφάνιση του Carroll απέναντι στη Manchester City (11 Απριλίου 2011) δεν ήταν η αρχή για κάτι μαγικό στο Anfield.
Την επόμενη σεζόν (2011 – 2012), ο Άγγλος επιθετικός σημείωσε μόλις 4 γκολ στην Premier League και παραχωρήθηκε στην West Ham το 2012.

Οι χειρότερες μεταγραφές της Liverpool υπό την FSG
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com