Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Pep Guardiola: «…αυτό είναι στο όνειρό μου απέναντι στη Liverpool…»

Pep Guardiola: «…αυτό είναι στο όνειρό μου απέναντι στη Liverpool…»

Ο Pep Guardiola πιστεύει ότι οι διαιτητές πρέπει να αντιμετωπίζονται με απόλυτο σεβασμό, αλλά υποστήριξε ότι δεν μπορεί να αναμένεται από αυτόν να συγκρατήσει τα συναισθήματά του στη γραμμή του γηπέδου απέναντι στη Liverpool.

Η Manchester City του Guardiola φιλοξενεί τη Liverpool στον τέταρτο γύρο του Carabao Cup σήμερα το βράδυ, σηματοδοτώντας έτσι την επιστροφή στην εγχώρια δράση για το ζευγάρι λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Παρά την πιθανότητα να ξεκουραστούν οι διεθνείς παίκτες και από τις δύο πλευρές, η επανέναρξη της αντιπαλότητας αναμένεται να κάνει «τα στόματα να τρέχουν» εν όψει της επιστροφής της Δευτέρας στην Premier League.

Ήταν τέτοια η θέρμη των προηγούμενων συναντήσεων, που ο διευθύνων σύμβουλος της Liverpool Billy Hogan και ο ομόλογός του της City Ferran Soriano αισθάνθηκαν την ανάγκη να εκδώσουν κοινή ανακοίνωση ζητώντας ηρεμία εν μέσω της αηδιαστικής συμπεριφοράς που είδε αρρωστημένους χλευασμούς σχετικά με την καταστροφή του Hillsborough και κέρματα να πετιούνται στον Guardiola.

Και μιλώντας στον Τύπο την Τετάρτη, ο προπονητής της City – που συχνά έχει γίνει τρομερά εριστικός με τις αντίδρασης του απέναντι στη Liverpool – ρωτήθηκε αν αισθάνεται την ευθύνη να ενεργεί κατάλληλα κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, που έχει τροφοδοτήσει αυτές τις απρεπείς συμπεριφορές από τους οπαδούς τις τελευταίες σεζόν.

«Οι άνθρωποι δεν μπορούν να συμπεριφέρονται σαν να είναι μάρμαρο, σαν να είναι παγωμένοι, όταν σου ακυρώνεται ένα γκολ σε τέτοιου είδους παιχνίδια εναντίον των μεγαλύτερων αντιπάλων», είπε. «Πάντα θα αντιδρούμε με αυτόν τον τρόπο, αλλά ο σεβασμός για τους διαιτητές, τους κανόνες και τον αντίπαλο είναι πάντα εκεί, από τη δική μου άποψη και των ομάδων μου, απολύτως. Αντιδράσεις συμβαίνουν, γι’ αυτό υπάρχουν οι διαιτητές, για να αντιδρούν και να κάνουν αυτό που πιστεύουν ότι είναι σωστό».

Ερωτηθείς συγκεκριμένα για τη συμπεριφορά του ίδιου και του Jurgen Klopp ο οποίος αποβλήθηκε για ένα εκρηκτικό ξέσπασμα προς έναν βοηθό διαιτητή κατά τη διάρκεια της νίκης της ομάδας του με 1-0 στο πρωτάθλημα το, είπε σαρκαστικά: «Δεν αποβλήθηκα. Αυτό είναι στο όνειρό μου απέναντι στη Liverpool, αργά ή γρήγορα θα συμβεί.»
«Όχι, φυσικά και θέλουμε να συμπεριφερόμαστε καλά, – οι παίκτες, οι προπονητές, οι θεατές – αλλά μερικές φορές στην εξέλιξη ενός παιχνιδιού μπορεί το συναίσθημα να κερδίσει την λογική.»

«Οι σύλλογοι προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα καλό περιβάλλον, είναι ένας ποδοσφαιρικός αγώνας. Προσπαθούν να δημιουργήσουν τα συναισθήματα που βλέπουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, στην Αργεντινή αυτή τη στιγμή στους δρόμους. Το βλέπετε αυτό, είναι εκπληκτικό, θέλουμε να προσπαθήσουμε. Όλα όσα μπορούμε να χτίσουμε βήμα προς βήμα με τους συλλόγους, τις συνεντεύξεις Τύπου με τους μάνατζερ, τους παίκτες και ούτω καθεξής.
«Είναι απλώς ένα παιχνίδι, ας κάνουμε τον κόσμο χαρούμενο, αυτό προσπαθούμε να κάνουμε».

Pep Guardiola: «…αυτό είναι στο όνειρό μου απέναντι στη Liverpool…»
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com